قانون های مالیاتی- قسمت دوم

قانون های مالیاتی

در بحث گذشته از مالیات برحقوق و تکالیفی که پرداخت کنندگان حقوق (کارفرما) در ارتباط با تسلیم لیست حقوق پرداختی دارند موارد قانونی مربوط یادآوری گردید.لازم به توضیح است که همه ساله میزان سقف درآمد مالیاتی ازجمله درآمد حقوق بگیران که از پرداخت مالیات معاف می باشند تغییر می نماید که برای سال ۱۳۹۲ این معافیت سالانه نودو نه میلیون و ششصد هزار ریال و ماهانه هشت میلیون و سیصد هزار ریال می باشد.
توضیح: بهتراست برای تسلیم لیست حقوق کارمند و یا کارگرخود با اداره امور مالیاتی هماهنگی لازم را با مسئولین پرونده مالیاتی خود انجام و فرم مربوطه و چگونگی تسلیم بصورت ماهانه و یا غیر از آن را دریافت و اطلاعات لازم را ازآنان کسب و انجام دهید تا در این تکلیف قانونی دچارمشکل نشوید.
واحدهای مالیاتی برای عدم انجام تکالیف مالیات بر حقوق توسط اشخاص کارفرما برگ مطالبه مالیات بر حقوق و یا جرایم متعلقه عدم تسلیم لیست صادر و ابلاغ می نمایند که توصیه می شود جهت قبول و یا اعتراض به آن (مهلت اعتراض ۳۰ روز پس ازابلاغ برگ مطالبه است.) قبل از انقضاء مهلت اعتراض با مراجعه حضوری به مسئول مربوطه ازچگونگی رسیدگی مانند تعداد حقوق بگیر، مدت محاسبه و سایر موارد که در برگ مطالبه منعکس می باشد، بصورت جزئی اطلاع لازم را دریافت و سپس چنانچه مغایرتی با واقعیت دارد اعتراض کتبی خود را در برگ فرم اعتراض که از واحد مالیاتی اقدام کننده دریافت می نمایید نوشته، ارائه و رسید دریافت نمایید.
بدیهی است چنانچه در مغایرت واقعیت با آنچه که مورد گزارش رسیدگی قرار گرفته دارای مستنداتی همچون لیست بیمه و یا مدارک دیگری می باشید کپی آن را منضم به برگ اعتراض خود تسلیم نمایید.

انواع اظهارنامه
ازمزیتهای قانون مالیاتها می توان به این مورد اشاره نمود که در این قانون ابتدائا تکالیف قانونی برعهده مودیان مالیات بردرآمد گذاشته شده که برای این تکالیف قانونگذارمهلت هایی رامعین داشته است.
بدیهی است پس ازسپری شدن این مهلت ها و تکالیفی که مودیان مالیاتی دارند، اعم از انجام یا عدم انجام جهت رسیدگی، تکالیف مامورین مالیاتی آغاز می شود که قانونگذار برای آنان نیز مهلت هایی رامعین داشته است.

دربخش مالیات بر درآمد که انواع آن در بحث گذشته اشاره رفت صاحبان درآمد مکلفند بمنظور انجام تکالیف قانونی فرم مخصوص بنام (اظهارنامه مالیاتی) را تکمیل و همراه با کپی مستندات درآمد جهت پرداخت مالیات بر درآمد اظهاری و رسیدگی لازم در مهلت هایی که قانون معین داشته است به اداره امورمالیاتی محل تحصیل درآمد تسلیم نمایند.
بحث لیست حقوق را قبلاً مطرح نمودیم که در واقع نوعی اظهارنامه محسوب می گردد که چنانچه در موقع قانونی تسلیم شده باشد واحدهای مالیاتی مکلفند قانوناً حداکثر ظرف یکسال مورد رسیدگی قراردهند و قبول و یاعدم قبول آن را به کارفرما اعلام دارند.
از انواع اظهارنامه های مالیاتی که بنوعی معمولاً به این صنف مربوط می شود اظهارنامه مالیات بردرآمد مشاغل، اظهارنامه مالیات بر درآمد حق واگذاری، اظهارنامه مالیات بر درآمد اجاری خواهد بود که به تشریح موضوع هر کدام و مهلت هایی که قانون برای تسلیم اظهارنامه تعیین داشته است خواهم پرداخت.
۱.هر شخص حقیقی که درآمدی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر در ایران تحصیل کند پس از کسرمعافیت های مقرر در قانون،مشمول مالیات بردرآمد مشاغل می باشد.(ماده ۹۳ ق م)
ماده ۹۴ قانون مالیاتها، درآمد مشمول مالیات مشاغل را، کل فروش کالا و خدمات به اضافه سایر درآمدهای آنان که در سایر فصلهای درآمدی وجود ندارد پس از کسر هزینه ها و استهلاکات مربوط که در قانون قابل قبول بوده مشمول مالیات مشاغل شناخته است.
در ماده ۹۵ همین قانون مقرر داشته که صاحبان مشاغل مکلفند اسناد و مدارک مثبته کافی برای تشخیص درآمد مشمول مالیات خود نگهداری نمایند.
مانند دفاتر قانونی، فاکتورهای خرید و فروش و خدمات معتبر و رسمی، فاکتور خرید دارائی برای محل کسب و اسناد هزینه های انجام شده در یکسال فعالیت.
توضیح:مطابق قانون نظام صنفی که واحدهای کسبی دراجرای این قانون پروانه کسبی اخذ می نمایند، درمراودات و معاملات صنفی مکلفند در خریدهای خود فاکتور معتبر از خریدار اخذ و در فروش این کالا برای خریدار فاکتور معتبر صادرنمایند.
پس اظهارنداشتن فاکتور خرید و فروش قانوناً قابل پذیرش نبوده و تبعاتی را نیز دارد.
فاکتورمعتبر، فاکتوری است که سربرگ دارد و مشخصات واحد کسبی بر روی آن بطور کامل چاپ و دارای شماره مسلسل برای هر سال و شامل نام و مشخصات خریدار، نوع کالا، واحدکالا، مشخصات کامل کالا، مبلغ، تخفیف و به امضاءخریدار و فروشنده رسیده باشد و فاقد خط خوردگی و یا مخدوش باشد.
لذا فاکتورهای چاپی که در بازار عرضه می گردد و فاقد این مشخصات بوده فاکتور معتبر و رسمی محسوب نمی گردد و بویژه از نظر اداره مالیات مردود خواهد بود.

ادامه دارد….

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ثبت نام زود هنگام نمایشگاه دموتکس آسیا

نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…

23 ساعت ago

استانداردهای نساجی در شرکت‌های ایرانی

متأسفانه آگاهی پایین در مورد استانداردهای نساجی در بسیاری از شرکت‌های ایرانی، به‌ویژه در بخش‌های…

1 روز ago

رونمایی از محصولات جدید شرکت ساتین و توسعه صادرات در صنعت چاپ لیبل (ویدیو)

شرکت ساتین، پیشرو در ارائه فناوری‌های نوین در صنعت چاپ و بسته‌بندی، از حدود ۸…

2 روز ago

چالش‌های ویزا در نمایشگاه های صنعت نساجی

چرا با وجود عدم صدور ویزا از سوی کشورهای اروپایی، نمایشگاه‌ها باید در این قاره…

2 روز ago

راهنمای انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل

مقدمه: انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت نساجی و…

2 روز ago

گزارش نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما آسیا

در حاشیه نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما اسیا آقای الکس زوکی در مورد بحث مهم تولید…

2 روز ago