قالی آذربایجان در سازمان جهانی وایپو ثبت جهانی شد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: بر اساس پیگیری‌های مستمر برای نخستین بار قالی آذربایجان شامل تبریز و هریس در سازمان جهانی وایپو (wipo) ثبت جهانی شد. به گزارش ایسنا، منطقه‌ی آذربایجان‌شرقی به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی، «محمدجعفر عظمایی» ادامه داد: پنج نشان جغرافیایی قالی ایران به ثبت جهانی رسیده است که از این تعداد دو نشان متعلق به استان آذربایجان‌شرقی است. وی افزود: این امر به خوبی بیانگر ظرفیت تاریخی، اقتصادی ، تجاری و هنری قالی آذربایجان هم‌چنین نشانگر قابلیت‌های فراوان آن در تنوع طرح، نقشه و مناطق جغرافیایی است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی پیگیری‌های مستمر سازمان و اداره‌ی فرش و تلاش مضاعف حوزه‌ی فرش دستباف استان را در به نتیجه رسیدن فرآیند ثبت این نشان‌ها موثر برشمرد و افزود: این موضوع نشان می‌دهد که استان آذربایجان‌شرقی ضمن برخورداری از ظرفیت‌های فراوان اشتغالزایی، اقتصادی، صادراتی این هنر- صنعت، از نظر اداری و سازمانی نیز هم در ارایه‌ی خدمات برای تولیدکنندگان و قالیبافان و هم دیگر فعالیت‌های مضاعف موفق عمل کرده و باید متولیان توجه ویژه‌ای را به قطب قالی ایران داشته باشند.

عظمایی در خصوص فرآیند ثبت جهانی قالی آذربایجان گفت: از چند سال پیش با همکاری مرکز ملی فرش ایران می‌کوشیدیم که به نوعی قالی ایران را از سوءاستفاده‌های موجود مصون نگه‌داریم و ثبت جهانی نشان‌های جغرافیایی فرش کشور این مصونیت را محقق کرد. وی اظهار کرد: هم‌چنین طی جلسات مستمر با تشکل‌های فرش و افراد حقیقی و حقوقی موفق به ثبت هفت نشان جغرافیایی قالی آذربایجان شامل تبریز، هریس، آذرشهر، خواجه، سراب و تابلو فرش سردرود در سطح ملی شدیم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی افزود: لازمه‌ی آن این است که باید با فرآیند و ضوابط ویژه‌ای انجام می‌شد اقدامات مختلف و موثری بود که از طریق اتحادیه‌های فرش انجام شد. به گزارش ایسنا، «علی سلیمانی»، رییس اداره‌ی فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی نیز در این‌باره گفت: مسوولان مرکز ملی فرش ایران و سازمان وایپو طی سفری به تبریز از نزدیک با کارگاه‌های تولید فرش، نمایشگاه‌ها و بازار فرش تبریز آشنا شدند. وی یادآور شد: به این صورت پس از چندین سال دو نشان از قالی آذربایجان‌شرقی شامل تبریز و هریس به ثبت جهانی رسید و از این نظر افتخاری بسیار ارزشمند نصیب این استان و هنرمندان زحمتکش این صنعت شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

7 ساعت ago

کمپرسورهای دبل استیج تـوسط شرکت فرافن هـوا (ویدیو)

کمپرسور نقش حیاتی در تأمین انرژی و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف ایفا می‌کنند.…

8 ساعت ago

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

1 روز ago

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ و اهمیت حضور شرکت‌های بازیافت (ویدیو)

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت نساجی در کشور، با…

1 روز ago

پرزینگی در نخ، علت ها و طریقه جلوگیری از آن

پرزینگی در نخ بوسیله الیاقی که از نخ بیرون آمده اند ایجاد میشود. موئینگی به…

2 روز ago

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

3 روز ago