فرصت های جدید در صنعت نساجی ایران بعد از تحریم ها

 

 

توافق هسته ای اخیر ایران و ۱+۵ فضای مثبتی را در روابط سیاسی و اقتصادی ایران و کشورهای جهان ایجاد کرده است .این فضای مثبت به ویژه در بخش اقتصاد ، تولید و صنعت در بین شرکت ها وفعالان صنایع نساجی ، پوشاک و فرش ایران مشهود است  به نحوی که همگان صنعت نساجی ایران را به فنری تشبیه می کنند که هر روز فشرده تر می شود و منتظر پرش است.چراکه با رفع تحریم ها  به طور مستقیم هزینه های تولید و سرمایه گذاری بین ۱۵ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت و موجب ورود  سرمایه های جدید به صنعت کهن نساجی ایران خواهد شد.

رفع تحریم های بین المللی علیه ایران فرصت های بی شمار تجاری برای شرکت های تجاری ،ماشین سازان و تولیدکنندگان بزرگ نساجی دنیا ایجاد نموده است به نحوی که در چند ماهه اخیر شاهد برگزاری سمینارهایی از طرف انجمن های صنایع نساجی و ماشین سازان نساجی کشورهایی نظیر آلمان ، فرانسه ، ایتالیا ، هندوستان ، سفر هیات های تجاری  وسرمایه گذاری آمریکایی و… بوده ایم . شهرهای تهران ، اصفهان ، کاشان و یزد که عمدتاً صنایع نساجی ایران در آنها متمرکز شده است هدف این هیات های تجاری هستند که کم کم در حال گشودن درهای خود به سمت بازارهای بین المللی و تامین کنندگان بزرگ دنیا هستند.

 

ایران با جمعیت ۸۰ میلیون نفری که درصد زیادی از آن را جوانان تشکیل می دهند و برخورداری از هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا و دارا بودن مواد اولیه صنعت نساجی بازاری جذاب است و سرمایه گذاری های بسیار زیادی در این بخش مورد نیاز است.

بازار ایران تنها به جمعیت ۸۰ میلیونی آن محدود نمی شودو کشورهای همسایه ایران مانند عراق – افغانستان – کشورهای آسیای میانه- کشورهای عربی و … که اغلب بازارهایی بکر و تشنه کالاهای جدید هستند بازاری ۴۰۰میلیونی را در پیش روی سرمایه گذاران و شرکت های بین المللی قرار خواهد داد.

تولید کنندگان ایرانی با توجه به سیاست های دولت برای کاهش وابستگی به فروش نفت خام و نیز دسترسی مستقیم به بازار بزرگ کشورهای همسایه در تلاش برای افزایش تولید و صادرات خود در صنعت نساجی ، پوشاک ، فروش و کفپوش هستند.

دولت جدید ایران سیاست های اقتصادی قابل توجهی را در دستور کار قرار داده است . در ۲ سال گذشته دولت جدید ایران توانسته به خوبی تورم را مهار کند و آنرا از ۴۰ درصد به کمتر از ۱۵ درصد کاهش دهد. همچنینن ایران پس از ۲ سال رشد اقتصادی منفی توانست رشد اقتصادی مثبت ۳ درصدی را تجربه کند.

در حال حاضر صادرات نساجی ایران بالغ بر یک میلیارد دلار است که طبق نظر کارشناسان این رقم می تواند در کوتاه مدت تا ۳ برابر افزایش پیدا کند. بنابراین به نظر می رسد کشورهای صاحب نام و پیشرو در صنعت نساجی و ماشین سازی نساجی در دنیا این فرصت تاریخی را غنیمت شمرده و از آن به خوبی برای ورود به بازار ایران بهره خواهند برد.

نویسنده : بهنام قاسمی

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago