فرشی مناسب برای کودک شما

 

این روزها کودکان نه تنها به یک اتاق مجزا، بلکه به اتاقی که همه وسایل آن با سن آنها و سلامتشان همخوانی داشته باشد، نیاز دارند؛ از تخت و کمد و طراحی اتاق گرفته تا فرشی که کف اتاق را می‌پوشاند. اما چه فرشی مناسب اتاق کودک ماست؟…
ممکن است آخرین چیزی که برای تکمیل اتاق کودک به ذهن والدین برسد یک فرش مناسب برای کف اتاق او باشد اما این موضوع، دلیلی بر کم‌‌اهمیت بودن آن نیست…
انتخاب و خرید فرش یا هر چیزی که برای انداختن کف اتاق اختراع شده باشد، قلق‌ها و بایدها و نبایدهای خودش را دارد. قرار نیست خیلی نسبت به هر چیزی که مربوط به کودک می‌شود، حساسیت نشان دهیم اما نباید فراموش کنیم که کف اتاق کودک یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در دکوراسیون و حتی حفظ سلامت کودکان است، به خصوص برای نوپایان که دوست دارند، تجربه جدید راه‌ رفتن را هر روز بیشتر از روز قبل تکرار کنند. این مطلب به چند نکته درباره خرید فرش برای اتاق کودک اشاره می‌کند.

شناسنامه فرش: مهم‌ترین مساله، شناسایی جنسی است که با آن کف اتاق کودک را مفروش می‌کنید. برای شناسایی یک فرش و مقایسه با فرش‌های دیگر، لازم نیست متخصص و اهل فن باشید. شما می‌توانید با رجوع به شناسنامه فرش به راحتی پارامترهای تاثیرگذار در فرش را شناسایی و متناسب با نیازتان خرید کنید. همان‌طور که برای خرید ابتدایی‌ترین نیاز‌ها در ابتدا به برچسب آن محصول توجه می‌کنید در انتخاب فرش نیز ابتدا به لیبل پشت فرش رجوع کنید.

فرش کودک، فرشی بی‌پرز
بدون پرز بودن فرش، از مهم‌ترین نکته‌هایی است که هنگام خرید فرش اتاق کودک باید به آن توجه کرد. فرش‌های بافته شده با نخ خاب فیلامنت پلی‌استر یا پلی‌پروپیلن، هیچ‌ پرزی ندارند و مانع ایجاد حساسیت و آلرژی در کودک می‌شوند بنابراین با توجه به اینکه ریه کودکان بسیار حساس است، در انتخاب فرش مناسب باید بسیار دقت کرد تا کوچک‌ترین آسیبی متوجه کودکمان نشود.
نخ خاب فیلامنت پلی‌استر یا پلی‌پروپیلن معمولا با عبارت پلی‌استر یا پلی‌پروپیلن فیلامنت یا یکسره در لیبل فرش بیان می‌شود. شکل فیزیکی نخ‌های فیلامنت با نخ‌های دیگر متفاوت است. معمولا نخی که به‌عنوان پرز نخ فرش به کار می‌رود حاصل به هم تابیده شدن نخ‌هایی منقطع با طول متوسط ۳ تا ۱۸ سانتی‌متر است، اما نخ فیلامنت ممتد است و به‌دلیل ساختار ممتد نخ به کاررفته در فرش، انتهای تمام الیاف در بافت فرش درگیر می‌شود و به هیچ‌عنوان این الیاف به‌صورت پرز، آزاد نمی‌شود، اما نخ‌های منقطع در اثر پا خوردن از هم باز می‌شوند و چون تنها عامل انسجام نخ‌ها تاب است با بازشدن تاب نخ‌ها، پرزهای کوتاه‌تر و ظریف‌تر از سطح نخ جدا و در هوا آزاد می‌شوند و با تنفس وارد ریه کودک شده و در درازمدت ایجاد حساسیت و آلرژی می‌کنند. در برخی فرش‌ها، جنس خود نخ نیز الیافی است که به ‌صورت ذاتی مضرند. همانند آکریلیک که شاید در بزرگسالان دیرتر خود را نشان دهد اما در کودک بیشتر خود را نشان می‌دهد. برای کنترل پرزدار بودن فرش می‌توانید با چند‌بار کشیدن دستان خود روی سطح فرش (البته به ‌صورت محکم و در یک محل خاص از فرش)، متوجه پرزدار بودن آن شوید.

لطافت و نرمی ‌فرش کودک
لطافت ‌نخ‌ها به ظرافت فیلامنت‌ها (الیاف به کار رفته در تولید آنها) بستگی دارد بنابراین هرچه ظرافت الیاف بیشتر باشد، فرش لطیف‌تر خواهد بود. در انتخاب فرش کودک باید به لطافت و نرمی ‌سطح فرش توجه کرد. با توجه به اینکه کودک ممکن است چهار دست و پا حرکت ‌کند، باید لطافت و نرمی ‌سطح فرش به حدی باشد که دست و پای کودک زخم نشود و بتواند راحت روی آن حرکت کند. فرش‌های پلی‌استر فیلامنت معمولا بسیار لطیف‌تر از فرش‌های پلی‌پروپیلن هستند.
واحد سنجش ظرافت الیاف، تعداد الیاف به کاررفته در ساختار یک نخ است که هرچقدر این عدد بالاتر باشد، حاکی از ظرافت بالای فرش است. این عدد در لیبل فرش به ندرت ذکر می‌شود، اما می‌توانید با لمس‌کردن سطح فرش به راحتی این موضوع را بررسی کنید که فرش مذکور از لطافت کافی برای کودکتان برخوردار است یا خیر؟

طرح فرش کودک
بهتر است فرش اتاق کودک طرح‌های شاد و شخصیت‌های کارتونی که کودکان به آنها علاقه دارند، داشته باشد. نکته قابل‌توجه دیگر، انتخاب رنگ فرش با توجه به رنگ سرویس خواب، کمد، دیوار اتاق، پرده‌ها و هماهنگ بودن با آنهاست تا شادابی اتاق حفظ شود.
در مرحله بعد سلیقه و انتخاب طرح فرش مطرح می‌شود که با توجه به جنسیت کودک، می‌توان انتخاب کرد. اتاق برای کودک دختر با اتاق برای کودک پسر متفاوت است. این تفاوت، تنها در زمینه رنگ‌بندی نیست. مدل، طرح و حتی نوع چیدمان در این زمینه می‌تواند موثر باشد. می‌توان گفت که طبق عرف، رنگ‌های سردتر برای اتاق پسران و رنگ‌های گرم‌تر برای اتاق دختران مناسب‌ترند؛ سرمه‌ای، آبی، خاکستری، فیلی، زرشکی و یشمی رنگ‌هایی هستند که برای دکوراسیون اتاق پسرها مناسبند. رنگ‌هایی مثل نارنجی، بنفش، صورتی‌چرک و…، مناسبت بیشتری برای اتاق دختر‌ها دارند. با اینکه بهترین موقعیت برای تجربه خرید فرش‌های فانتزی، اتاق کودک است اما بهتر است منطقی تصمیم‌گیری کنید. هرگز از فرش‌های پرز بلند برای اتاق کودک خود استفاده نکنید. زیرا علاوه بر آنکه نظافت آن بسیار دشوار است، لابه‌لای نخ‌های فرش، محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها خواهد بود. همچنین بافت فشرده‌تر باعث می‌شود آلودگی کمتری در فرش نفوذ کند. طبیعی است باید موقع انتخاب رنگ فرش اتاق کودک به سایر بخش‌های دکوراسیون اتاقش هم دقت کنید. رنگ پرده‌ها، رنگ ملحفه‌های روی تخت، رنگ سرویس خواب و کمد و حتی رنگ دیوارها، در این زمینه می‌توانند راهنمای شما باشند، اما بهتر است رنگ فرش را تیره‌تر انتخاب کنید. مثلا اگر در اتاق کودک، رنگ سبز روشن غالب است، می‌توانید سراغ یک فرش به رنگ سبز تیره یا حتی سرمه‌ای بروید. البته این مطلب به این معنا نیست که سراغ رنگ‌های جدی مثل قهوه‌ای یا مشکی بروید. زیرا در عین حال که فرش باید چرک‌تاب باشد، لازم است شادابی دکوراسیون اتاق کودک هم حفظ شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

2 ساعت ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

7 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago