وزیر صنعت، معدن و تجارت تدوین قانون جامع صادرات را دستور کار سازمان توسعه تجارت در سال جاری عنوان کرد و گفت: با تهیه این قانون می توان به توسعه بیشتر بخش های مختلف صادرات در حوزه های صنعت، معدن و تجارت پرداخت.
به گزارش همراهان نیوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت، ‘مهدی غضنفری ‘ در دیدار نوروزی با مدیران سازمان توسعه تجارت با اشاره به نامگذاری امسال با نام ‘تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی’ گفت: در این سال باید هدف نهایی تولید را صادرات قرار دهیم.
وی گفت: ایران با بیش از ۶۰ نوع ماده معدنی جزء ۱۰ کشور برتر دنیا به لحاظ تنوع مواد معدنی است و میزان ذخایر معدنی بیش از ۵۷ میلیارد تن برآورد شده که ۳۵ میلیارد تن آن ذخایر قطعی و ۲۲ میلیارد تن آن احتمالی است که ارزش کل ذخایر واگذار شده قابل استخراج نیز افزون بر ۷۷۳ میلیارد دلار پیش بینی می شود.
غضنفری تصریح کرد : ایران جزء ۱۰ کشور اول جهان در زمینه تولید سیمان، مس و استخراج سنگ های تزیینی است و در تولید خودرو و فولاد در زمره ۲۰ کشور نخست دنیا قرار داشته و جایگاه بزرگترین تولیدکننده سرب و روی خاورمیانه را از آن خود کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که، ایران همواره رتبه های برتر دنیا را در تولید زعفران، پسته، فرش و غیره دارا بوده است، عنوان کرد: اینها بیانگر آن است که در صورت حمایت از کار و سرمایه ایرانی و بهره گیری از این فرصت های کم نظیر، تولید داخلی رونق بیشتری یافته و در صورت بالفعل شدن این فرصت ها، می توان برای همه جویندگان کار به ویژه جوانان کشور، شغل مناسب و مولد ایجاد کرد و بر ارقام صادرات افزود.
وی، هدف گذاری ۴۵ میلیارد دلاری برای صادرات غیرنفتی در سال ۹۰ را یادآور شد و گفت: این میزان با احتساب صادرات خدمات فنی و مهندسی به ۴۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به هدف سال ۸۹ جهش بیش از ۲.۵ برابری داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برای سال ۹۱ نیز هدف گذاری ۶۵ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی پیش بینی شده که در نوع خود رقمی بی سابقه در تاریخ تجارت کشور است و قطعا تحقق این هدف نیازمند تقویت و توسعه تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی از یک سو و جذب سرمایه گذاری خارجی از دیگر سو است.
رییس کل سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست گفت: در سال ۹۰ ارزش تجارت کشور از مرز ۱۱۰ میلیارد دلار عبور کرد که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود.
‘حمید صافدل’ تصریح کرد: امسال از صادرات با فناوری های بالا حمایت خواهد شد و از آنجایی که محصولات بر اساس فناوری های مبتنی بر دانش، ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به همراه دارند باید رفته رفته از صدور محصولات خام و کمتر عمل آوری شده دور و به سمت تولیدات با فناوری و دانش بالا پیش رویم.
وی افزود: بدون تردید دولت برنامههای خود را در سال جاری بر پایه حمایت از تولیدکنندگان داخلی به شکل جدیتر از قبل قرار خواهد داد، اما بنگاههای صنعتی و تولیدی کشور هم باید با تن دادن به فضای رقابتی در داخل، خود را برای رقابتهای بزرگتر در خارج از کشور آماده کنند.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…