Categories: اخبار نساجی

قانون تجارت مشکلاتی داشت ولی قابل اصلاح بود

 

رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی تهران،‌ گفت: قانون تجارت که برگرفته از قانون فرانسه بود بسیار مفید و تاثیرگذار است که با اعمال اصلاحات و به روز رسانی می‌توانست بیش از بیش مورد استفاده قرار گیرد.

محمد مهدی رییس زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: اصلاح قوانینی مانند ورشکستگی، ادغام شرکت‌ها، مسائل هلدینگ‌ها و فعالیت یک نفر در هیئت رییسه شرکت‌های مختلف از مشکلات قانون تجارت است.

وی ادامه داد: با وجود برنامه چشم انداز و برنامه پنج ساله، استراتژی کلی وجود ندارد و باید برنامه ۵ ساله برای تاثیرگذاری بیشتر در حوزه‌های صنعت، تجارت و کشاورزی تدوین شود.

این عضو اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: قوانین و دستورهای ابلاغی خوبی در کشور وجود دارد که به دلیل عدم وجود مجریان قوی و متعهد به برنامه‌ریزی برنامه‌ها به درستی اجرا نمی‌شوند.

رییس زاده در رابطه با صنعت خودرو گفت: راهکارهای عملی در پی رفع تحریم‌ها قابل استفاده است و باید فضای کشور آرام آرام به سمت فضای آزاد اقتصادی و رقابتی حرکت کند و مسائل فعلی که مورد مبحث است هیچ تاثیری بر قیمت خودرو نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: باید تولیدکنندگان بزرگ خودرو در دنیا با همراهی تولیدکنندگان داخلی در کشور آغاز به فعالیت کنند و از سوی دیگر با یک شیب منطقی و با حمایت دولت در یک بسته ۵ تا ۱۰ ساله تعرفه واردات خودرو کاهش یابد.

رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی تهران، شهامت دولت در رابطه با پذیرش رکود را ستودنی دانست و افزود: برای اولین بار راه مقابله با مشکل از سوی دولت عملیاتی و مکتوب ارائه شده که با توجه به وجود بندهای مثبت در این بسته، برخی اهداف در زمان اعلام قابل دسترسی نیست.

رییس زاده یادآور شد: برخی از بندها نیاز به قانون و مصوبه دارد که زمان اجرای آن‌ها طولانی خواهد بود و در کنار آن‌ها ۲۶ بند که در گذشته از آن‌ها صحبت به میان آمده اما مجریان به دنبال اجرای صحیح آن نبوده در این بسته ارائه شده است که از این گونه مسائل می توان به قوانین بانکی اشاره کرد.

وی در پایان از ارائه پیشنهادی برای تشکیل ستاد کانونی نظارت بر اجرای بسته خبر داد و گفت: وجود ستاد کانونی می‌تواند نحو اجرا و میزان آن را رصد کند و در مواقع انحراف در اجرا آن را ساماندهی کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

7 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago