Categories: اخبار نساجی

قانونی که بنزین ۱۵۰۰ تومانی را ۷۰۰ تومان می خرد

 

در زمان بررسی لایحه بودجه سال ۹۱ در مجلس ، ماده ای به این لایحه که اکنون قانون شده گنجانده شد که براساس آن بخش خصوصی می تواند به واردات فرآورده های نفتی اقدام کند و با نرخ آزاد به فروش رساند.

مجلس بالاخره انحصار واردات بنزین توسط دولت را در بودجه ۹۱ شکست و واردات این فرآورده توسط بخش خصوصی را آزاد کرد اما به نظر می رسد در شرایط فعلی این انحصارشکنی تنها به چند خط نوشته در بودجه ۹۱، منتهی شود. چراکه در حال حاضر هیچ یک از شرایط های لازم برای اجرایی شدن این قانون فراهم نیست.

به نظر می رسد در چنین شرایطی تصویب چنین قانونی تنها می تواند به دولت در راستای راحت تر شدن کار واردات بنزین و دشواری های واردات کمک کند و بخش خصوصی سودی از این بابت نخواهد برد.
دراین بین برخی از کارشناسان معتقدند: تصویب چین قانونی تنها در راستای همراهی بیشتر با دولت صورت گرفته و باز هم نگاه به سمت حمایت از بخش خصوصی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی نبوده است.
درحال حاضر قیمت بنزین در ایران چه در قالب بنزین آزاد و چه نیمه یارانه ای به قیمت یارانه ای محاسبه می شود و در چنین شرایطی اگر بخش خصوصی تمایل به واردات بنزین داشته باشد باید بنزین لیتری ۱۵۰۰ تومانی را (با احتساب هزینه حمل)، ۷۰۰ تومان در جایگاه ها عرضه کند.

این درحالی است که نایب رییس اتاق بازرگانی و عضو سابق هیات مدیره اتحادیه فراورده های نفتی از سازوکارهای اجرایی این مصوبه می گوید که همه آنها به نوعی فعالیت بخش خصوصی را زیر سایه دولت می برد.
پدرام سلطانی در گفت وگو با خبرآنلاین، تاکید می کند: باید روش هایی اعمال شود که سایه دولت همچنان بالای سر بخش خصوصی باشد و اگر حتی قیمت بنزین هم در حال حاضر آزاد بود بازهم با شرایط درج شده در این مصوبه بالاخص در بند آخر آن مبنی بر نظارت دولت بر این عملکرد،بازهم بخش خصوصی باید زیر سایه شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی فعالیت کند.
وی تاکید می کند:تازمانیکه قیمت فرآورده های نفتی در داخل یارانه ای باشد سازوکار عرضه مستقیم آن توسط بخش خصوصی اجرا شدنی نیست و این قانون انگیزه لازم را ایجاد نخواهد کرد.

عضو سابق هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی، متذکرمی شود: اقدامی که در بودجه تصویب شده می تواند به عنوان کمک حال دولت در شرایط تحریم مورد استفاده قرار بگیرد.
براساس اظهارات سلطانی، بخش خصوصی می تواند عملیات خرید و واردات را انجام دهد و انها را با نرخ روز در مخازن شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی تحویل دولت دهد و مابقی عملیات توسط پالایش و پخش صورت بگیرد.
البته نائب رئیس اتاق بازرگانی روش دیگری را نیز مورد تاکید قرار می دهد:” می توان براساس قراردادی با دولت و تعیین فرمولی خاص بنزین را بخش خصوصی وارد کند و وظیفه توزیع و عرضه را نیز بر عهده بگیرد. در این شرایط باید بخش خصوصی تفاوت قیمت بنزین داخلی و خارجی را طی فرمول تعیین شده از دولت دریافت کند.

پدرام سلطانی در عین حال متذکرشد: روش دیگری هم وجود دارد. بخش خصوصی واردات بنزین را انجام دهد از زمانیکه واردات انجام شد به عنوان پیمانکار دولت عملیات حمل و نقل،نگهداری ، انبارداری و توزیع را به عهده بگیرد تا زمانیکه این جریان به تدریج خصوصی سازی شود.
به گفته وی، بررسی تمام شرایط نشان می دهد بخش خصوصی نمی تواند در شرایطی که قیمت بنزین به صورت یارانه ای محاسبه می شود، بدون نظارت دولت این فراورده را وارد و عرضه کند.
براساس اظهارات پدرام سلطانی هزینه حمل هر تن بنزین بنا به مبداء های مختلف از ۱۰ دلار در هر تن آغاز و تا ۶۵ دلار افزایش می یابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

2 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

2 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

2 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

3 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

3 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

3 روز ago