Categories: اخبار نساجی

عــرضــه ارز افــزایــش مـی‌یــابــد

 

 

سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینکه ذخایر بانک مرکزی در حد بسیار خوبی است و هیچ موقع در تاریخ کشور ذخایر ایران در این حد نبوده است، گفت: این‌که مطرح شود به کالاهای اساسی ارز داده نمی شود، همان عملیات روانی و سفته بازی است.

سید شمس‌الدین حسینی اظهار کرد: در روزهای گذشته قدری عرضه بانک مرکزی و به دنبال نوسانات ارزی، بخش خصوصی به بازار ارز کاهش پیدا کرده است در عین حال برداشت ما این است که نه در حد کلان، احیانا در مورد ارزهای خرد که دست عده‌ای بوده، قیمت‌های کاذبی برای آن مطرح ‌شده که این همان بحث اختلالی است که ما مطرح می‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که محدودیت‌هایی داشتیم که تقریبا میزانی از آن برطرف شده است، گفت: ذخایر بانک مرکزی در حد بسیار خوبی است و هیچ موقع در تاریخ کشور ذخایر بانک مرکزی در این میران نبوده است اما تاکید می‌کنم سیاستمان این نیست که ذخایر ارزی کشور را که حاصل انباشت سال‌ها ارز در کشور است صرف نیازهای جاری کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه این ذخایر ارزی پشتوانه کشور هستند، اعلام کرد: می‌توانیم از این ذخایر برداشت کنیم اما به دنبال آن نیستیم که نیاز وارداتی جاری را از این طریق تامین کنیم.

حسینی تصریح کرد: با در نظر گرفتن این ملاحظه در ماه‌ شهریور چشم‌انداز ما برای درآمدهای ارزی بهتر شده است و حجم ارزی را که می‌توانیم تخصیص دهیم فراتر از کالاهای اساسی، بیشتر خواهد بود.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: با افزایش این عرضه و اقبالی که بخش خصوصی برای عرضه ارز در شبکه تجاری که قیمت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، نشان داده قطعا حجم عرضه افزایش می‌یابد و علی القاعده این امر تعدیل نرخ ارز را به دنبال خواهد داشت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: وقتی گه‌گاه از اختلال در بازار ارز صحبت می‌کنیم به معنای آن نیست که همه فعالان اقتصادی ما به دنبال بورس‌بازی و سفته بازی باشند، اما هستند افرادی که این‌گونه القا می‌کنند.

حسینی ادامه داد: در شرایطی که تمام واردات کالاهای اساسی با ارز مرجع انجام شده و قابل رسیدگی است، این‌که مطرح شود به کالاهای اساسی ارز داده نمی‌شود، همان عملیات روانی و سفته بازی است که هر موقع به نقطه‌ای رسیده که نگران کننده باشد مدیریت کشور در مجموع توانسته بر آن فائق بیاید و این‌بار هم همان خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago