فرش دستباف ایران با وجود داشتن شهرت بینالمللی، هنوز در بازارها با نام و برند ثبت شده جهانی عرضه نمیشود.
مدیر مالکیت فکری و علائم تجاری مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف ایران با وجودداشتن شهرت بین المللی، هنوز در بازارها با نام و برند ثبت شده جهانی عرضه نمی شود.
سید مهدی میرصالحی افزود: درعرصه تجارت و بازاریابی دنیای امروز، کمترکالایی بدون نام و برند در بازارهای جهانی عرضه می شود و شناسنامه هر کالا، اعتماد خریدار را جلب کرده و اطمینان مشتری از خرید کالا را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد: اگر فرش ایرانی با برند ملی وارد بازارهای جهانی شود، فرش های تولیدی دیگر کشورها نمی تواند عرصه را برای ورود و فروش فرش کشور تنگ کند.
او با اشاره به اقدامات مرکز ملی فرش کشور در حمایت از صادرات و گسترش تولید در این صنعت، تصریح کرد: اقدامات و پیگیری های مرکز ملی فرش کشور برای ثبت جهانی فرش دستباف ایرانی در حال انجام است و این صنعت مسیر ثبت جهانی خود را طی می کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تاکنون هیچ کالای ایرانی به ثبت جهانی نرسیده، فرش دستباف ایران اولین کالا با ثبت جهانی خواهد بود.
میرصالحی افزود: مدیریت مالکیت فکری مرکز فرش ایران طی دو سال گذشته اقدام به برگزاری جلسات و سمینارهایی با حضور نمایندگان سازمان های بین المللی ثبت جهانی کرده و نمایندگان این سازمان نیز دیدارهایی از کارگاه های تولید فرش کشور داشته و ارتباطات خوبی در این زمینه در حال انجام است.
به گفته وی، برای ثبت جهانی فرش ایران، اولویت بندی هایی انجام شده و در این راستا اقدامات لازم برای استان های قم، اصفهان و تبریز انجام شده و فرش کرمان نیز در حال انجام است.
وی سبک بختیاری و قشقایی در استان را از سبک های ارزشمند فرش دستباف کشور عنوان کرد و گفت: الهام گیری از طبیعت و به کارگیری ذوق و قریحه بافنده، این فرش را از دیگر فرش های کشور متمایز و با اهمیتتر کرده است.
مدیر مالکیت فکری و علائم تجاری مرکزفرش ایران با اشاره به جابهجایی طرحها و نقشه ها در استان های کشور گفت: استان های بافنده فرش درحال تقلید از سبک های یکدیگرند و این موضوع برهویت فرش، کیفیت، طرح، رنگ و نوع آن تاثیر منفی می گذارد.
میرصالحی گفت: برای ثبت جهانی ابتدا باید نقشه هر استان را ثبت ملی کرد تا تولید آن استان با برند خاص خود وارد بازار شود.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…