فرش دستباف؛ ابزاری برای اقتصاد مقاومتی و ناکام ساختن تحریم کنندگان

رییس اداره فرش دستباف آذربایجان غربی گفت: فرش دستباف ابزاری برای اقتصاد مقاومتی و ناکام ساختن تحریم هاست.

خلیل نوری در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه با اشاره به اینکه فرش دستباف هنر-صنعتی بومی و قدیمی در استان ماست که همه ابزار و تجهیزات مورد نیاز آن در داخل کشور تولید و عرضه می شود و بی نیاز از واردات است، اظهار داشت: فرش دستباف این امکان را دارد که در موضوع اقتصاد مقاومتی و در شرایط سخت تر شدن تحریم ها به یاری اقتصاد و اشتغال در کشور بیاید و تحریم کنندگان را ناکام سازد.

وی تصریح کرد: فرش های تولیدی آذربایجان غربی از ظرافت و کیفیت بالایی برخوردار هستند و از این رو توانسته است مشتریان زیادی از کشورهای خارجی را به سوی خود جذب کند.

نوری با بیان اینکه رشد و گسترش صادرات غیرنفتی و عدم تکیه به فروش نفت می تواند در دوران توجه به اقتصاد مقاومتی به عنوان محور فعالیتها مدنظر قرار گیرد، افزود: در میان این گروه از صادرات نیز از گذشته تاکنون فرش دستباف جایگاهی ویژه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: امسال حدود ۳۵ میلیون دلار صارات فرش دستباف خواهیم داشت که اغلب این صادرات به کشورهای اروپایی، آمریکایی، عربی و حاشیه خلیج فارس می باشد.

نوری در ادامه آذربایجان غربی را از قطب های مهم تولید فرش دستباف در کشور دانست و گفت: این استان با تولید سالانه ۲۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف، ۴/۵ درصد از کل تولیدات فرش کشور را به خود اختصاص داده است.

رییس اداره فرش دستباف آذربایجان غربی افزود: بر اساس آمار موجود هم اکنون ۱۰۵ هزار نفر قالیباف در استان فعالیت می کنند که از این تعداد ۶۴ هزار نفربه صورت دائمی و ۴۱ هزار نفر به صورت فصلی مشغول به بافندگی هستند.

وی بیان کرد: بیشترین تراکم بافندگی در شهرستان های ارومیه، خوی، تکاب، بوکان و مهاباد است که در این میان طرح های ریز ماهی خوی و افشار تکاب از شهرت جهانی برخوردار می باشند.

نوری یادآور شد: در حال حاضر ۲۲ هزار نفر از قالیبافان استان با پرداخت ۷ درصد از حق بیمه تحت پوشش بیمه بافندگی قرار گرفته اند.

وی حمایت از تولید، حمایت از توسعه بازارهای داخلی و خارجی و همچنین صیانت و حراست از فرش دستباف را از برنامه های حمایتی اداره فرش دستباف استان برشمرد و افزود: برگزاری جشنواره گره زرین، برگزاری ۱۷۴ هزار نفر ساعت دوره آموزشی به بافی، برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی فرش دستباف، ایجاد رشته های فرش در دانشگاه ها و دبیرستان ها و پرداخت ۲۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به قالیبافان و ۲۵۰ میلیارد ریال برای پرونده های مشاغل خانگی از دیگر اقدامات حمایتی این اداره می باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

16 ساعت ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

17 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

4 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

7 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago