مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه راه اندازی و افتتاح ۳۵ ماهه فازهای پارس جنوبی منتفی شده است، از فسخ قراردادگازی چینی ها خبر داد و گفت: با گذشت ۳۵ ماه از آغاز توسعه فازها پیشرفت آنها حداکثر به ۶۰ درصد رسیده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا زهیری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه افتتاح و راه اندازی فازهای ۳۵ ماهه پارس جنوبی منتفی شده است، گفت: با وجود آنکه اردیبهشت ماه ۱۳۹۲ زمان ۳۵ ماهه توسعه فازهای پارس جنوبی به پایان می رسد اما پیشرفت اجرایی این پروژه ها حداکثر به ۶۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در تشریح پیشرفت اجرایی هر یک از فازهای ۳۵ ماهه پارس جنوبی، تصریح کرد: هم اکنون پیشرفت اجرایی فازهای ۱۳ به ۶۱ درصد، فاز ۱۴ به ۴۷ درصد، فاز ۲۲ تا ۲۴ به ۶۰ درصد، فاز ۱۹ به ۶۰ درصد و فاز ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی به ۴۶ درصد رسیده اند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری که در زمان امضای قراردادهای ۳۵ ماهه پارس جنوبی مسئولان شرکت نفت تاکید می کردند که این زمان توسعه ۳۵ ماه با احتساب شرایط تحریم انجام خواهد شد، توضیح داد: در حال حاضر شرایط عوض شده است زیرا فروش نفت را تحریم کرده اند.
زهیری با یادآوری اینکه هم اکنون نقل و انتقال منابع مالی مشکل شده است، تاکید کرد: برخی از پیمانکاران ایرانی هم نخستین پروژه خود را در پارس جنوبی تجربه می کردند اما هم اکنون بسیاری از این پیمانکاران با تجربه شده اند و در آینده کار اجرایی فازهای ۳۵ ماهه پارس جنوبی شتاب می گیرد.
تاثیر مدیریتها در تاخیرهای پارس جنوبی
این مقام مسئول در پاسخ به این سئوال که مدیریت چقدر در تحمیل تاخیر به ساخت و توسعه فازهای پارس جنوبی تاثیر گذار بوده است، اظهار داشت: پاسخ به این سئوال سخت است اما رویکرد مدیریت جدید در پارس جنوبی تمرکز بر روی پروژه های نیمه تمام است.
مشکل پول نداریم اما نصف اعتبارات جذب نشد
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر کمبود منابع مالی در تاخیر توسعه فازهای پارس جنوبی، بیان کرد: پارس جنوبی با مشکل منابع مالی روبرو نیست.
زهیری با بیان اینکه در سال ۱۳۹۱ جذب حدود ۲۲ میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری هدف گذاری شده بود، تبیین کرد: با این وجود کمتر از ۱۰ میلیارد دلار از این منابع مالی جذب شد به طوری که سال گذشته نصف منابع مالی مصوب به پروژه های پارس جنوبی اختصاص پیدا نکرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه برخی از کالاها حتی توسط سازندگان طراحی، ساخت و آماده تحویل بوده اما قادر به انتقال منابع مالی آنها نیستیم، یادآور شد: اما راهکارهای متنوعی را برای تامین منابع مالی فازهای پارس جنوبی همچون انتشار اوراق مشارکت، منابع داخلی شرکت نفت، صندوق توسعه ملی و فاند انرژیها را در اختیار داریم.
راهاندازی فاز ۱۵ و ۱۶پارس جنوبی در سال ۹۲ بدون سکو
زهیری همچنین در خصوص افتتاح فازهای قدیمی پس از گذشت بیش از ۶۰ ماه از آغاز عملیات اجرایی، گفت: هم اکنون پیشرفت اجرایی طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ به حدود درصد رسیده است و امسال پالایشگاه های ساحلی این دو فاز راه اندازی خواهند شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه سکوهای فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در آینده ای نزدیک در خلیج فارس نصب خواهد شد، ادامه داد: تا زمان نصب سکوهای دریایی این دو فاز، پالایشگاه های فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی از طریق گاز فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی تامین خواهد شد.
وی با اعلام اینکه در فاز ۶ تا ۸ پارس جنوبی روزانه حدود ۲۵ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی وجود دارد، تصریح کرد: پیش بینی می شود در نیمه نخست سالجاری پالایشگاه های این دو فاز در مدار بهره برداری قرار بگیرند.
مرحله اول فاز ۱۲ پارسجنوبی امسال راهاندازی میشود
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین با بیان اینکه امسال فاز یک فاز ۱۲ پارس جنوبی شامل تعدادی از چاه های دریایی، یک سکو و یک ترین شیرین سازی در مدار بهره برداری قرار می گیرد، اظهار داشت: اسفند سال گذشته بخشی از واحدهای یوتیلیتی و مشعل فاز ۱۲ پارس جنوبی راه اندازی شده است.
وی زمان راه اندازی مرحله اول فاز ۱۲ پارس جنوبی را نیمه نخست سالجاری عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی سکوی اول فاز ۱۲ پارس جنوبی حدود ۵۰ درصد پیشرفت اجرایی دارد.
زهیری با تاکید بر اینکه در مجموع امسال حدود ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش تولید گاز در پارس جنوبی حاصل خواهد شد، بیان کرد: این افزایش تولید گاز از محل راه اندازی مرحله یک فاز ۱۲ پارس جنوبی شامل ۲۵ میلیون مترمکعب، ۱۲.۵ میلیون متر مکعب در فاز ۱۵ و ۱۶ و مابقی از محل طرح های افزایش تولید فاز ۴ و ۵ پارس جنوبی حاصل خواهد شد.
قرارداد گازی چینیها فسخ شد
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، گفت: پس از وقت کشی چندین ساله شرکت های اروپایی و سپس چینی ها، توسعه این فاز مرزی به پیمانکاران ایرانی واگذار شده است.
زهیری با اشاره به انجام برخی از مراحل مهندسی پایه این پروژه مشترک گازی از فسخ قرارداد گازی چینی ها در فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد و افزود: هم اکنون ساخت نخستین جکت این فاز به یکی از پیمانکاران فراساحلی کشور واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه پیش بینی می شود تا پایان نیمه نخست سالجاری حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی در خلیج فارس آغاز شود، خاطرنشان کرد: هنوز درباره ساخت پالایشگاه ساحلی این فاز مشترک گازی تصمیم گیری نشده است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…