تهران- وزیر نفت از آغاز عرضه اوراق سلف نفتی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: شرکت ملی نفت ایران پرداخت اصل و سود این اوراق را تضمین می کند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت (شانا) ˈ رستم قاسمی ˈ افزود: با توجه به شرایط مناسبی که ایجاد شده است، امیدواریم فروش این اوراق با استقبال خوب مردم روبرو شود.
وی با بیان این که شرکت ملی نفت ایران به عنوان فروشنده اوراق سلف نفتی متعهد است در زمان سررسید فروش به تعهدات خود عمل کند و این اوراق باید بازپرداخت شود، گفت: اوراق سلف نفتی تنها برای میدان های مشترک عرضه می شود.
برپایه این گزارش ، دربند ˈرˈ ماده ۱-۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ آمده است: وزارت نفت به وسیله شرکت های زیرمجموعه، منوط به تعهد و بازپرداخت اصل و سود اوراق مشارکت ارزی، ریالی و یا صکوک نفتی از محل منابع داخلی شرکت های یاد شده اجازه دارد، با مسئولیت وزیر و مدیر عامل شرکت مربوط و با رعایت قوانین و مقررات در سقف پنج میلیارد دلار اوراق یاد شده را به فروش برساند.
وزیر نفت آبان ماه امسال از صدور مصوبه انتشار اوراق سلف نفتی در دولت خبر داده بود.
فروش اوراق بهادار سلف نفتی به عنوان ابزاری کارآمد و موثر در صنعت نفت تعریف شده و قرار است با اجرای این روش، سرمایه کلان و جزء افراد حقیقی و حقوقی در این صنعت به کار گرفته شود.
بر اساس دستورالعمل ابلاغی از سوی وزارت نفت در سال گذشته برای فروش اوراق سلف نفتی، چنانچه قیمت هر بشکه نفت را در سال ۹۰، یکصد دلار در نظر گرفته شود، مردم و بخش خصوصی می توانند با خرید این اوراق، نفت را در سال ۹۴ دوباره به دولت بفروشند که پایین ترین قیمت و بالاترین قیمت فروش هر بشکه نفت در سال ۹۴ با توجه به قیمت آن در همان زمان حداقل ۱۴۰ دلار و حداکثر ۱۶۰ دلار پیش بینی شده است.
برای اطمینان خاطر خریدار و فروشنده نفت دو حالت پیش بینی شده است؛ در حالت اول چنانچه قیمت نفت در سال سررسید(۹۴) کمتر از ۱۴۰ دلار در هر بشکه باشد، با توجه به اختیار ˈفروش ضمنیˈ که به خریدار داده شده، دولت خرید اوراق سلف نفتی را به قیمت بشکه ای ۱۴۰ دلار تضمین کرده است.
اما چنانچه قیمت نفت از ۱۶۰ دلار هر بشکه بیشتر شده باشد، بر اساس اختیار خرید ضمنی که به شرکت ملی نفت ایران (به عنوان فروشنده) داده شده، شرکت ملی نفت ایران مجاز است تا سقف ۱۶۰ دلار هر بشکه نفت را از دارنده اوراق خریداری کند که در این دو حالت، تسویه به صورت نقدی انجام می شود.
چنانچه بهای هر بشکه نفت در تاریخ سررسید ۱۴۰ تا ۱۶۰ دلار (برای مثال ۱۴۱، ۱۵۰ یا ۱۵۷ دلار) باشد، خریدار اختیار دارد که تسویه نقدی یا فیزیکی (دریافت نفت) کند و نفت را با رعایت شرایط شرکت ملی نفت ایران در محموله های یک میلیون بشکه ای تحویل بگیرد.
*** دو نماد خرید اوراق سلف نفتی
بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران در سال گذشته دو نماد برای خرید این اوراق پیش بینی شده بود که بر اساس آن افراد با دلار و ریال می توانند این اوراق را خریداری کنند.
برهمین اساس در نماد اول خرید و فروش برمبنای دلار است و چنانچه ارزش هر بشکه نفت در زمان سررسید به ۱۴۰ دلار برسد، سود آن سالانه (تا ۴ سال) ۱۰ درصد و اگر بهای هر بشکه نفت به ۱۶۰ دلار برسد، سود آن سالانه ۱۵ درصد محاسبه می شود که ۱۰ تا ۱۵ درصد سود روی دلار، جاذبه خوبی برای خریداران ایجاد می کند.
در نماد دوم خرید و فروش نفت برمبنای ریال و سود سالانه روی نرخ ریال ۲۰ تا ۲۵ درصد درنظرگرفته شده است؛ بنا بر این پرداختی افراد تا دو برابر قابل افزایش است که این رقم از سودی که بانک ها به عنوان نرخ پنج ساله سپرده گذاری در نظرگرفته اند (حدود ۲۱.۶۸ درصد) بیشتر و سودآورتر است.
امکان انتقال این اوراق (خرید و فروش اوراق) از فردی به فرد دیگر تا زمان سررسید وجود دارد؛ به همین دلیل به این نوع قرارداد سلف موازی گفته می شود و ممکن است در این میان با توجه به نوسان های نرخ ارز در بازار، قیمت خرید نفت برای فردی بالاتر یا پایین تر از نرخ اولیه باشد و چنانچه افراد تا زمان سررسید سرمایه خود را نگه دارند، سود آنان قطعی خواهد بود.
برگ حواله ای معادل ۱۰ بشکه نفت به همراه قرارداد سلف به خریدار داده می شود و این برگه همراه قرارداد خرید از فردی به فرد دیگر قابل انتقال است؛ آخرین فردی که قرارداد و برگ حواله را در اختیار دارد، به عنوان خریدار با شرکت ملی نفت ایران تسویه حساب می کند.
بر پایه این گزارش, مقدار نفت در هر قرارداد ۱۰ بشکه و حداقل مقدار تحویل فیزیکی در محموله ها یک میلیون بشکه است.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…