Categories: اخبار نساجی

فناوری دنیا در سال ۲۰۱۳ /پیشتازی بازارهای نوظهور و تجهیزات همراه

 

بر اساس یافته‌های یک مؤسسه تحقیقاتی معتبر در سال ۲۰۱۳ وسایل همراه، کلود کامپیوتینگ، فناوری‌های اجتماعی و تحلیل حجم بالای داده، دنیای فناوری اطلاعات را به پیش خواهد برد.

به گزارش فارس به نقل از نتورک ورلد، همین شرایط نشان می دهد سال ۲۰۱۳ از نظر فرایندهای فناوری برتر تفاوت چندانی با سال ۲۰۱۲ ندارد، اما در این سال شاهد یک تفاوت چشمگیر خواهیم بود.

شرکت های تجاری در سال ۲۰۱۳ ضرورت روی آوردن به فناوری های نوظهور در عرصه آی تی را حس کرده و نقشه راه خود را برای استفاده از محصولات و خدمات رقابتی ترسیم خواهند کرد.

** محوبیت روز افزون محصولات همراه

یافته های آی دی سی نشان می دهد در سال ۲۰۱۳ صرف بودجه در حوزه آی تی از مرز ۲.۱ تریلیون دلار خواهد گذشت که نسبت به سال ۲۰۱۲ حدود ۵.۷ درصد افزایش نشان می دهد. مهم ترین عامل رشد دنیای آی تی در سال ۲۰۱۳ مانند سال ۲۰۱۲ به کارگیری محصولات و وسایل الکترونیک همراه خواهد بود.

در این میان فروش گوشی های هوشمند و تبلت ها رشدی ۲۰ درصدی خواهد داشت و این امر باعث می شود ۲۰ درصد از کل فروش محصولات الکترونیک عرصه آی تی به گوشی و تبلت اختصاص یابد. این امر به رشد ۵۷ درصدی بازار آی تی در جهان منجر می شود. اهمیت محصولات هوشمند همراه وقتی مشخص می شود که بدانیم اگر وسایل هوشمند همراه را از بازار آی تی مستثنی کنیم رشد آن تنها ۲.۹ درصد خواهد بود.

محبوبیت محصولات همراه به کاسته شدن از فروش رایانه های شخصی منجر می شود. بنابراین این رایانه های بزرگ و ثابت دیگر انتخاب اول برای دسترسی به اینترنت نبوده و آنلاین شدن بیشتر با استفاده از گوشی و تبلت صورت می گیرد.

ظرف چهار سال آینده تعداد افرادی که در آمریکا با استفاده از رایانه های شخصی آنلاین می شوند به ۱۵ میلیون نفر کاهش می یابد. در مقابل تعداد افرادی که با گوشی هایشان به دنیای مجازی متصل می شوند به ۹۱ میلیون نفر می رسد.

آی دی سی پیش بینی کرده که تا سال ۲۰۱۵ تعداد افرادی که با استفاده از رایانه های شخصی به اینترنت متصل می شوند به نحو چشمگیری کاهش می یابد و این افراد تا حد زیادی در حاشیه قرار می گیرند.

** نقش مهم بازارهای نوظهور

یکی دیگر از محرک های مهم پیشرفت دنیای آی تی بازارهای نوظهور است. صرف بودجه در حوزه آی تی در این بازارها با ۸.۸ درصد رشد به بیش از ۷۳۰ میلیارد دلار می رسد که ۳۴ درصد از کل بودجه صرف شده در حوزه آی تی را به خود اختصاص می دهد. نکته جالب آن است که سرعت رشد آی تی در بازارهای نوظهور دو برابر کشورهای توسعه یافته است.

باید توجه داشت که به طور کلی سرمایه گذاری در حوزه هایی همچون محصولات همراه، کلود، شبکه های اجتماعی و مدیریت حجم بالای داده ها افزایش چشمگیری می یابد. ظرف سه سال آینده تعداد زیادی از شرکت های نرم افزاری به عرضه محصولات و خدمات مختلف برای استفاده در سرویس های کلود روی می آورند.

در این عرصه شرکت آمازون که بزرگترین ارائه دهنده خدمات سرور است تا سال ۲۰۱۶ هم برتری خود را حفظ می کند و در جمع سه بازیگر مهم این حوزه حضور خواهد داشت.

اما در قلمروی دیتاسنترها شاهد رونق استفاده از سیستم های همگرا یا converged  و همین طور شبکه های software-defined networks یا (SDN) خواهیم بود. ارزش بازار شبکه های SDN تا سال ۲۰۱۶ به ۳.۷ میلیارد دلار می رسد و ۳۵ درصد از کل بازار Ethernet switching در بخش دیتاسنتر مربوط به این مقوله خواهد بود.

شرکت های سخت افزاری بزرگی همچون سیسکو، ژونیپر، Brocade و  HP هم با پذیرفتن ریسک بالا شانس خود را برای تصاحب بخش بزرگتری از این بازار پرسود آزمایش می کنند.

** دیگر فرایندهای مهم دنیای آی‌تی

از جمله دیگر فرایندهای مهمی که دنیای آی تی را در سال ۲۰۱۳ تحت تاثیر قرار می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱- افزایش خرید مینی تبلت ها: رایانه های لوحی کوچک در سال ۲۰۱۳ پرطرفدارتر از قبل خواهند بود. بازار تبلت ها یا رایانه های لوحی در سال ۲۰۱۳ چهل و دو درصد رشد کرده و در این سال بیش از ۱۷۰ میلیون رایانه لوحی به فروش خواهد رفت.

به طور کلی مینی تبلت ها به آن دسته از رایانه های لوحی اطلاق می شود که نمایشگر آنها کوچکتر از ۸ اینچ باشد. پیش بینی آی دی سی نشان می دهد در حالی که در سال ۲۰۱۲ معادل ۳۳ درصد از کل بازار تبلت ها در کنترل رایانه های لوحی کوچک یا مینی تبلت ها بود این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۳۳ درصد افزایش می یابد.

۲- علاقه برنامه نویسان به طراحی برنامه برای پلاتفورم های همراه تازه: در حالی که بازار سیستم عامل ها یا پلاتفورم های همراه در حال حاضر به طور عمده در کنترل گوگل و اپل است در سال آینده تعداد بازیگران فعال این عرصه افزایش می یابد.

بر همین اساس بعید به نظر می رسد که هیچ پلاتفورمی نتواند بیش از ۵۰ درصد از برنامه نویسان و توسعه دهندگان برنامه های همراه را به خود جذب کند. بنابراین در سال ۲۰۱۳سیستم عامل همراه مایکروسافت ۳۳ درصد و سیستم عامل RIM معادل ۹ درصد از بازار را از آن خود می کند.

۳- خرید گسترده شرکت های نرم افزاری کلود: آی دی سی معتقد است ظرف بیست ماه آینده بیش از ۲۵ میلیارد دلار برای خرید شرکت هایی هزینه می شود که قادر به ارائه خدمات نرم افزاری در بستر کلود هستند. این رقم در ۲۰ ماه قبل تنها ۱۷ میلیارد دلار بود.

۴- رشد حیرت انگیز خدمات پلاتفورم کلود: اگر رشد خدمات نرم افزاری کلود در سال ۲۰۱۳ قابل توجه باشد، باید گفت که رشد خدمات پلاتفورمی کلود در سال آینده میلادی انفجار آمیز خواهد بود. رشد این خدمات موسوم به platform as a service یا (PaaS)  در سال ۲۰۱۳ ده برابر شده و در حالی که در سال ۲۰۱۲ کمتر از ۱۰۰ شرکت در این زمینه فعال بودند این رقم در سال ۲۰۱۳ از مرز ۱۰۰۰ شرکت می گذرد. از جمله مهترین شرکت هایی که به فعالیت در این حوزه روی خواهند آورد می توان به Salesforce.com، مایکروسافت و آمازون اشاره کرد که پلاتفورم های کلود آنها مانند Force.com، Azure و Web Services هم اکنون هم بسیار محبوب است.

۵- افزایش مشارکت مدیران تجاری در تصمیمات حوزه آی‌تی: تا سال ۲۰۱۶ هشتاد درصد از سرمایه گذاری های جدید در حوزه آی تی به طور مستقیم بر مبنای تصمیم گیری مدیران تجاری صورت می گیرد. حداقل در نیمی از موارد هم مدیران ارشد تجاری این تصمیمات را هدایت می کنند.

۶- به کارگیری سیستم های امنیتی ثالث در شرکت های تجاری: آی دی سی بر این باور است که در سال ۲۰۱۳ تعداد بیشتری از شرکت ها برای حفظ امنیت خود از سیستم های مدیریت هویت مایکروسافت، یاهو، گوگل و فیس بوک و همین طور دیگر شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه ای و کلود بهره می گیرند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago