رئیس سازمان توسعه و تجارت با اشاره شرایط سخت سال گذشته ، تاکید کرد: هرگونه ممنوعیت صادراتی جدید در گرو تعیین نرخ ارز در بودجه است.
حمید صافدل در پاسخ به سوالی در خصوص تحریم های جدید علیه ایران و احتمال تعیین ممنوعیت های جدید تجارتی از سوی سازمان توسعه تجارت گفت : تا زمانی که وضعیت بودجه سال جاری مشخص نگردد و قیمت ارز تعیین نشود نمی توان قوانین جدید برای صادرات و واردات کشور مقرر کرد به معنای دیگر مقررات گذشته در مورد ممنوعیت ها و اولویت های کالایی کماکان پا برجا خواهد بود.
وی در ادامه عنوان کرد: نگاه کلی سازمان توسعه تجارت تسهیل فرآیند صادراتی مانند برقراری شرایط تسهیل کننده است و این نگاه می تواند به نفع تولید ملی و مصرف کننده باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در شرایط فعلی صادرات باید بسیار بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد و محدودیت ها و موانع برسر راه آن برطرف شود بنابراین به طور طبیعی باور این است که با تعیین و تصویب قطعی نرخ ارز می توانیم تصمیمی متفاوت نسبت به سال گذشته اتخاذ می کنیم.
وی در توضیح مطلب فوق اظهار داشت: محدودیت هایی که در سال گذشته وضع شد متاثر از تامین ماده اولیه کالاها بود که با نرخ ارز مرجع تامین شده بود و قاعدتا بستگی به شرایط نرخ ارز ، شرایط صادراتی متفاوت خواهد بود.
ابلاغ قوانین تسهیل کننده صادرات محصولات پتروشیمی به گمرک
صافدل با اشاره به اینکه در این شرایط سخت تحریمی کشور حتی برای تسهیل صادرات قدم هایی نیز برداشته شد، افزود: در این زمینه شرایط تسهیل کننده ای برای صدور محصولات پتروشیمی وضع کردیم که بخشی به گمرک اعلام شده است و بخشی نیز در آینده رسانه ای خواهد شد.
ثبات اقتصادی اواخر ۹۱نشان از موفقیت ممنوعیت های صادراتی است
رئیس سازمان توسعه تجارت در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه ممنوعیت های صادراتی سال گذشته در یک نگاه کلی تا چه حد موثر بود ؟گفت: ممنوعیت های سال گذشته در شرایط خاص روی داد که ما در آن وضعیت ویژه باید از تولید داخلی حمایت می کردیم از طرفی ماده اولیه مورد نیاز صنایع پائین دستی را تامین می کردیم و از خروج بی رویه مواد اولیه که با ارز مرجع وارد شده بود جلوگیری می کردیم و با این وجود باید کالاهای اساسی زندگی مردم را نیز تامین و از ورود مواد خام با ارزش افزوده پائین جلوگیری می کردیم و نتیجه مجموعه کارهایی که در سال گذشته انجام شد تحقق این اهداف ذکر شده است.
صافدل اضافه کرد: ثباتی که در اواخر سال گذشته بر کشور حاکم بود نشان دهنده این است که تصمیم گیری های تجاری نیمه دوم سال ۹۱ موثر بوده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: با وجود اینکه با کاهش ۳۰درصدی صادرات محصولات پتروشیمی و افت ۱۲ درصدی میعانات گازی روبرو بودیم و از سوی دیگر از صدور مواد خام و مواد اولیه صنایع پائین دستی ممانعت کردیم ، وزن صادرات ما در سال گذشته نسبت به سال ۹۰ ، یک درصد افزایش اما ارزش صادرات تنها ۵ درصد کاهش یافت و این موضوع قابل تامل است.
صافدل تاکید کرد : به منظور داشتن نظام ارزی با ثبات با تکانه های ارزی شناور مدیریت شده و با نرخ یکسان بهتر از روش چند نرخی بودن ارز است و این موضوع هم به نفع تولید کننده ، مصرف کننده و صادرکننده است .
وی افزود : این شرایط ثبات و اطمینان اقتصادی و تجاری ایجاد می کند و با این شرایط هم استمرار تولید را خواهیم داشت و هم دغدغه کمتری در تنظیم بازار به وجود می آید و تعهدات مان در حوزه صادرات به درستی عملی خواهد شد.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…