اگر قصد خرید فرش ماشینی را دارید حتما قبل از خرید اطلاعات لازم را جمع اوری کنید .
در زیر چند نکته که البته بسیار بدیهی است و کمتر در فرش های فروشگاه های فرش معتبر دیده می شود را ذکر کرده ایم که خواندن آن می تواند در کامل شدن اطلاعات پایه ای شما به عنوان یک خریدار فرش کمک شایانی کند
به طور کلی فرش ماشینی از نظر کیفیت به ۵ درجه تقسیم بندی می شود، قالی های درجه یک یا S می بایست دارای خصوصیات بارز و ممتازی باشد و هیچ گونه ایراد یا نقصی به آن وارد نشود. حال در زیر به چند مورد از آن اشاره نموده ایم.
– اثری از تکرار سیلندر در نقشه فرش ماشینی وجود نداشته باشد. (در بسیاری از فرش های معیوب و ناقص به دلیل استفاده از ماشین آلات قدیمی و بی کیفیت سیلندر ممکن است به ازای یکبار چندین مرتبه بچرخد و نقشه پیش نرود، در این مواقع معمولا همان طرح تکرار می شود(
– عدم استفاده از نخ های معمولی، عموما در تولید بهترین فرش های ماشینی از نخ های هیت ست شده بهره می گیرند که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و بسیار کمتر از نخ های معمولی پرز می دهد همچنین باعث می شود زیردست قالی ها یکسان و یکنواخت به نظر میرسد.
– نقشه ی استفاده شده مناسب و اندازه باشد.
– به طور کلی ابعاد فرش ها نباید از حد استاندارد خارج شود و این اختلاف تا ±۵% برای طول قالی مجاز می باشد.
– اندازه چسب آهاری که برای فرش های ماشینی استفاده می کنند باید مناسب با استاندارد تعیین شده باشد. بکارگیری بیش از حد ممکن است باعث معیوب و خراب شدن زیردست قالی شود- ارتفاع خاب قالی بیشتر یا کمتر از ۱۰% باشد زیرا موجب کاهش مرغوبیت آن ها می شود- جای هیچ گونه تیغ خوردگی بروی فرش وجود نداشته باشد.
اطلاعات بیشتر در مورد خرید فرش ماشینی را در کانال اینستاگرام ما دنبال کنید
– مقدار استفاده شده ی نخ های خاب کسری یا اضافی نداشته باشد.
– پارگی، سوراخی، وصله در فرش های درجه یک مشاهده نمی شود.
– در زیر فرش ها آثاری از قلاب خوردگی وجود نداشته باشد، این عارضه بر اثر اشتباه تنظیم کردن ماشین آلات بافت به وجود می آید و به همین علت پشت فرش تراش مناسب نخورده و در بخش هایی از قالی سر نخ ها قابل رویت است.
– ریشه های قالی ها باید در جای تعیین شده قرار بگیرند که در بعضی مواقع به دلیل تنظیمات دقیقی که روی دستگاه انجام نگرفته است باعث بروز این مشکل می شود. (این ریشه ها باید طول و فاصله مشخص و در یک راستا باشند)
– دو پودی یکی از نکته هایی است که در فرش های درجه S یا درجه ۱ دیده نمی شود. این مورد هنگامی اتفاق می افتد که نخ حین بافت پاره میشود و ادامه کار با نخ اضافی از همان محل قبلی که نخ قبل تر پاره شده بود انجام نگیرد و این دو پود در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
– شیرینگ یا پرداخت فرش های ماشینی باید به درستی انجام گیرد زیرا ممکن است قالی راه راه به نظر برسد و در محل های مختلف پرزها کوتاه بلند گرفته شود.
– هیچ جای خالی نباید به روی فرش دیده شود، عموما این پیشامد زمانی رخ خواهد داد که نخ خاب منجر به پارگی شده باشد و مسئول دستگاه متوجه این موضوع نشود و دستگاه به کار خود ادامه دهد.
– دو رنگی یا چند رنگی یکی از مواردی است که نباید ب وجود آید، این اختلاف رنگ احتمال دارد به دلیل بکارگیری شیدهای متفاوت ۱ رنگ به وجود آید.
– هنگامی که تعدادی هارنیش مانع حرکت شوند یا به اصطلاح گیر کند قسمت کوچکی از فرش فاقد خاب می شوند و معمولا به این اتفاق قفسه بافی گفته می شود که در فرش های با کیفیت دیده نمی شود.
– سوختگی زمانی منجر می شود که در یک فرش از متریال های مختلف (مانند پشم،اکریلیک) بهره بگیرند و در نهایت برای تکمیل کار بدون اینکه این مسله را مد نظر بگیرند یکی از نخ ها آب می شود.
اطلاعات بیشتر در مورد خرید فرش ماشینی را در کانال اینستاگرام ما دنبال کنید
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…