Categories: اخبار نساجی

کاهش ۴.۳ میلیارد دلاری تجارت خارجی در سه ماهه

 

 

معاون کل سازمان توسعه تجارت از کاهش ۲۶ درصدی واردات خبر داد و گفت: کاهش واردات منجر به کاهش ۴.۳ میلیارد دلاری تجارت خارجی شده است و دلیل آن هم مشکل تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی است.

کیومرث کرمانشاهی در پاسخ به این سوال که برخی فعالان اقتصادی اعلام می‌کنند ثبت سفارش انجام نمی‌شود و با کاهش واردات مواجه هستیم، گفت: در ۳ ماهه اول سال جاری حجم تجارت خارجی ما ۱۹.۲ میلیارد دلار بوده است که سهم صادرات غیر نفتی ۹.۸ میلیارد دلار و سهم واردات ۹.۴ میلیارد دلار بوده است.

وی افزود: اینکه صادرات غیر نفتی از واردات پیشی گرفته است آرزوی دیرینه ما بوده اما نکته منفی در اینجا کاهش حجم تجارت خارجی کشور است به نحوی که صادرات غیر نفتی با احتساب میعانات نفتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱.۷ درصدی و بدون احتساب میعانات گازی رشد ۷ درصدی داشته است، اما واردات نسبت به سه ماهه سال قبل کاهش ۲۶ درصدی داشته است و این درحالی است که در آمار دو ماهه این شاخص کاهش ۳۳ درصدی داشته است.

معاون کل سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: صادرات باید از واردات پیشی بگیرد اما نباید حجم تجارت خارجی کاهش پیدا کند.

وی افزود: سال گذشته حجم واردات کشور ۵۳ میلیارد دلار بود که ۱۱ میلیارد دلار آن به واردات کالای اساسی مربوط می‌شد و ۹۰ درصد از مابقی آن مربوط به مواد اولیه خطوط تولید کشور بوده و کمتر از ۱۰ درصد کالای مصرفی وارد شد.

کرمانشاهی گفت: کالای مربوط به تولیدات نباید کاهش واردات داشته باشد و وارداتی که مربوط به خط تولید کارخانجات می‌شود نباید کاهش یابد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت گفت: حجم تجارت خارجی در کشورهای توسعه یافته به نحوی است که علی‌رغم آنکه صادرات بالاتر از واردات است اما حجم تجارت هم بالاست به طور مثال چین به عنوان اولین صادرکننده دنیا و اولین قدرت اقتصادی دنیا حجم تجارتی بالغ بر ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار دارد که ۲ هزار میلیارد دلار آن واردات و ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد دلار آن صادرات است.

وی با تاکید بر اینکه واردات به خودی خود پدیدیه نامطلوبی نیست، گفت: چه ایرادی دارد اگر واردات ما ۱۰۰ میلیارد دلار و صادرات ما ۱۲۰ میلیارد دلار باشد.

کرمانشاهی گفت: سال گذشته حجم واردات کشور ۵۳ میلیارد دلار و صادرات غیرنفتی ۴۱ میلیارد دلار بوده یعنی حجم تجارت ما ۹۴ میلیارد دلار بوده که سهم ۳ ماهه اول سال ۲۳.۵ میلیارد دلار در سال گذشته بوده است درحالیکه در سال جاری حجم تجارت ما در ۳ ماهه ۱۹.۲ میلیارد بوده که این به مشکل واردات مربوط می‌شود.

وی افزود: هیچ مشکلی در سیستم ثبت سفارش کشور وجود ندارد و ثبت سفارش انجام می‌شود اما اگر می‌خواهید به دنبال مشکل کاهش واردات باشید باید آن را در بانک مرکزی و تخصیص ارز دنبال کنید.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago