در حالی که براساس آمار گمرک واردات تا پنج درصد کاهش یافته است، رییس کمیسیون واردات اتاق ایران نیز از کاهش چشمگیر و محسوس واردات کالا به خصوص در مواد اولیه خبر داده است.
مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی نحوه واردات کالاهای اولویت ۹ اظهار کرد: بهطور عملی طی چند ماه گذشته اولویت ۸، ۹ و ۱۰ ارز مبادلهای دریافت نمیکنند و به جز موارد نادر این اولویتها اصلا ثبت سفارش نمیشوند.
وی ادامه داد: سامانه مربوط به ثبت سفارش، کالاهای موجود در این اولویتها به خصوص اولویت ۹ و ۱۰ را نمیپذیرد.
به گزارش ایسنا، البته تخصیص ارز مبادلهای به کالاهای اولویت ۸ از امروز چهارشنبه آغاز شده است.
حریری با بیان اینکه در شرایطی که احتیاج به آرامش در فضای تجاری کشور داریم، سیاستگذاران تجاری با اخباری که منتشر میشود آرامش را در فضا از بین میبرند، گفت: به نظر میآید سیاستگذاران تجاری اقتصادی این روزها باید بیشتر به فکر آرامکردن بازار باشند، آن هم در وضعیتی که عوامل بیرونی به فکر به هم زدن فضای اقتصادی در ایران هستند.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران با بیان اینکه کالاهایی که در گذشته ثبت سفارش شدهاند در همان زمان ارز خود را دریافت کردهاند، خاطر نشان کرد: آمار گمرک کاهش شش درصدی واردات را نشان میدهد ولی این موضوع که آمار واردات ما تا این میزان کاهش را نشان میدهد در حالی است که ما در سایر کالاها مثل گندم و سایر کالاهای اساسی حجم واردات را برای ذخیرهسازی بسیار بالا بردهایم.
حریری با تاکید بر این که منطق حکم میکند که کالاهای استراتژیک با حجم بالا وارد و ذخیره میشد، بیان کرد: ولی این موضوع در مرحلهی اول بدین معنا نیست که تمام نیازهای وارداتی کشور بر طرف شده و در مرحلهی دوم نیز کسانی که کاهش واردات را پنج تا شش درصد اعلام میکنند، در حالی است که نیازهای کالایی ناشی از کمبود واردات برطرف نشده است.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران افزود: اخباری که از کارخانهها به دستمان میرسد حاکی از عدم دسترسی سریع به مواد اولیه است. البته ما هم یک مرکز آمار مدون نداریم و براساس گزارشهایی که از تشکلها، انجمنها و نهادها به دست میآید اطلاعات خود را جمعآوری میکنیم.
وی اظهار کرد: افت تولید به این دلیل است که کارخانهها نتوانستند مواد اولیه مورد نیاز خود را در زمان مشخص وارد کنند. بهطور مثال در جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران یکی از صاحبان کارخانه تولید شیر خشک اعلام میکرد که ۴.۵ ماه است که نتوانسته مواد اولیه وارد کرده تا تولید کند و در این چند ماهه آنچه که مواد اولیه در انبار موجود بوده، مصرف شده است.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران با تاکید بر اینکه هنوز نمیتوان گفت تمام کالاهای اولویت ۹ به صورت قاچاق وارد کشور میشود، تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از کالاهایی که در اولویت ۹ قرار دارند وارد کشور میشوند که ثبت سفارش آنها در ابتدای سال انجام شده بود.
وی ادامه داد: کالاهایی که این روزها از گمرک وارد کشور میشود عمده آن مربوط به ثبت سفارشهای مدتدار بوده است. نتایج سیاستهایی که امروز اعمال میشود را باید در سه تا چهار ماه آینده ارزیابی کرد.
حریری اظهار کرد: آنچه که ما میبینیم براساس مشاهدات میدانی است و تحقیقات ما نشان میدهد که واردات به جز مواد غذایی در کلیهی سطوح کاهش محسوس داشته است. به خصوص در مواد اولیه کارخانهها، ماشینآلات و قطعات یدکی.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران در پایان با تاکید بر اینکه نابسامانی و عدم ثبات در قوانین و نرخ ارز نشان میدهد تجار باید محتاط تر عمل کنند، گفت: این بیثباتیها خطر جدی است زیرا بازرگانانی که بهطور قانونی فعالیت میکنند تصمیم گرفته محتاط تر عمل کرده و در نهایت از بازار خارج شوند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…