Categories: اخبار نساجی

عــرضــه ارز افــزایــش مـی‌یــابــد

 

 

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه ذخایر بانک مرکزی در حد بسیار خوبی است و هیچ موقع در تاریخ کشور ذخایر ایران در این حد نبوده است، گفت: این‌که مطرح شود به کالاهای اساسی ارز داده نمی شود، همان عملیات روانی و سفته بازی است.

سید شمس‌الدین حسینی اظهار کرد: در روزهای گذشته قدری عرضه بانک مرکزی و به دنبال نوسانات ارزی، بخش خصوصی به بازار ارز کاهش پیدا کرده است در عین حال برداشت ما این است که نه در حد کلان، احیانا در مورد ارزهای خرد که دست عده‌ای بوده، قیمت‌های کاذبی برای آن مطرح ‌شده که این همان بحث اختلالی است که ما مطرح می‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که محدودیت‌هایی داشتیم که تقریبا میزانی از آن برطرف شده است، گفت: ذخایر بانک مرکزی در حد بسیار خوبی است و هیچ موقع در تاریخ کشور ذخایر بانک مرکزی در این میران نبوده است اما تاکید می‌کنم سیاستمان این نیست که ذخایر ارزی کشور را که حاصل انباشت سال‌ها ارز در کشور است صرف نیازهای جاری کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه این ذخایر ارزی پشتوانه کشور هستند، اعلام کرد: می‌توانیم از این ذخایر برداشت کنیم اما به دنبال آن نیستیم که نیاز وارداتی جاری را از این طریق تامین کنیم.

حسینی تصریح کرد: با در نظر گرفتن این ملاحظه در ماه‌ شهریور چشم‌انداز ما برای درآمدهای ارزی بهتر شده است و حجم ارزی را که می‌توانیم تخصیص دهیم فراتر از کالاهای اساسی، بیشتر خواهد بود.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: با افزایش این عرضه و اقبالی که بخش خصوصی برای عرضه ارز در شبکه تجاری که قیمت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، نشان داده قطعا حجم عرضه افزایش می‌یابد و علی القاعده این امر تعدیل نرخ ارز را به دنبال خواهد داشت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: وقتی گه‌گاه از اختلال در بازار ارز صحبت می‌کنیم به معنای آن نیست که همه فعالان اقتصادی ما به دنبال بورس‌بازی و سفته بازی باشند، اما هستند افرادی که این‌گونه القا می‌کنند.

حسینی ادامه داد: در شرایطی که تمام واردات کالاهای اساسی با ارز مرجع انجام شده و قابل رسیدگی است، این‌که مطرح شود به کالاهای اساسی ارز داده نمی‌شود، همان عملیات روانی و سفته بازی است که هر موقع به نقطه‌ای رسیده که نگران کننده باشد مدیریت کشور در مجموع توانسته بر آن فائق بیاید و این‌بار هم همان خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

9 ساعت ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

4 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابت‌پذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…

1 هفته ago