Categories: اخبار نساجی

فروشگاه‌ها:کارمزد را از مردم کم می‌کنیم/ بانک مرکزی: از بیت المال به ۲میلیون مغازه یارانه نمی‌دهیم‬

 

با اعلام خبردریافت کارمزد از پذیرنده‌های دستگاه‌های کارتخوان از آبان بسیاری از فروشنده‌ها به مردم اعلام کرده اند که فقط پول نقد قبول می کنیم و درصورت تصویب این طرح کارمزد از مردم کم می شود اما بانک مرکزی پاسخ جدی برای این گروه دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هفته قبل بود که خبری مهم برای مردم و فروشنده ها به نقل از قادری مدیرعامل شاپرک در رسانه ها منعکس شد و در سطح جامعه و امور روزمره مردم واکنش هایی را به همراه داشت.

خبر این بود که فروشگاه ها باید از ابتدای آبان ماه نسبت به تراکنش های فروشگاهی کارمزد پرداخت کنند به این صورت که به ازای هر عملیات فروش و کشیدن کارت در دستگاه های کارتخوان فروشگاهی مبلغی تحت عنوان کارمزد از این گروه کسر می شود.

بعد از انتشار این خبر شاهد واکنش هایی از فروشگاه ها بودیم که از قبل پیش بینی آن را می کردیم و البته این پیش بینی ها را هم با مدیرعامل شاپرک گوش زد کردیم ولی قادری با جدیت از طرح جدید نظارتی شاپرک گفت و تاکید کرد ممانعت فروشگاه ها از قبول کارت به ازای خریدهای مردم دوام چندانی نخواهد داشت.

اما با گذشت چند روز از اعلام این خبر گویا بازاری ها بیشتر از قبل با هم هماهنگ می شوند که نسبت به اجرای این سیاست بانک مرکزی واکنش نشان دهند؛ مراجعه ای به فروشگاه ها نشان می دهد که فروشنده ها می گویند با اجری این تصمیم از قبول کارت به ازای خریدهای مردم خودداری کرده و فقط پول نقد قبول می کنیم.

همین سیاست موجب شده تا مردم برای خریدهای روزمره خود مجبور به مراجعه حضوری به عابربانک‌ها باشند و همین اتفاق هم البته صف هایی را مقابل خودپردازها ایجاد خواهد کرد.

برای پیگیری این موضوع گفت‌وگویی با مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی انجام دادیم.

* رقم کارمزد چیزی نیست/ گزارش تخلفات را به بانک مرکزی ارسال کنید

ناصر حکیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در ارتباط با واکنش فروشنده ها و اصناف به اعلام خبر دریافت کارمزد از پذیرنده های دستگاه های کارتخوان فروشگاهی ، اظهار داشت: رقم این کارمزد چیزی نیست که فروشگاه ها ترجیح بدهند برای ممانعت از پرداخت آن از مردم بابت خریدهایشان پول نقد دریافت کنند.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با تأکید براینکه رقم کارمزد پذیرنده های دستگاه های کارتخوان فروشگاهی قابل توجه نیست، گفت: اگر گزارشی از تخلف در سطح فروشگاه ها دارید به بانک مرکزی ارسال کنید.

وی افزود: هم اکنون نیز دو تا سه برابر مبلغ در نظر گرفته شده برای کارمزد پذیرنده ها در رند کردن مبلغ تراکنش از سوی فروشگاه اعمال می شود.

* پایانه فروشگاه های مختلف جمع می شوند

حکیمی در پاسخ به این پرسش که بانک مرکزی با فروشگاه هایی که از قبول کارت به ازای خرید های مردم خودداری کرده و به آنها می گویند فقط پول نقد قبول می کنیم، چه برخوردی خواهد کرد؟ افزود: احتمالاً پایانه های این فروشگاه ها جمع خواهد شد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی با تأکید براینکه هنوز رقم کارمزد پذیرنده ها نهایی نشده است، گفت: این رقم خیلی کم خواهد بود؛ کارمزد کمتر از قیمت تمام شده و در حد ۵۰-۶۰ درصد آن است.

* کارمزد پذیرنده ها احتمالا ۱۰۰-۱۵۰ تومان تعیین شود

وی ادامه داد: فعلاً در حال محاسبه قیمت تمام شده هر تراکنش هستیم که حدود ۲۰۰-۲۵۰ تومان است؛ بنابراین ۱۰۰-۱۵۰ تومان کارمزد نباید موجب اعتراض فروشگاه ها شود.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با تأکید براینکه رقم ناچیز کارمزد اثر قابل توجهی در تراکنش ها نخواهد داشت، تصریح کرد: در مقابل باید این راهم در نظر بگیرید که تجهیزات در حال فرسودگی هستند و اگر شرکت‌ها نتوانند درآمدی کسب کنند به تدریج پایانه ها از کار خواهد افتاد و این به معنای این است که شبکه با مشکل جدی روبه رو خواهد شد.

* پول کارمزد ها به حساب بانک مرکزی و بانک‌ها نمی رود

حکیمی ضمن اشاره به اینکه رقم کارمزد به حساب بانک‌ها یا بانک مرکزی نمی رود، گفت: این مبلغ به شرکت هایی داده می شود که پایانه را می خرند و نگهداری می کنند.

وی با طرح این پرسش که کجای دنیا و مملکت یک شرکت باید دستگاه ۷۰۰ هزار تومانی را مجانی وارد بازار و ماهی ۱۰-۲۰ هزار تومان هم خرج نگهداری آن کند ولی هیچ چیزی بابت این خدمات دریافت نکند؟ اظهار داشت: باید توجه کنیم که این شرکت ها دیگر از بانک‌ها چیزی دریافت نمی کنند و باید روی پای خودشان بایستند.

* پول این کارمزدها تا کنون از بیت‌المال پرداخت می شد

این مقام مسئول در بانک مرکزی افزود: تا الان به این شرکت‌ها یارانه داده می شد؛ این سوبسید (یارانه) به مغازه دارها از کجا می آمد؟ از بیت المال. چراکه اکثر این سوبسیدها توسط بانک‌هایی داده می شد که  متعلق به دولت و مردم هستند.

حکیمی با تأکید براینکه درست نیست از جیب هشتاد میلیون به دو میلیون مغازه یارانه پرداخت شود، گفت: اگر سیاست جدید بابت دریافت کامزد از پذیرنده ها اجرا نشود با شبکه ای فرسوده و خراب روبه رو خواهیم شد که همه مردم گرفتار آن خواهند شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

آیا نمایشگاه دموتکس دبی واقعا موفق بود؟

بهنام قاسمی - سردبیر بعد از حدود یک ماه که از نمایشگاه دموتکس دبی گذشته…

13 ساعت ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه ITM 2024 به جای پرداخت ۳۵ یورو

به اطلاع علاقه‌مندان به نمایشگاه ITM 2024 می‌رساند که فرصت ویژه‌ای برای دریافت بلیط رایگان…

20 ساعت ago

امضای تفاهم نامه همکاری بین اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران و پوشاک روسیه

تفاهمنامه همکاری مشترک فی‌مابین اتحادیه و صادرات نساجی و پوشاک ایران و اتحادیه نساجی و…

3 روز ago

ITCPE: نمایشگاه چاپ دیجیتال در صنعت نساجی

گوانگجو که به دلیل طبیعت زیبا و سرسبز خود به شهر گلها نیز شهرت دارد،…

3 روز ago

فرصت درخشش تولیدات ایرانی در‌ نمایشگاه استانبول در غیاب چینی‌ها (ویدیو)

نمایشگاه منسوجات خانگی استانبول (Hometex istanbul ) از امروز (۲۱ می ۲۰۲۴) کار خود را…

4 روز ago

از هنر تا صنعت، اسپیروگراف و مکانیزم تراورس

قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی وقتی از هنر در صنعت نام برده می شود،…

6 روز ago