از یک میلیارد دلار پوشاکی که در چین به مقصد ایران برای صادرات ثبت شده، بین ۸ تا ۹ میلیون دلار به صورت رسمی و بقیه به شکل قاچاق وارد کشور میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یک مقام آگاه گفت: سال گذشته تعرفههای تکراری واردات بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافت و در بخش پوشاک، عمده پوشاک خارجی در کشور به صورت قاچاقی وارد شده است.
وی افزود: در سال ۲۰۱۴ در بخش پوشاک یک میلیارد دلار تعرفه صادرات پوشاک چین به ایران ثبت شده بود در حالی که در همان سال بین ۸ تا ۹ میلیون دلار پوشاک به صورت رسمی از چین وارد شده بود و عمده پوشاک به ایران به صورت قاچاق واردات میشود.
وی افزود: واردات غیر رسمی پوشاک علاوه بر اینکه به تولید و اشتغال داخلی لطمه میزند، باعث نفوذ فرهنگی و از بین بردن فرهنگ داخلی در بخش پوشاک میشود.
براساس گفته خسروتاج رئیس سازمان توسعه تجارت، قاچاق پوشاک در بخش فرصتهای شغلی ۲۸۸ هزار و در بخش صنفی ۲۵۰ هزار شغل را از بین میبرند، یعنی سالانه ۵۳۰ هزار شغل به خاطر واردات قاچاقی پوشاک از بین میرود.
همچنین مقام آگاه گفت: بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک و نساجی به خاطر تعطیلی کارگاه تبدیل به پیک موتوری شده و بخشی از آنها در تصادفات از بین رفتهاند.
وی گفت: برای مبارزه با قاچاق، یک پیوست فرهنگی تهیه میشود که در آن وظایف رسانهها نیز مشخص خواهد شد.
وی افزود: واردات پوشاک دست دوم خارجی هم معضل مهمی است که به گفته کارشناسان با هیچ موادی امکان گندزدایی این البسه دست دوم وجود ندارد، اما برخی بازارهای مرزی محل فروش لباس دست دوم خارجی است.
این مقام آگاه گفت: در واردات قاچاقی مشروبات الکلی گفته میشود، محموله را بعد از وارد کردن، فروختن و سود بردن بهای آن را به فروشنده بپردازند یعنی هیچ تجارتی با این اطمینان نسبت به خریدار انجام نمیشود.
به گزارش فارس، علت اینکه پوشاک خارجی به صورت ارزان وارد کشور میشود این است است که در کشورهای دیگر مانند چین قیمت ابتدای فصل و انتهای فصل بسیار متفاوت است و وارد کنندگان پوشاک در زمان ارزانی پوشاک آن را خریداری کرده و به صورت قاچاق وارد ایران میکنند و چون در ایران فرهنگ مد پوشی و برندپوشی نیست، بنابراین کالای بسیار ارزان تهیه شده را به نام خارجی و با قیمت بالا به فروش میرسانند.
در این زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای افزایش کیفیت پوشاک داخلی علاوه بر همکاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به ایجاد و حمایت از کارگاههای بزرگ تولید پوشاک با اولویت طراحی و تولید مد جدید همکاری میکند تا نظارت بر تولید و توزیع پوشاک بهتر انجام شود.
یک مقام آگاه در این زمینه گفت: یکی از مشکلات صنعت پوشاک علاوه بر قاچاق بحث مالیات بر ارزش افزوده است که از مراحل تولید پوشاک هم گرفته میشود.
وی افزود: مشکلات بیمه تامین اجتماعی و فرسوده بودن ماشین آلات تولیدی نیز در تولید پوشاک داخلی به چشم میخورد.
این مقام آگاه گفت: واردات پوشاک از گروه ۱۰ کالایی به گروه ۹ انتقال پیدا کرد و تعرفه رسمی واردات از ۱۵۰ درصد به ۷۵ درصد کاهش پیدا کرد و در بخش تعرفه ترجیحی با ترکیه گرچه نرخ رسمی تعرفه به ۴۰ درصد رسیده اما انتقال واردات پوشاک از کانال قاچاق به کانال رسمی با اینحال افزایش پیدا نکرده و از کل پوشاک خارجی در کشور کمتر از ۵ درصد به صورت رسمی و بقیه به صورت قاچاقی وارد میشود.
وی افزود: یکی از مشکلات در بخش پوشاک، بحث تقلب برندهای خارجی است، به گونهای که بسیاری از پوشاکی که به نام برند خارجی در داخل کشور عرضه میشود، در واقع پوشاک تولید داخلی است که به خاطر ضعف فرهنگی مارکهای خارجی بر پوشاک داخلی نصب میشود.
وی افزود: از ۲۰۰ فروشگاهی که ادعا میکردند نماینده برند خارجی هستند در بررسی انجام شده تنها ۵۵ شرکت قراردادی با شرکتهای خارجی پوشاک داشتند که عمده آنها در تهران هستند اما بر تابلوهای مغازه و شرکت خود عنوان نماینده رسمی برند خارجی درج شده بود که این ۵۵ واحد ثبت اولیه شده و قرار شد مراحل ثبت رسمی آنها انجام شود و بقیه واحدها با دریافت تذکر و یا معرفی به تعزیرات در قالب ماده ۲۷ با آنها برخورد میشود.
وی گفت: از ۱۱ میلیارد دلار تجارت پوشاک که هرساله انجام میشود ۵۰ درصد مواد اولیه و بقیه ارزش مد و طراحی پوشاک است.
وی گفت: عمده کالاهای تقلبی و پوشاک به دلیل مشکل فرهنگی در داخل کشور مصرف میشوند در این زمینه با برخی از مغازههایی که به صورت غیر واقعی به عنوان نماینده برند خارجی به عرضه پوشاک گرانقیمت اقدام میکردند جریمه و پلمپ شدند.
این مقام آگاه گفت: در ۶ ماه اول امسال ۵ هزار و ۳۰۰ مورد قاچاق پوشاک در همکاری با سازمانهای صنعت و معدن استانها تشکیل شد و مورد اخیر یک کامیون پوشاک قاچاق که در مرز گمرک بازرگان وارد کشور میشد، کشف و ضبط شد. همچنین برخی انبارهای قاچاق کالا در شور آباد تهران کشف و ضبط شد.
همچنین این مقام آگاه گفت: اخیراً مانتوهایی در بازار عرضه میشود که بدون دکمه و زیپ و یا کمربند و یک تهاجم فرهنگی و نفوذ اقتصادی و فرهنگی محسوب میشود که به بیحجابی و بد حجابی عدهای در جامعه منجر میشود.
وی گفت: برخی از فروشگاههای خیابان آفریقا به نام برندهای خارجی شاید یک مورد با برگ سبز گمرکی واردات پوشاک خارجی انجام دادهاند، اما به وسیله چمدانهای مسافری پوشاک خارجی در آنها عرضه و با قیمتهای بالا به فروش میرسد.
وی افزود: ما دنبال شفافسازی گردش پوشاک و کالاهای نساجی هستیم و از مرحله تولید، وارداتف حمل و نقل، انبار، فروش و توزیع باید شفاف شود.
این مقام آگاه افزود: متاسفانه بسیاری از کارگاههای تولید پوشاک تعطیل شده و تبدیل به انبار کالای قاچاق و پوشاک قاچاقی شدهاند.
وی افزود: در تهران ۱۲۰۰ دکه وجود دارند که مجوز آنها توزیع مطبوعات بوده، اما در آنها همه چیز از سیگار تا سفته، آدامس، پفک، نوشابه، اب معدنی و همه چیز فروخته میشود.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…