رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با انتقاد شدید از وضعیت فعلی بازار ارز، به وجود ۴ نرخ برای ارز در بازار اشاره کرد و گفت: برخی صادرکنندگان به دلیل مقررات جدید دولت، مشتریان چندین و چند ساله خود را در بازار از دست دادند.
محمد نهاوندیان گفت: در حال حاضر ۴ بازار ارزی در کشور وجود دارد که هر یک نرخ ویژه خود را دارند؛ به این معنا که ارز مرجع با نرخ ۱۲۲۶ تومان، ارز مرکز مبادلات ارزی، ارز حاصل از مبادله صادرکنندگان و واردکنندگان و نیز بازارهای حاشیهای که در چهارراه استانبول و سایر نقاط شهر به چشم میخورد.
عضو شورای پول و اعتبار افزود: این در حالی است که آسیب مهم از اینجا ناشی میشود که نرخ بازار حاشیهای که در کنار برخی از خیابانها شکل گرفته است، متاسفانه شرایطی را بوجود آورده است که آن نرخ، به عنوان نرخ برابری ارزش پول ملی و ارزهای خارجی است.
وی تصریح کرد: همین بازار حاشیهای سبب میشود که برخیها وسوسه شوند و ارز حاصل از صادرات را در آن عرضه نکنند؛ بنابراین باید به وضعیت موجود سامانی داد و به سیاست ارز تکنرخی بازگشت؛ البته این به معنای محدودیتهای تجاری نباید باشد.
به گفته نهاوندیان، با طولانیشدن وجود ارز چند نرخی در کشور، کم کم زمینه برای تولد صادرات رانتی را در حال شکل دادن دارد و این پدیدهای مخرب است؛ چراکه به جای آن که به اصلاح ریشهای، برای جلوگیری از صادرات بیرویه، سیاستهای مقطعی مانند ممنوعیت صادرات به اجرا درآمد در حالی که صادرکنندگان معتبر و شناسنامهدار کشور آمادگی دارند دولت را در پیداکردن روشها و راهکارهای علمیتر برای مدیریت این موضوع یاری کنند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی اظهار داشت: برخی سیاستهای دولت سبب شده است که بنگاههای صادراتی که به تولید محصول میپرداختند، هم اکنون از صادرات محصولات خود منع شدهاند و نمیتوانند به تعهداتی که برای رساندن کالا به بازارهای خارجی و مشتریان چندین و چند ساله خود داشتهاند، عمل کنند و این بازاری بیاعتماد را برای واردکنندگان کالاهای ایرانی ترسیم کرده است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…