Categories: اخبار نساجی

قیمت خرید گندم نباید با هزینه های تولید این محصول فاصله داشته باشه

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم از کشاورزان توسط دولت، گفت: در حال حاضر تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی در کشور با مشکلاتی روبرو است که پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم نیز به مبلغ کیلویی ۵۵۰ تومان ظلم به کشاورز بوده و دولت باید در تعیین این نرخ تجدید نظر کند.

به گزارش زلال نیوز ، امید کریمیان افزود: قیمتی که برای خرید تضمینی گندم تعیین می‌شود باید با افزایش هزینه‌های تولید همخوانی داشته باشد.

نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گندم نباید با هزینه های تولید این محصول فاصله داشته باشد و اگر دولت غیر از این عمل کند در حق کشاورزان اجحاف کرده است.

وی اظهارداشت: دولت باید قیمت خرید تضمینی گندم را به نحوی تعیین کند که کشت این محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد و آنان را از تولید کردن دلسرد نکند.

این نماینده مجلس نهم با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها تأثیر زیادی روی قیمت تمام شده گندم برای کشاروزان داشته است، تأکید کرد: در چنین شرایطی قیمت خرید تضمینی گندم باید افزایش یابد.

کریمیان در ادامه با اشاره به اینکه افزون بر کود شیمیایی، سوخت و گازوئیل سهمیه‌ای هم به کشاورزان تخصیص نیافته است، افزود: از ابتدای سال گذشته کشاورزان گازوئیل آزاد استفاده نکرده‌اند و این مشکل عمده کشاورزان، به‌تازگی حل شده است.

نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس تصریح کرد: اجرای ناقص قانون هدفمند کردن یارانه‌ها بر وضعیت معیشتی کشاورزان تأثیرات نامطلوبی گذاشته است ولی کمکی از سوی دولت به آن ها صورت نمی‌گیرد.

وی اظهارداشت: در حال حاضر نرخ خرید تضمینی محصول استراتژیکی مانند گندم کیلویی ۵۵۰ تومان تعیین شده که این میزان باید افزایش یافته و دولت نیز برای توسعه صادرات و تولید گندم باید از ظرفیت های بخش خصوصی نیز استفاده کند.

کریمیان تصریح کرد: دولت برای تشویق و ترغیب کشاورزان به تولید بیشترباید با اتخاذ استراتژی اقتصادی کارآمد زمینه را طوری فراهم کند که کشاورزان دغدغه ای برای فروش محصولاتشان نداشته باشند.

این نماینده مجلس نهم در ادامه تأکید کرد: هنگامی که دولت گندم را با قیمت مناسب از کشاورزان خریداری نمی کند، کشاورز نیز از فروش گندم به دولت با نرخ پایین خودداری کرده و دولت نیز به ناچار برای تأمین آرد مورد نیاز داخل اقدام به واردات با نرخی بالاتر از خرید تضمینی می کند که این به تولید ملی ضربه وارد می کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان یادآور شد: تعیین مکانی مناسب برای جمع‌آوری به موقع محصول گندم و همچنین وجود قیمتی عادلانه موجب روانه شدن سیل عظیمی از گندم کشاورزان به سیلو‌های دولت شده و به این ترتیب دست دلالان و واسطه‌ها کوتاه می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

24 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago