Categories: اخبار نساجی

فرصت های جدید در صنعت نساجی ایران بعد از تحریم ها

توافق هسته ای اخیر ایران و ۱+۵ فضای مثبتی را در روابط سیاسی و اقتصادی ایران و کشورهای جهان ایجاد کرده است. این فضای مثبت به ویژه در بخش اقتصاد، تولید و صنعت در بین شرکت ها و فعالان صنایع نساجی، پوشاک و فرش ایران مشهود است به نحوی که همگان صنعت نساجی ایران را به فنری تشبیه می کنند که هر روز فشرده تر می شود و منتظر پرش است چرا که با رفع تحریم ها  به طور مستقیم هزینه های تولید و سرمایه گذاری بین ۱۵ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت و موجب ورود سرمایه های جدید به صنعت کهن نساجی ایران خواهد شد.
رفع تحریم های بین المللی علیه ایران فرصت های بی شمار تجاری برای شرکت های تجاری، ماشین سازان و تولیدکنندگان بزرگ نساجی دنیا ایجاد نموده است به نحوی که در چند ماهه اخیر شاهد برگزاری سمینارهایی از طرف انجمن های صنایع نساجی و ماشین سازان نساجی کشورهایی نظیر آلمان، فرانسه، ایتالیا، هندوستان، سفر هیات های تجاری و سرمایه گذاری آمریکایی و… بوده ایم. شهرهای تهران، اصفهان، کاشان و یزد که عمدتاً صنایع نساجی ایران در آنها متمرکز شده است هدف این هیات های تجاری هستند که کم کم در حال گشودن درهای خود به سمت بازارهای بین المللی و تامین کنندگان بزرگ دنیا هستند.

ایران با جمعیت ۸۰ میلیون نفری که درصد زیادی از آن را جوانان تشکیل می دهند و برخورداری از هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا و دارا بودن مواد اولیه صنعت نساجی بازاری جذاب است و سرمایه گذاری های بسیار زیادی در این بخش مورد نیاز است.
بازار ایران تنها به جمعیت ۸۰ میلیونی آن محدود نمی شود و کشورهای همسایه ایران مانند عراق- افغانستان- کشورهای آسیای میانه- کشورهای عربی و… که اغلب بازارهایی بکر و تشنه کالاهای جدید هستند بازاری ۴۰۰ میلیونی را در پیش روی سرمایه گذاران و شرکت های بین المللی قرار خواهد داد.
تولید کنندگان ایرانی با توجه به سیاست های دولت برای کاهش وابستگی به فروش نفت خام و نیز دسترسی مستقیم به بازار بزرگ کشورهای همسایه در تلاش برای افزایش تولید و صادرات خود در صنعت نساجی، پوشاک، فروش و کفپوش هستند.

دولت جدید ایران سیاست های اقتصادی قابل توجهی را در دستور کار قرار داده است. در ۲ سال گذشته دولت جدید ایران توانسته به خوبی تورم را مهار کند و آنرا از ۴۰ درصد به کمتر از ۱۵ درصد کاهش دهد. همچنینن ایران پس از ۲ سال رشد اقتصادی منفی توانست رشد اقتصادی مثبت ۳ درصدی را تجربه کند.
در حال حاضر صادرات نساجی ایران بالغ بر یک میلیارد دلار است که طبق نظر کارشناسان این رقم می تواند در کوتاه مدت تا چند برابر افزایش پیدا کند. بنابراین به نظر می رسد کشورهای صاحب نام و پیشرو در صنعت نساجی و ماشین سازی نساجی در دنیا این فرصت تاریخی را غنیمت شمرده و از آن به خوبی برای ورود به بازار ایران بهره خواهند برد.

منبع: شماره ۲۹ مجله کهن

تلفن اشتراک: ۷۷۲۴۵۷۸۰-۰۲۱

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago

استقبال گسترده از نمایشگاه Garment Tech استانبول (ویدیو)

سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوری‌ها در صنعت پوشاک…

2 هفته ago