Categories: اخبار نساجی

علل موثر در افزایش قیمت ارز

 

سخنگوی کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ مجلس، با اشاره به افزایش قیمت ارز گفت که سیاست‌های دولت این اطمینان را به مردم و تولیدکنندگان نمی‌دهد که در آینده ارز آنها را تامین کند و وجود این دغدغه باعث افزایش تقاضا برای ارز خواهد شد.

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد:‌ در بازار سکه و ارز نیز مثل همه‌ی بازارها آنچه تعیین‌کننده است، میزان عرضه و تقاضا و عواملی است که می‌تواند روی عرضه و تقاضا اثرگذار باشد و مجموعه این عوامل تعیین‌کننده نرخ ارز است.

وی شرایط عرضه ارز و صادرات نفت و صادرات کالاهای غیرنفتی را در میزان درآمدهای ارزی نسبت به گذشته موثر دانست و گفت: هر نوع کاهش در عرضه ارز باعث می‌شود قیمت ارزهای خارجی بالا برود و پول ملی ما تضعیف شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: در بخش تقاضا برای ارز هم عواملی که می‌تواند موثر باشد بخشی به انتظارات تقاضاکنندگان برمی‌گردد. اگر تولیدکننده ما انتظار داشته باشد در آینده قیمت ارز بیشتر از امروز باشد طبیعی است تقاضای فردای خود را به امروز موکول می‌کند و امروز بر میزان تقاضا افزوده می‌شود.

قادری با اشاره به افزایش تقاضا برای خرید ارزهای خارجی، تصریح کرد: بخشی از مردمی که می‌خواهند قدرت خریدشان حفظ شود به جای اینکه در بانک‌ها سپرده‌گذاری کنند و در بازار بورس سهام خریداری کنند، به سمت خرید ارز می‌روند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه مجموعه عوامل موثر بر عرضه و تقاضا،‌ تعیین‌کننده نرخ ارز است، گفت: سیاست‌های دولت این اطمینان را به مردم و تولیدکنندگان نمی‌دهد که در آینده ارز مورد نیاز آنها را تامین کند و چون این نگرانی و دغدغه وجود دارد تقاضا برای ارز مرتب افزایش می‌یابد و از سویی عرضه ارز کم می‌شود، طبیعی است در این شرایط قیمت‌ها بالا خواهد رفت.

سخنگوی کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ مجلس درباره راهکار کنترل بازار ارز خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل مجموع سیاست‌ها باید موید یکدیگر باشد و در کنار هم قرار گیرد تا وضعیت سامان یابد. این‌طور نیست که در یک مشکل اقتصادی بشود با تجویز یک مسکن مشکل را حل کرد.

قادری در پایان گفت که برای کنترل بازار ارز، ‌نگاه بخشی و موردی و تجویز کردن برخی سیاست‌ها و غفلت از حوزه‌های دیگر مشکلی را حل نخواهد کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

8 ساعت ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

7 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago