وزیر صنعت،معدن و تجارت از مصوبه دولت برای اتمام ۳۰۰ طرح صنعتی و معدنی تا پایان دولت دهم خبر داد.
مهدی غضنفری رقم سرمایه گذاری طرح های مربوط به وزارت صنعت،معدن و تجارت در قالب «طرح مهر ماندگار» را به میزان ۱۴هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این طرح ها شامل ۲۰۰طرح بزرگ و ۱۰۰طرح کوچک می باشد که تسهیلات مورد نیاز را برای غالب آنها که مربوط به بخش خصوصی است فراهم می کنیم و این طرح ها، برای بیش از ۷۰ هزار نفر اشتغال ایجاد می کند.
وزیر صنعت،معدن و تجارت اعلام کرد: در مذاکرات انجام شده با صندوق توسعه ملی مقرر گردید ۵/۴ میلیارد دلار از منابع این صندوق برای اتمام پروژه های نیمه تمام صنعتی در دسترس بخش خصوصی قرار گیرد. همچنین براساس توافق انجام شده با وزارت امور اقتصادی و دارایی ۲۰۰۰ میلیارد تومان از منابع ریالی در اختیار این طرح ها قرار می گیرد.
غضنفری درباره جزئیات ۳۰۰طرح صنعت و معدن توضیح داد: در دولت مصوبه ای داشتیم که پروژه هایی را که امکان اتمام آنها تا پایان امسال یا ماه های نخستین سال آینده وجود دارد در اولویت قرار دهیم که ۳۰۰طرح شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت می شود که رئوس مهم این طرح ها بدین شرح است:
۲۴طرح در حوزه فولاد، ۹ طرح سیمانی به ارزش ۸۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری، ۱۵طرح کانی های غیرفلزی به ارزش ۳۶۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری، ۱۹طرح غذایی به ارزش ۴۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری، ۳۳ طرح شیمیایی و سلولزی به ارزش ۲۱هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری، ۱۱طرح خودرو به ارزش ۸ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و ۱۰طرح نساجی به ارزش ۴۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری. شایان ذکر است سایر طرح ها در حوزه زیرساخت، پایانه صادراتی و… می باشد.
غضنفری در بخش دیگر از مطالب خود با تشکر از زحمات کشاورزان کشور در سال تولید ملی افزود: از ابتدای برداشت گندم تاکنون ۳۰۰ هزار تن گندم مازاد از کشاورزان استان های خوزستان، فارس، بوشهر، کرمان، ایلام، هرمزگان و سیستان و بلوچستان خریداری شده و امیدواریم با انجام مراحل خرید گندم مازاد از کشاورزان وظایف خود در قبال این گروه از مردم زحمتکش کشورمان را به خوبی انجام دهیم.
وزیر صنعت،معدن و تجارت افزود: تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه بیش از ۷۰۰ مرکز خرید گندم از طریق سامانه خرید نقدی ظرف مدت ۴۸ساعت بیش از ۱۰۰میلیارد تومان گندم مازاد کشاورزان را خریداری کرده اند.
وی با بیان اینکه در فصل اردیبهشت ماه سهم خرید گندم مازاد کشاورزان بالانیست گفت: هرچه به سمت ماه های گرم سال نزدیک می شویم کشاورزان بسیاری برای فروش گندم مازاد خود به مراکز خرید مراجعه می کنند و به همین دلیل طبق برنامه ریزی های انجام شده اقدامات لازم برای پرداخت به موقع پول آنها انجام می شود و در صورت نیاز تعداد مراکز خرید گندم از ۷۰۰ مرکز افزایش خواهد یافت.
غضنفری در ادامه با اشاره به مشکلات مالی واحدهای تولیدی تصریح کرد: در حال حاضر نرخ سود بالااست و اخذ سرمایه در گردش برای واحدهای تولید قدری با مشکل مواجه است، بانک ها به صورت انقباضی برخورد می کنند و قوانین و مقررات هم برای صندوق توسعه ملی به گونه ای است که وجوه ریالی زیادی را نمی تواند در دسترس قرار دهد. امیدواریم مجلس شورای اسلامی با مساعدت هایی که خواهند داشت امکان پرداخت تسهیلات کم سود و شرایط وام دهی برای بانک ها فراهم شود.
روزنامه کیهان، شماره ۲۰۲۰۶ به تاریخ ۲۳/۲/۹۱، صفحه ۴ (اخبار اقتصادی)
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…