عواقب افزایش قیمت مواد اولیه پتروشیمی بر واحدهای نساجی

 

دکتر علیمردان شیبانی- نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران- افزایش قیمت مواد اولیه پتروشیمی و عرضه اندک آن در بورس کالا را مهمترین چالش صنایع نساجی دانست.

وی بیان داشت: در سال۱۳۹۲ با همکاری کارگروه تنظیم بازار و مجتمع های پتروشیمی، مقرر شد تا مواد اولیه داخل کشور به صورت روان، مرتب، بدون مشکل و با قیمت منطقی در اختیار صنایع پایین دستی قرار گیرد که این امر تاحدودی عملی گردید و خیال صنعتگران پایین دستی به خصوص صنعت نساجی را به عنوان بزرگترین مصرف کننده مواد پتروشیمی از تأمین مواد اولیه موردنیاز خود از طریق بورس تاحدودی راحت کرد اما متأسفانه از ابتدای فروردین امسال، عرضه اندک، تقاضای زیاد و قیمت بالای مواد اولیه (به خصوص گرانول پلی پروپیلن) توسط واحدهای پتروشیمی، چالش های بزرگی را برای صنایع نساجی به وجود آورده و ناخودآگاه خاطره بد روزهای سال ۱۳۹۱ و مشکلات کمبود مواد اولیه و توقف واحدهای تولیدی را زنده کرده است.

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران ادامه داد: هفته گذشته حدود ۸۰۰ تن گرانول پلی پروپیلن پس از عدم عرضه مناسب در هفته های پیش توسط پتروشیمی به بورس عرضه شد که پاسخگوی نیاز صدها واحد تولیدی نیست و نکته حائز اهمیت در این خصوص خرید تمام این مقدار تنها توسط دو شرکت داخلی بوده است که جا دارد در این گونه موارد مسئولین محترم بورس و دیگر نهادهای ذیربط توجه بیشتری در جهت امکان دسترسی همه متقاضیان به مواد اولیه داشته باشند.

دکتر شیبانی ضمن اشاره به مطالبی که در هفته های گذشته در خصوص امکان خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا مطرح گردید؛ اذعان داشت: انجمن صنایع نساجی به صراحت مخالفت خود را در زمینه خروج مواد پتروشیمی از بورس کالا مطرح کرده است زیرا معتقدیم در صورت فقدان یک سیستم نظارتی بر توزیع مواد اولیه پتروشیمی با مشکلات به مراتب بیشتری روبرو خواهیم شد.

وی به ارسال نامه هایی به قائم مقام وزیر محترم صنعت، معاونت محترم تولیدی وزارت صنعت و دفتر صنایع نساجی وزارت صنعت از سوی انجمن صنایع نساجی در مورد عواقب افزایش بیرویه قیمت مواد اولیه پتروشیمی و عرضه اندک آن نیز اشاره کرد.

دکتر شیبانی سپس از شکل گیری کارگروه آب و انرژی در انجمن صنایع نساجی ایران خبر داد و بحران آب را بزرگترین معضل دنیا به ویژه کشورهای کم آب مانند ایران دانست و افزود: وظیفه ملی ماست که با بهره گیری از نظرات کارشناسان و متخصصین، راهکارهای صرفه جویی در منابع آبی و انرژی کشور و جلوگیری از هدر رفت این منابع ارزشمند را به دست آوریم.

به گفته دکتر شیبانی، اعضای هسته مرکزی کارگروه آب و انرژی، سه نفر از صنعتگران توانمند و پیگیر مسائل مربوط به انرژی هستند که در مورد اقدامات و حرکت های آینده این کارگروه به تصمیم گیری و برنامه ریزی می پردازند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

10 ساعت ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

12 ساعت ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

1 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

2 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

3 روز ago

استراتژی جدید شرکت آراز در زمینه صادرات محصولات (ویدیو)

نوآوری و کیفیت در قطعات و تجهیزات نساجی با استراتژی جهانی جولا (گروه صنعتی بازرگانی…

3 روز ago