فرش دستباف این‌بار قربانی رکود بازار جهانی شد

 

 

 

تولید فرش خراسان جنوبی بیشتر از تقاضای این محصول شده و این امر ناشی از رکود بازارهای جهانی است و مسؤولان باید تبلیغات را در بازارهای جهانی افزایش دهند تا تقاضا بیشتر شود.

بافت فرش در خراسان جنوبی یکی از هنرهای دیرینه است که مردم این خطه از کشور آن را از نیاکان خود به ارث برده‌اند.

فرش خراسان جنوبی در نقش‌های مختلف بافته می‌شود که از جمله آن می‌توان به نقش‌های ریزماهی، لچک ترنج و خشتی اشاره کرد و این فرش‌ها به سایر کشورها صادر شده و برای استان ارزآوری دارد.

در استانی مانند خراسان جنوبی که چندین سال است مورد بی‌مهری طبیعت قرار گرفته گسترش این صنعت می‌تواند زمینه اشتغال را برای گروهی از جوانان فراهم کند و این امر نیاز به توجه مسؤولان دارد.

تولید فرش، بیشتر در روستاهای استان انجام می‌شود و زنان و دختران روستایی با وجود مشکلات فراوان برای گذران زندگی اقدام به بافت این هنر دستی می‌کنند تا شاید گوشه‌ای از امورات خود و خانواده خود را از این طریق تأمین کنند.

بیمه قالیبافان استان یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد و مشکلات پیش‌روی آن برداشته شود تا بافندگان با فراغ خاطر تولید این سرمایه ملی را ادامه داده و آن را در استان گسترش دهند. 

معاون صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در پنجم آذرماه سال گذشته با اشاره به تسهیلات به بافندگان فرش، اظهار داشت: در مبحث ارائه تسهیلات فرش به بافندگان یک روان‌سازی باید انجام شود و صندوق کارآفرینی امید حمایت لازم را در شرایط و ارائه تسهیلات روان‌سازی انجام داده تا در راستای اجرا راحت‌تر کسانی که به دنبال اخذ تسهیلات و نیازمند افزایش سقف تسهیلات هستند، بتوانند دریافت کنند.

مهدی ماهگلی با اشاره به موضوع بیمه قالیبافان، بیان داشت: یکی از عمده مشکلات قالیبافان خراسان جنوبی موضوع بیمه قالیبافی است و با توجه به اینکه ۵۰ هزار بافنده فرش در خراسان جنوبی وجود دارد و یکی از امتیازات این استان به شمار می‌آید اما تنها ۵ هزار و ۲۴۹ نفر یعنی کمتر از ۱۰ درصد قالیبافان استان بیمه قالیبافی هستند.

وی با توجه به تعداد زیاد بافندگان فرش در خراسان جنوبی خواستار راه‌اندازی گمرک تخصصی فرش در استان شد و افزود: در استان نیازمند زنجیره کامل تولید از قبیل رنگ‌ریزی، پالت‌بندی و سایر مراحل بافت فرش هستیم تا اثرگذاری را ایجاد و در این زمینه خوشه فرش در استان شکل گیرد.

ماهگلی بیان داشت: ایجاد نمایشگاه و فروشگاه دائمی فرش از دیگر درخواست‌های این استان در حوزه فرش است تا فضا برای عرضه و فروش فرش دستباف در خراسان جنوبی وجود داشته باشد.

درخواست‌ها برای بهبود تولید فرش در استان زیاد است ولی تا زمان اجرای کامل این درخواست‌ها زمان طولانی سپری می‌شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران همزمان با پنجم آذرماه سال گذشته در کمیته تخصصی فرش خراسان جنوبی با بیان اینکه ایجاد نمایشگاه و یا پایگاه فرش در خراسان جنوبی در راستای معرفی فرش این خطه بسیار اهمیت دارد، افزود: زیر پوشش نبودن بیمه از مهم‌ترین مشکلات بافندگان فرش دستباف استان است.

حمید کارگر ادامه داد: این مشکل در دو سال اخیر گریبان‌گیر بافندگان فرش شده و دلیل اصلی این امر نبود اعتبار بوده و تعیین سطح‎بندی برای بیمه‎شدگان بافنده فرش توسط سازمان تامین اجتماعی یکی از راه‌حل‌های رفع این مشکل است.

وی به خوشه فرش خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: برای حمایت از این خوشه در این استان مرکز ملی فرش ایران آمادگی دارد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران یادآور شد: شناسنامه‎دار کردن فرش از دیرباز به سبب پرهیز از شفافیت اطلاعات توسط تولیدکنندگان عملی نشده و این مشکل اصلی بر سر این راه است.

کارگر به اهمیت گردآوری کتاب فرش خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: مرکز ملی فرش آمادگی خود را برای حمایت از این امر اعلام می‌کند.

رئیس اتحادیه فرش خراسان جنوبی در ۲۸ مهرماه سال گذشته در گفت‌و‌گو با یکی از رسانه‌های استان، تصریح کرده است: تولید فرش به لحاظ خشکسالی‌ پیاپی و طولانی از یکسو و پا نگرفتن صنعت از سوی دیگر نقش بسزایی در رشد اقتصاد منطقه دارد و از این منظر نیز باید مورد عنایت بیشتر مسئولین قرار گیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

6 ساعت ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

1 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

1 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

2 روز ago

استقبال از قالیچین در نمایشگاه دموتکس دبی ما را شگفت زده کرد

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

2 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

2 روز ago