لامسه مصنوعی به کمک صنعت نساجی آمد

 

پژوهشگران دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستگاهی را ابداع کردند که با استفاده از حس لامسه مصنوعی، سه ویژگی و کیفیت مهم پارچه ها را به صورت عددی بررسی می کند.

سعید فتحی، مجری طرح تحقیقاتی «ارزیابی زیر دست پارچه با استفاده از حس لامسه مصنوعی» گفت: ارزیابی کیفی پارچه معمولا به صورت تجربی و توسط افراد خبره با لمس پارچه صورت می گیرد ولی این افراد قادر به اندازه گیری میزان کیفیت پارچه به صورت کمّی نیستند.

وی ادامه داد: از آغاز تحقیقات علمی در صنعت نساجی محققان سعی کرده اند با پیدا کردن روابط بین ارزیابی های کیفی و کمی زیر دست پارچه کیفیت آن را به صورت کمّی بیان کنند.

فتحی از اجرای تحقیقاتی در زمینه اندازه گیری کیفیت پارچه خبر داد و اظهار داشت: برای این منظور دستگاه مکانیکی طراحی و ساخته شده که قادر است با استفاده از حس لامسه مصنوعی به صورت عددی میزان کیفیت پارچه را اعلام کند.

وی درباره جزئیات این طرح تحقیقاتی یادآور شد: در این پروژه سعی شد با بکارگیری دانش حس لامسه مصنوعی و ساخت ابزارهای ویژه، سه خصوصیت مهم پارچه شامل زبری، نرمی و انعطاف پذیری را اندازه گیری کنیم که برای این منظور دستگاهی نیز برای اندازه گیری خصوصیات خمشی پارچه بر اساس نحوه حرکت انگشتان دست در ارزیابی انعطاف پذیری پارچه ها طراحی و ساخته شد.

مجری طرح درمورد بخش حس لامسه مصنوعی دستگاه توضیح داد: در این قسمت دستگاه از حسگرهای الکترونیکی استفاده شد که قادر است با اندازه گیری تغییرات در ضخامت، ارتفاع و فاصله تار و پودها و میزان مقاومت در برابر خمش پارچه، کیفیت پارچه را با استفاده از معادلات تبدیل ویژه به صورت عددی به کاربر اعلام کند.

وی با بیان اینکه این ابزار ابداعی برای ارزیابی کیفی پارچه قابل استفاده است، خاطرنشان کرد: این دستگاه برای ارزیابی کیفی نخ و همچنین در بخش های مختلف کارخانه های نساجی کاربرد دارد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

2 ساعت ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 ساعت ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

8 ساعت ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

1 روز ago

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

2 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

2 روز ago