قرارداد کشت پنبه درسطح افزون بر پنج هزار هکتار از اراضی گلستان

 

رییس اداره پنبه و دانه های روغنی جهاد کشاورزی گلستان گفت: تاکنون قرار داد کشت پنبه در کشتزار های استان تا حدود ۳۸ درصد از برنامه ابلاغی و در سطح پنج هزار و ۶۳۲ هکتار بسته شده است.

علی موسی خانی در نشست ستاد هماهنگی مسوولان ستادی و شهرستانی جهادکشاورزی استان گفت: برنامه ابلاغی سال جاری در استان برای کشت پنبه حدود ۱۵ هزار هکتار است.

وی افزود: از کشت پنبه در کشتزارهای استان در سال زراعی جاری تاکنون کشاورزان گرگان، بندرگز، ترکمن و گمیشان نسبت به سایر شهرستان ها استقبال بیشتری داشته اند.

موسی خانی ابراز امیدواری کرد که کشاورزان استان، کشت دوم را بعد از برداشت محصول های پاییزه به پنبه اختصاص داده و سطح زیر کشت این زراعت در استان افزایش یابد.

وی، بذر رقم های گلستان و لطیف را ویژه کشت دوم بیان کرد و افزود: بستن قرارداد کشت پنبه و توزیع بذر بین کشاورزان در سال زراعی جاری از ۱۵ فروردین آغاز شد.

به گفته وی، کشت پنبه در گلستان به طور معمول از اوایل اردیبهشت با گرمتر شدن هوا آغاز می شود، ولی در سال زراعی جاری ۲۲ فروردین ،نخستین کشت در شهرستان گمیشان در شمال غرب استان انجام شده است.

وی گفت: با توجه به وضعیت جوی مطلوب و بارندگی های مناسب در زمستان سال گذشته و بهار سال جاری و افزایش ذخیره آب در پشت سدهای استان نسبت به سال قبل و شرایط پیش بینی آب و هوایی در ماه های اردیبهشت و خرداد، امیدواریم سطح کشت پنبه نسبت به سال گذشته افزایش یابد.

موسی خانی در خصوص تامین نهاده های کشت پنبه در استان نیز افزود: ۶۲۰تن بذر اصلاح شده پنبه در ارقام و طبقات مختلف برای کشت سال جاری تهیه شده است.

وی اضافه کرد: این بذرهای استاندارد، دارای برچسب و مورد تایید مؤسسه ثبت و گواهی بذر و نهال بوده و براساس برنامه اجرایی تعیین شده در مرحله اول حدود ۵۰ درصد آن توسط تولیدکنندگان به کارگزاری های مجاز در شهرستان های استان حمل و بقیه نیز در مراحل بعدی تا حصول سطح کشت نهایی توزیع خواهد شد.

پنبه به سبب اهمیت و نقش موثر در اقتصاد کشورها به طلای سفید معروف است و گلستان به سبب حاصلخیزی خاک و آب و هوای مساعد برای تولید پنبه مرغوب و فراوان آن روزگاری به سرزمین طلای سفید شهرت داشت.

استان مرزی گلستان واقع در شمال کشور دارای ۶۵۰ هزار هکتار زمین زراعی حاصلخیز است که با کشت دوم برخی اراضی این ظرفیت به افزون بر ۷۰۰هزار هکتار نیز می رسد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

2 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

3 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

3 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

4 روز ago