فرش دستباف؛ ابزاری برای اقتصاد مقاومتی و ناکام ساختن تحریم کنندگان

رییس اداره فرش دستباف آذربایجان غربی گفت: فرش دستباف ابزاری برای اقتصاد مقاومتی و ناکام ساختن تحریم هاست.

خلیل نوری در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه با اشاره به اینکه فرش دستباف هنر-صنعتی بومی و قدیمی در استان ماست که همه ابزار و تجهیزات مورد نیاز آن در داخل کشور تولید و عرضه می شود و بی نیاز از واردات است، اظهار داشت: فرش دستباف این امکان را دارد که در موضوع اقتصاد مقاومتی و در شرایط سخت تر شدن تحریم ها به یاری اقتصاد و اشتغال در کشور بیاید و تحریم کنندگان را ناکام سازد.

وی تصریح کرد: فرش های تولیدی آذربایجان غربی از ظرافت و کیفیت بالایی برخوردار هستند و از این رو توانسته است مشتریان زیادی از کشورهای خارجی را به سوی خود جذب کند.

نوری با بیان اینکه رشد و گسترش صادرات غیرنفتی و عدم تکیه به فروش نفت می تواند در دوران توجه به اقتصاد مقاومتی به عنوان محور فعالیتها مدنظر قرار گیرد، افزود: در میان این گروه از صادرات نیز از گذشته تاکنون فرش دستباف جایگاهی ویژه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: امسال حدود ۳۵ میلیون دلار صارات فرش دستباف خواهیم داشت که اغلب این صادرات به کشورهای اروپایی، آمریکایی، عربی و حاشیه خلیج فارس می باشد.

نوری در ادامه آذربایجان غربی را از قطب های مهم تولید فرش دستباف در کشور دانست و گفت: این استان با تولید سالانه ۲۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف، ۴/۵ درصد از کل تولیدات فرش کشور را به خود اختصاص داده است.

رییس اداره فرش دستباف آذربایجان غربی افزود: بر اساس آمار موجود هم اکنون ۱۰۵ هزار نفر قالیباف در استان فعالیت می کنند که از این تعداد ۶۴ هزار نفربه صورت دائمی و ۴۱ هزار نفر به صورت فصلی مشغول به بافندگی هستند.

وی بیان کرد: بیشترین تراکم بافندگی در شهرستان های ارومیه، خوی، تکاب، بوکان و مهاباد است که در این میان طرح های ریز ماهی خوی و افشار تکاب از شهرت جهانی برخوردار می باشند.

نوری یادآور شد: در حال حاضر ۲۲ هزار نفر از قالیبافان استان با پرداخت ۷ درصد از حق بیمه تحت پوشش بیمه بافندگی قرار گرفته اند.

وی حمایت از تولید، حمایت از توسعه بازارهای داخلی و خارجی و همچنین صیانت و حراست از فرش دستباف را از برنامه های حمایتی اداره فرش دستباف استان برشمرد و افزود: برگزاری جشنواره گره زرین، برگزاری ۱۷۴ هزار نفر ساعت دوره آموزشی به بافی، برگزاری المپیاد دانش آموزی و دانشجویی فرش دستباف، ایجاد رشته های فرش در دانشگاه ها و دبیرستان ها و پرداخت ۲۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به قالیبافان و ۲۵۰ میلیارد ریال برای پرونده های مشاغل خانگی از دیگر اقدامات حمایتی این اداره می باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

چالش‌ها و دستاوردهای ما در نخستین حضور نمایشگاهی (ویدیو)

چالش‌های اصلی ما در زمینه تولید مواد کمکی رنگرزی، تکمیل و چاپ، مشکلاتی است که…

58 دقیقه ago

نمایشگاه‌های صنعتی: ضرورت اصلاحات بـرای حمایت از تولیدکنندگان کوچک (ویدیو)

نمایشگاه‌های صنعتی همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای تجاری و صنعتی در کشور شناخته…

2 ساعت ago

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

1 روز ago

کمپرسورهای دبل استیج تـوسط شرکت فرافن هـوا (ویدیو)

کمپرسور نقش حیاتی در تأمین انرژی و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف ایفا می‌کنند.…

1 روز ago

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

2 روز ago

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ و اهمیت حضور شرکت‌های بازیافت (ویدیو)

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت نساجی در کشور، با…

2 روز ago