Categories: اخبار نساجی

غضنفری: نصف هزینه واردات از طریق نفت تامین می‌شود

خبرگزاری فارس: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ابتدای دولت نهم به ازای هر یک دلار کالای غیرنفتی که صادر می شد ۳ دلار دیگر را از منابع دیگر تهیه می کردیم تا ارز وارداتی را تامین کنیم اما اکنون به ازای هر ۲ دلار که واردات انجام می دهیم ۱ دلار آنرا از طریق صادرات غیر نفتی و یک دلار دیگر را از طریق نفت تامین می کنیم.
خبرگزاری فارس: غضنفری: نصف هزینه واردات از طریق نفت تامین می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، مهدی غضنفری ضمن اشاره به موفقیت کشور در حوزه تجارت خارجی گفت: در ابتدای دولت نهم ارزش واردات ۴ برابر صادرات غیرنفتی بود که در حال حاضر به ۲ برابر کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: برای ارزیابی حوزه تجارت خارجی شاخص های متفاوتی وجود دارد یعنی برای ارزیابی موفقیت و عدم موفقیت باید شاخص هایی را مانند تفاوت بین صادرات و واردات، نسبت این دو با یکدیگر و حجم آنها را ملاک قرار داد و با در نظر گرفتن همه آنها اظهار نظر کرد.
وی خاطر نشان کرد: در طی ۶ سال دولتهای نهم و دهم حجم تجارت خارجی کشور بسیار افزایش یافت و سرجمع صادرات و واردات به عنوان یک پارامتر مثبت لحاظ گردید از سوی دیگر نسبت واردات به صادرات غیرنفتی از ۴ برابر به ۲ برابر کاهش یافت.

غضنفری افزود: در ابتدای دولت نهم به ازای هر یک دلار کالای غیرنفتی که صادر می شد ۳ دلار دیگر را از منابع دیگر تهیه می کردیم تا ارز وارداتی را تامین کنیم اما اکنون به ازای هر ۲ دلار که واردات انجام می دهیم ۱ دلار آنرا از طریق صادرات غیر نفتی و یک دلار دیگر را از طریق نفت تامین می کنیم که در مجموع این نسبتها نشان دهنده عملکرد مثبت تجارت خارجی کشور بوده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به مثالی در این رابطه اشاره کرد و گفت: اگر کشوری ۷۰ میلیارد دلار صادرات و ۸۰ میلیارد دلار واردات داشته باشد تراز آن منفی ۱۰ میلیارد دلار است اما چند سال بعد صادراتش به ۷۰۰ میلیارد دلار و وارداتش به ۷۵۰ میلیارد دلار می رسد که تراز آن منفی ۵۰ میلیارد دلار می شود .آیا می توان گفت که این کشور با توجه به افزایش تراز منفی اش در حوزه تجارت خارجی عملکرد خوبی نداشته است؟
وی اظهار کرد: افزایش حجم تجاری یک کشور نشان دهنده عملکرد مثبت سیستم های پشتیبانی، افزایش اشتغال و فعالیت بالای بنادر و کشتیرانی، تحرک اقتصادی ، پویایی تولید، نشاط کسب و کار و در مجموع موفقیت سیاستهای دولت در این حوزه است هر چند ممکن است مقداری تراز منفی هم داشته باشد.
غضنفری در پایان گفت: آرمان اصلی دولت این است که صادرات غیر نفتی به اندازه واردات برسد و سپس از آن پیشی بگیرد و امیدواریم که این نقیصه در آینده ای نزدیک جبران شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago