قاچاق ۷ میلیارد دلاری محصولات نساجی

 

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی از آمار ۷میلیارد دلاری قاچاق سالانه محصولات نساجی و پوشاک به کشور خبر داد.

به گزارش دنیای اقتصاد محمد مروج با اشاره به اینکه فکر نمی‌کنم مصوبه جدید دولت کمکی به کاهش واردات کالاهای مشابه تولید داخل کند، به «ایسنا» گفت: واردات محصولات نساجی و پوشاک برخلاف کالاهایی مانند خودرو بسیار راحت است و در حال حاضر این محصولات در حجم انبوه به‌صورت قاچاق و نیمه‌قاچاق وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه طبق آمار منتشر شده سال قبل بیش از ۷میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مسافر از کشور خارج شدند، گفت: این تعداد مسافر در زمان برگشت اگر فقط یک چمدان ۲۰ کیلویی نیز با خود بیاورند، حجم انبوهی از محصولات نساجی و پوشاک سالانه به همین شکل وارد می‌شود که کسی نیز نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد.

مروج با بیان اینکه مصوبه دولت درباره ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل می‌تواند همان مقدار اندک واردات رسمی پوشاک به کشور را نیز تبدیل به قاچاق کند، گفت: هم‌اکنون محصولات نساجی و پوشاک قاچاق به راحتی در سطح کشور و پایتخت به فروش می‌رسند و کسی هم جلودار آنها نیست. از سوی دیگر مشکلات واحدهای تولیدی صنعت نساجی باعث شد تا وزیر صنعت، معدن و تجارت ترتیب برگزاری نشستی با حضور شرکت‌های پتروشیمی را بدهد که نتیجه این نشست افزایش عرضه مواد اولیه در بورس کالای ایران است. رئیس انجمن صنعت نساجی در این خصوص نیز به خبرگزاری «تسنیم» گفت: روز سه‌شنبه هفته جاری نامه‌ای از وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر عرضه ۱۰ هزار تنی مواد اولیه نساجی در بورس کالا به انجمن نساجی ارسال شد که به این ترتیب در انتظار رشد قابل توجه عرضه‌ها در بورس هستیم.

وی افزود: افرادی که افزایش عرضه‌ها در بورس کالا را بی‌ثمر عنوان می‌کنند و از عرضه‌های مستقیم میان پتروشیمی‌ها و واحدهای تولیدی سخن می‌گویند، بیشتر به دنبال شلوغ کاری و ایجاد جو منفی علیه بورس هستند که این افراد راه به جایی نخواهند برد.

رئیس انجمن صنعت نساجی تاکید کرد: واحدهای تولیدی در صورت افزایش عرضه‌ها در بورس کالا به‌راحتی نیاز خود به مواد اولیه را تامین می‌کنند و انجمن نساجی با توجه به تجربیات طولانی مدت خود در بازار پتروشیمی، موافق تقویت معاملات بورس کالای ایران به‌عنوان شفاف‌ترین بازار کالایی موجود در کشور است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

12 ساعت ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

3 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago