صادر کنندگان برای عرضه ارز در مرکز مبادلات شرط گذاشته اند. تا به صورت توافقی و نه به قیمت مرکز مبادلات ارز خود را به فروش برسانند.
صادر کنندگان برای عرضه ارز در مرکز مبادلات شرط گذاشته اند. تا به صورت توافقی و نه به قیمت مرکز مبادلات ارز خود را به فروش برسانند.بدین ترتیب با عملیاتی شدن این فرایند ارز با چهار نرخ در کشور عرضه می شود که شامل ارز مرجع ، ارز مبادله ای ، ارز آزاد و در نهایت ارز توافقی می شود.
با ورود ارز صادر کنندگان به مرکز مبادلات ارزی عملا ارز چهار نرخی می شود. روز گذشته مسولان وزارت صنعت ، معدن و تجارت اعلام کردند که ارز صادر کنندگان با قیمت توافقی در مرکز مبادلات ارزی عرضه خواهد شد. بر این اساس ارز حاصل از صادرات نه با قیمت مبادله ای که با نرخ بنا بر توافق صادر کنندگان و وارد کنندگان به فروش می رود.
در حال حاضر صادر کنندگان ارز خود را در بازار آزاد به فروش می رسانند و از این ناحیه سود کلانی هم می کنند ولی دولتی ها اصرار دارند که صادر کنندگان برای حمایت از وارد کنندگان بایستی ارز خود را در مرکز مبادلات بفروشند اقدامی که از نظر مالی زیان بسیاری برای صادر کنندگان به همراه دارد چرا که در حال حاضر نرخ بازار آزاد و مبادله ای حدود ۱۰۰۰ تومان اختلاف دارد.
بر همین اساس صادر کنندگان برای عرضه ارز در مرکز مبادلات شرط گذاشته اند. تا به صورت توافقی و نه به قیمت مرکز مبادلات ارز خود را به فروش برسانند.
البته رییس سازمان توسعه تجارت در این زمینه اعلام کرده که نرخ توافقی فروش ارز صادر کنندگان محرمانه باقی می ماند تا در بازار آزاد تاثیر منفی نگذارد.در صورتی که نرخ توافقی اعلام شود به طور قطع باعث افزایش مجدد قیمت ارز در بازار آزاد خواهد شد.
بدین ترتیب با عملیاتی شدن این فرایند ارز با چهار نرخ در کشور عرضه می شود که شامل ارز مرجع ، ارز مبادله ای ، ارز آزاد و در نهایت ارز توافقی می شود.
در همین ارتباط مسولان مرکز مبادلات ارزی اعتقاد دارند که فروش ارز به نرخ توافقی در مرکز مبادلات باعث اختلال در کار این مرکز خواهد شد. آنها می گویند وزارت صنعت ، معدن و تجارت نباید هر شرطی که صادر کنندگان می گذارند را بپذیرند.
اما در طرف دیگر ماجرا دولت باید برای ثبات بازار ارز بتواند نیاز متقاضیان و وارد کنندگان را تامین کند و باری این مهم روی ارز حاصل از صادرات نیز حساب باز کرده است. بنا بر پیش بینی های صورت گرفته اولویتهای هفت و هشت گروه های کالایی قرار است با ارز صادر کنندگان وارد کشور شود.
کارشناسان اقتصادی معتقدند افزایش نرخ های ارز در کشور با هدف اولیه دولت برای تک نرخی کردن ارز منافات دارد و از سوی دیگر موجب دشوارتر شدن ساماندهی بازار ارز خواهد شد.
در این زمینه باید گفت هر چند دولت قصد دارد از اعلام نرخی که صادر کنندگان و واردکنندگان برای خرید و فروش ارز به توافق می رسند جلوگیری کند اما به طور قطع از کانال های گوناگون این نرخ نیز اعلام خواهد شد و تاثیر منفی خود را در بازار ارز بر جای خواهد گذاشت.
————————————————————————————
————————————————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…