Categories: اخبار نساجی

کالاهای بدون “ایران کد” قاچاق محسوب می‌شوند

مدیرکل اداره استاندارد استان سمنان گفت: تعداد ۶۰۱ واحد در سال گذشته تحت پوشش این اداره کل قرار گرفتند.

منصورجلایر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اعلام این مطلب افزود: به منظور حمایت از تولیدات داخلی و همچنین حفظ حقوق مصرف کنندگان کلیه کالاهای صنعتی وارداتی به کشور باید به تایید موسسه استاندارد ایران برسد، در غیر این صورت توزیع آن ممنوع است.

وی هم‌چنین خاطرنشان کرد: طبق قانون، کلیه تولیدات صنعتی داخلی باید استانداردهای لازم را کسب کنند و حداکثر یک سال پس از تصویب این قانون یعنی تاریخ ۱۰ خرداد سال جاری، تولیدات داخلی غیر استاندارد قابل توزیع نخواهد بود لذا ضروری است کلیه تولید کنندگان نسبت به ارائه درخواست صدور پروانه کاربرد نشان استاندارد و یا گواهینامه خود اظهاری به این اداره کل اقدام کنند.

مدیرکل اداره استاندارد استان سمنان با بیان اینکه نظارت بر کالای استاندارد در دو سطح واحدهای تولیدی و بازار مصرف صورت می‌گیرد، افزود: در سطح واحدهای تولیدی بازرسی از طریق بازرسی ادواری، نمونه برداری، کنترل محصولات و آزمون نمونه ها صورت می‌گیرد و نیز نظارت بر سطح بازار مصرف نیز شامل کنترل انواع کالاهای مشمول استاندارد در سطح بازار و خریداری نمونه‌ها و انجام آزمون خواهد بود.

جلایر در مورد شکایات مردمی در سال گذشته اظهار کرد: شکایتهایی در رابطه با کالاهای غیر استاندارد و کالاهایی با کیفیت پایین تر از استاندارد که در سطح بازار موجود بوده به این اداره کل ارسال شده و مورد پیگیری قرار گرفته است.

وی همچنین اظهار کرد: در رابطه با روند پاسخگویی و رضایت مراجعین، این اداره کل در ارزیابی سال ۱۳۸۸ در بین سازمانهای دولتی با کسب ۹۴.۷ درصد مقام اول و در بین ۶۶ سازمان دولتی، استان سمنان مقام دوم را کسب کرده است.

مدیرکل اداره استاندارد استان سمنان در پاسخ به این سوال که برای استاندارد سازی کالاهای داخلی و کنترل کالاهای وارداتی چه برنامه‌هایی دارید، گفت: با فراگیر شدن فرآیند نصب ” ایران کد” بر روی تمامی کالاها، کالاهای بدون “ایران کد” قاچاق محسوب خواهند شد و با سرعت از بازار جمع آوری می‌شوند، ضمنا نصب “ایران کد ” راهکارمناسبی برای جلوگیری از ورود کالاهای غیر استاندارد و قاچاق به بازار کشور است.

جلایر اظهار داشت : واردات کالاهای بی کیفیت و غیر استاندارد به کشور همواره مورد توجه سازمان استاندارد بوده و یکی از راهکارهای مدیریت واردات ” ایران کد ” دار کردن کالاهاست. ثبت و سفارش کالاها توسط تجار بعد از مراجعه به نمایندگی‌های ” ایران کد” صورت خواهد گرفت.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

4 ساعت ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

5 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago