فرشبافان ازتولیدکنندگان محصولات خاص در کشور محسوب می شوند

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: فرشبافان از تولیدکنندگان محصولات صادرات محور و خاص در کشور به شمار می آیند.

محسن علیمردانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: باید از فرشبافان که اغلب آنان از میان اقشار محروم هستند، حمایت های لازم صورت می گیرد.

وی گفت: در صورتی که در حوزه آموزش، ساماندهی و پرداخت تسهیلات با برنامه ریزی و کار کارشناسی برای فرشبافان صورت بگیرد، می توان به بهره وری بالایی در صادرات این محصول و افزایش درآمد تولیدکنندگان وبافندگان رسید.

علیمردانی اظهار کرد: متاسفانه بهره وری در اغلب زمینه ها در سطح کشور، پایین است و وضعیت بافندگان فرش نیز از این مقوله جدا نیست.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، گفت: در صورتی که بتوان نقشه های مناسب و مواد اولیه با کیفیت برای بافت فرش را در اختیار تمام بافندگان وتولیدکنندگان قرار داد، می توان زمینه افزایش درآمد آنان را ایجاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون برخی فرشبافان هستند که با دسترسی به طرح و مواد اولیه مناسب می توانند به سودی چندین برابری بافنده ای دست یابند که فرش دیگری را با طرح و ماده اولیه متفاوت می بافد.

علیمردانی بر لزوم ساماندهی چنین وضعیتی در میان فرشبافان از سوی متولیان دولتی تاکید کرد و ساماندهی و بهبود شرایط این عرصه را زمینه ساز توسعه صادرات فرش برشمرد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، گفت: نخستین کاری که اتحادیه فرشبافان باید در برنامه خود مد نظر قرار دهد، آموزش بافندگان، ساماندهی خرید و فروش و افزایش بهره وری در این حوزه است.

وی افزود: در اغلب موارد بیشترین سودی که از خرید و فروش فرش دستبافت حاصل می شود، برای دلالان و واسطه ها است و بافنده سود چندانی از این مسیر کسب نمی کند.

علیمردانی بر لزوم تقسیم عادلانه سود حاصل از تولید میان تولیدکننده و واسطه تاکید کرد و دستیابی به سود چندین برابری دلالان نسبت به تولیدکنندگان را یکی از معضلات این بخش خواند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: می توان با تزریق تسهیلات هدفمند زمینه ساماندهی و بهبود معیشت فرشبافان را فراهم و با نظارت بر هزینه کرد این تسهیلات در محل مناسب، به نتایج مطلوب دست یافت.

وی ادامه داد: مسوولان و متولیان این بخش باید عملکرد و وضعیت فرشبافان را به خوبی رصد، مشکلات موجود را شناسایی و برای برطرف سازی آنها برنامه ریزی کنند.

علیمردانی تاکید کرد: مجلس نهم حمایت از اقشار ضعیف جامعه را بارها در عمل نشان داده و به حتم از طرح حمایت از بافندگان فرش استقبال می کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

7 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago