رئیس سازمان بازرسی کل کشور از رسیدگی به پرونده فساد بانکی مربوط به درآمد ۱۰۸میلیارد تومانی یکی از مدیران عامل بانکهای کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناصر سراج در برنامه «تیتر امشب» با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور حق ورود به همه امور مالی و حقوقی سازمانها و دستگاههای تابع و تمام دفاتر زیرمجموعه آنها را دارد، افزود: این سازمان مصر است تا ساختمان فساد را در کشور از پایه برچیند.
وی با اشاره به اینکه این سازمان از نظر کیفیت نظارت در سال جاری رتبه ۸ را از سازمان نظارت و بازرسی جهانی کسب کرده است، گفت: برای از بین بردن فساد برای تمام کشورها نمیتوان یک نسخه تجویز کرد.
سراج گفت: اصل فساد زیاده خواهی افراد خارج از چارچوب قوانین است و هیچ کشوری عاری از فساد نیست.
وی افزود: برای ریشهکن کردن فساد در یک جامعه باید ذهنیت افراد را اصلاح کرد.
۲۴هزار و ۹۴۸ هشدار به ادارات درباره فساد
رئیس سازمان بازرسی با بیان اینکه امسال بیش از ۲۴هزار و ۹۴۸ هشدار به ادارات دولتی در خصوص عملکردهای فسادآمیز داده شده است، گفت: اگر هشدارهای سازمان بازرسی به ثمر ننشیند حتماً با متخلفان امور برخورد خواهیم کرد و برای فرد خاطی حدود ۹۰ روز حبس در نظر گرفته خواهد شد.
وی در خصوص پرونده سههزار میلیاردی هم افزود: در قسمت اول این پرونده که دادنامه آن حدود ششهزار برگ است، ۳۲ نفر از متخلفان این پرونده محاکمه شدند و تا به حال حکم یکی از این ۳۲ نفر هم اجرا شده است و قسمت دوم پرونده هم در حال اجراست.
ناصر سراج درخصوص رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی هم افزود: بهدلیل آنکه در این پرونده من بهعنوان یک فرد حقوقی معرفی شده بودم نمیتوانستم قضاوت این پرونده را بهعهده بگیرم زیرا کسی که اظهار نظری در پرونده انجام میدهد اجازه قضاوت را ندارد و قاضی باید یک فرد بیطرف باشد.
وی درمورد رسیدگی به تخلف حق الوکاله ۳۲میلیاردی یکی از ادارات هم افزود: تاکنون برخی از عوامل این پرونده دستگیر شدند که متأسفانه یکی از آنها هم استاد دانشگاه است.
سراج در خصوص احکام متخلفان این پرونده هم گفت: برای نفر اول ۱۸ سال حبس و بیش از ۱۴ میلیارد تومان جزای نقدی در نظر گرفته شده، برای نفر دوم که مدیرکل دفترخانه ثبت اسناد است ۴۶۵ میلیون تومان جزای نقدی و رد ۴۶۵ میلیون تومان و شلاق در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه زمین خواری ،کوه خواری و دریاخواری در کشور روند کندی به خود گرفته است، افزود: در ایران ۱۶۵میلیون هکتار زمین وجود دارد که حدود ۱۴۰میلیون هکتار یعنی ۸۵ درصد از آن متعلق به دولت است و بیشتر زمینخواریها هم در همه این ۸۵ درصد صورت میگیرد که البته دولت عزم جدی دارد تا زمینخواران را محاکمه کند و به جزایشان برساند.
رئیس سازمان بازرسی افزود: در حوزه مالیاتی کشور مشکلات جدی وجود دارد که امید است با ورود سازمان نظارت و بازرسی کل کشور به این حوزه برای فرارهای مالیاتی که تاکنون صورت گرفته رسیدگیهای مثبتی به عمل آید.
فرار مالیاتی ۲۹۳هزارمیلیارد ریالی یک شرکت
سراج در بیان دستاوردهای سازمان بازرسی کل کشور در زمینه حوزه مالیاتی هم گفت: در این رسیدگیها شرکتی شناسایی شده است که از سال ۸۶ تا ۹۲ حدود ۲۹۳هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی داشته است که در حال حاضر مورد بررسی و رسیدگی است.
وی افزود: امسال حدود ۹ و نیم میلیارد ریال چک وصول نشده داشتیم که بعد از ورود ما به پرونده ۷ و نیم میلیارد ریال آن وصول شده است.
سراج با بیان اینکه ضرردهی بیمههای کشور فوق العاده بالاست، گفت: اساساً در سیستم بیمهای کشور مشکلی وجود ندارد، اگر موردی هم هست از دستدرازی مدیران آن حاصل میشود.
وی به جعلی بودن ۷۷ مورد ضمانتنامه گمرکی بهمبلغ دهها میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: گمرک بهتازگی با الکترونیکی کردن ورودی و خروجیهای دفاترش سعی به کمک در نظارت و بازرسی بر امور واردات و صادرات کشور کرده است.
رئیس سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: اکثر واردات کشور از مبادی غیرقانونی صورت میگیرد که این واردات غیررسمی به بدنه تولید داخلی آسیب جدی میرساند.
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…
نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…