Categories: اخبار نساجی

قول زنگنه برای عرضه ۵ هزار بشکه نفت در بورس انرژی / نفت سر سفره‌ مردم می‌آید

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از قول وزیر نفت برای عرضه ۵ هزار بشکه نفت خام در چهارمین بورس ایران خبر داد و گفت: با راه اندازی قرارد سلف موازی استاندارد، نفت بر سر سفره های مردم می‌آید.

به گزارش مهر، شاپور محمدی امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس انرژی گفت: ۱۰ روز قبل دیداری با وزیر نفت داشتم که زنگنه قول داد پنج هزار بشکه نفت خام در بورس انرژی عرضه شود.

مدیرعامل سابق بورس انرژی با بیان اینکه باید برای راه اندازی قرارداد سلف موازی استاندارد نفت تلاش شود، چرا که راه اندازی این اوراق، یکی از راههای ورود نفت بر سر سفره های مردم است، گفت: در مسیر راه اندازی چهارمین بورس ایران، افراد زیادی از آن حمایت کردند و این بورس از یک اتاق در طبقه دهم شرکت بورس فعالیت خود را آغاز کرد و افرادی زیادی از سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، وزارت نیرو و وزارت نفت برای راه اندازی آن همکاری کردند.

وی با بیان اینکه سرمایه بورس انرژی در هنگام راه اندازی ۲۰ میلیارد تومان بود، اظهار داشت: با این مبلغ، توان خرید ساختمانی مستقل را برای این بورس نداشتیم ضمن اینکه به دلیل تحریمها، نتوانستیم نرم افزار معاملاتی خریداری کنیم اما نخستین نرم افزار معاملات برق با کمک شرکت مدیریت فناوری در خاورمیانه طراحی شد.

وی درباره انتخاب مدیرعامل جدید بورس انرژی گفت: حسینی مرد شفافیت بازار سرمایه است که از ابتدای راه اندازی بورس انرژی در کنار این بورس بوده و قطعا می تواند نقش بسزایی در توسعه بورس انرژی داشته باشد.

مدیرعامل سابق بورس انرژی با بیان اینکه قرار بود در نیمه دوم امسال بخش صادراتی کالای برق در این بورس راه اندازی شود، خاطر نشان کرد : از زمانی که دکتر حسینی به مدیرعامل بورس انرژی انتخاب شده است ، حجم معاملات این بورس افزایش یافته که امیدواریم این روند ادامه یابد.

محمدی با تاکید بر اینکه رئیس سازمان بورس برای راه اندازی بورس انرژی ریسک کرد ، افزود: “دیکته نانوشته غلط ندارد اما علی صالح آبادی، دیکته های زیادی نوشته که در همه آنها موفق بوده است.”

معاون وزیر اقتصاد به آمار معاملات فیزیکی و مشتقه بورس انرژی اشاره کرد و گفت: در بازار فیزیکی ۵۱ میلیارد ریال قطران، حدود ۹۲ میلیارد ریال آیزوریسایکل، ۱۹۶ میلیارد ریال متانول، ۷۰ میلیارد ریال حلال ۴۰۴ ، ۵ میلیارد ریال حلال ۴۰۰ ، ۵ میلیارد ریال حلال ۴۰۲ و سه میلیارد ریال حلال ۴۰۶ معامله شده است.

وی خاطر نشان کرد: حجم معاملات در بازار مشتقه نیز ۳۱۲ میلیارد ریال بود که عمدتا شامل معاملات برق می شود؛ بنابراین در این مدت شاهد معامله ۷۳۴ میلیارد ریال محصول در بازار فیزیکی و مشتقه بورس انرژی بوده ایم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

7 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago