Categories: اخبار نساجی

قیمت کنونی خوراک پاسخگوی نیازهای سرمایه‌گذاری نیست

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان این که بر اساس فرمول قیمت خوراک مصوب مجلس، بهای خوراک مایع و گاز پتروشیمی ها کاهش می یابد، گفت: بر اساس شواهد موجود در صنعت پتروشیمی قیمت ١٣ سنت کنونی پاسخگوی نیازهای سرمایه گذاری و تولیدی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به تصویب قانون تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها در مجلس شورای اسلامی ، تصریح کرد: پس از تصویب شورای نگهبان، دولت تا ۶ ماه آینده فرصت دارد آیین نامه اجرای آن را برای ابلاغ تهیه کند.

وی با اشاره به این که بر اساس این قانون امکان کاهش سه تا پنج درصدی قیمت فوب خلیج فارس برای خوراک پتروشیمی ها وجود دارد، اضافه کرد: مجلس با تصویب این قانون حجت را بر صنعت پتروشیمی و دولت تمام کرد و در صورت اجرای کامل این قانون می توان با توسعه صنعت پتروشیمی و افزایش سرمایه گذاری در این صنعت کشور از خام فروش نفت و گاز جلوگیری کند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به تاخیر تصویب این قانون بر بهبود فضای کسب و کار صنعت پتروشیمی، خاطرنشان کرد: تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها، میانگینی از قیمت گاز صادراتی، وارداتی و داخلی است و متناسب با افزایش قیمت گاز صادراتی قیمت خوارک پتروشیمی ها نیز افزایش می یابد.

وی با اشاره به این که جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این قانون مورد تاکید قرار گرفته، گفت: بر اساس قانون جدید در صورت اجرای سرمایه گذاری در واحدهای پتروشیمی پایین دستی و میان دستی سرمایه گذاران داخلی و خارجی می توانند از تخفیف ٣٠ درصدی دولت برخوردار شوند، همچنین اگر این سرمایه گذاری در مناطق محروم صورت گیرد سقف تخفیفها افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها در صورت قطع خوراک مجتمع های پتروشیمی خارج از چهار چوب قرارداد، وزارت نفت مکلف است خسارتهای وارده به مجتمع ها را از محل تحویل خوراک بعدی جبران کند.

مهدوی باتاکید کرد:بر اساس قانون تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها دولت نباید در خرید محصولات پتروشیمی به صورت دستوری عمل کند و در صورت تصویب این قانون در شورای نگهبان مبنای عمل در این زمینه قیمتهای موجود در بورس خواهد بود.

وی با بیان این که هم اکنون طرحهای نیمه کاره صنعت پتروشیمی به بیش از ٧٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد، اظهار کرد: با اجرای قانون تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها این طرحها جانی تازه گرفته است و پیش بینی می شود ظرفیت ۴٢ میلیون تنی کنونی این صنعت در چند سال آینده به ٨٠ میلیون تن در سال برسد.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: هم اکنون از ١۵۶ میلیارد متر مکعب مصرف گاز سالانه در کشور سهم پتروشیمی ها پنج میلیارد متر مکعب معادل (٣ درصد) است، با افزایش این سهم دولت می تواند میزان ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در کشور را به سرعت افزایش دهد.

وی گفت: هم اکنون قطر ماهانه معادل ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان گاز بیشتری از کشورمان از مخزن مشترک پارس جنوبی برداشت می کند، از این رو ما باید به فکر افزایش تولید گاز و مصرف آن در داخل کشور باشیم.

مهدوی گفت: با اجرای قانون تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها قدرت رقابت پذیری با کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش می یابد و رسیدن به اهداف چشم انداز ٢٠ ساله در حوزه پتروشیمی آسان تر می شود.

وی درباره نحوه عرضه درآمدهای ارزی صنعت پتروشیمی گفت: هم اکنون این صنعت با هماهنگی و همکاری بانک مرکزی ارزهای خود را در بازار داخلی عرضه می کند.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به کاهش قیمت جهانی نفت خام و تاثیر آن بر بازار پتروشیمی گفت: کاهش قیمت نفت در طولانی مدت بر این بازار تاثیر گذار است، از این رو از ماه آینده شاهد کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در ایران نیز خواهیم بود.

مهدوی با بیان این که هم اکنون میانگین قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی در کشورهای منطقه پنج سنت است، گفت: هم اکنون نمی توان در باره قیمت نهایی خوراک در ایران اظهار نظر قطعی کرد اما به نظر می رسد ١٣ سنت نخواهد بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

18 ساعت ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

18 ساعت ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

3 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

4 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

5 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago