Categories: اخبار نساجی

لغو برخی از مصوبات برقی دولت دهم / ۳۵ نیروگاه و شرکت برق خصوصی شد

 

    یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به لغو برخی از مصوبات برقی دولت دهم توسط دولت جدید برای واگذاری شرکت های برقی، اعلام کرد: تاکنون ۳۵ نیروگاه و شرکت برقی در قالب اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده است.

به گزارش مهر، جمال آریایی درباره آخرین وضعیت خصوصی سازی در صنعت برق، گفت: از ابتدای ابلاغ قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از میان ۴۴ نیروگاه در لیست واگذاری تاکنون ۲۳ نیروگاه و از بین ۲۵ شرکت مدیریت تولید برق تاکنون سهام ۱۲ شرکت واگذار شده است.

مدیر کل دفتر خصوصی‌سازی صنعت برق با اشاره به اقدام‌های مهمی که برای اجرای اصل ۴۴ انجام گرفته است، تصریح کرد: تشکیل کمیته واگذاری، شفاف‌سازی هزینه‌ها، ارزش‌گذاری نیروگاه‌ها،‌ تهیه گزارش ارزیابی نیروگاه‌ها،‌ تهیه تراز آزمایشی برای نیروگاه‌های قابل واگذاری و تدوین دستورالعمل‌های موردنیاز ازجمله این اقدام‌ها در جهت تسهیل خصوصی‌سازی است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه سال گذشته امکان واگذاری نیروگاه‌ها به صورت رد دیون دولت وجود نداشته است، اظهار داشت: از ابتدای سال گذشته تاکنون نیروگاه‌های چابهار، سلطانیه و آبادان به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی ارزش واگذاری نیروگاه‌ها از ابتدای ابلاغ قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ تاکنون را مبلغ ۱۴۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: پس از روی کارآمدن دولت جدید، برخی از مصوبه‌های گذشته هیات وزیران که منافع حاصل از فروش نیروگاه‌ها را به ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف تخصیص داده بود، لغو و رونق فضای کسب و کار در صنعت برق پس از روی کار آمدن دولت جدید فراهم شده است.

آریایی با بیان اینکه موانعی در جهت خصوصی‌سازی صنعت برق وجود دارد، بیان کرد: ساختار نظام تعرفه‌گذاری، مشکلات در تامین قطعه‌های یدکی نیروگاه‌ها، افزایش بدهی‌های مطالبه‌های بخش خصوصی از وزارت نیرو بابت فروش انرژی با توجه به شرایط نقدینگی کنونی و عدم ایفای به موقع تعهدهای مالی، افزایش قیمت ارز و عدم اصلاح قیمت برق متناسب با افزایش نرخ ارز و عدم تامین مالی پروژه‌های صنعت برق توسط بانک‌ها از چالش‌های مهم محسوب می‌شود.

مدیر کل دفتر خصوصی‌سازی صنعت برق یادآور شد: برای رفع چالش‌های پیش رو، بدهی‎های مرتبط با نیروگاه‌های واگذار شده و در حال واگذاری توسط هیات وزیران تعیین تکلیف شده و منافع حاصل از فروش نیروگاه‌های در حال واگذاری به وزارت نیرو بابت رد دیون پیمانکاران وزارت نیرو تخصیص یابد.

وی پیشنهاد داد که برای رهایی از این چالش‌ها، ما به ‌التفاوت قیمت تکلیفی و قیمت تمام شده برق از سوی دولت پرداخت و قیمت برق به منظور جذب سرمایه‌گذاران واقعی اصلاح شود.

مدیرکل دفتر خصوصی‌سازی صنعت برق اصلاح ودیعه انشعاب‌ها، اختصاص منابع حاصل از واگذاری نیروگاه‌ها برای پرداخت دیون و تعهدهای صنعت برق، ملحوظ کردن هزینه سوخت در قیمت برق مصرف‌کننده نهایی، واریز تمامی وجوه حاصل از فروش برق به حساب شرکت‌های فروشنده برق، وارد کردن هزینه سوخت در مبادله‌های بین بنگاه‌های زنجیره تامین برق‌، تداوم و گسترش صادرات برق و اختصاص کامل درآمد حاصل از صادرات برق به این صنعت را از دیگر راه‌های تسهیل خصوصی‌سازی در صنعت برق برشمرد.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: سال ۹۲ شرکت توانیر ۴۳ درصد از نیروگاه‌های قابل واگذاری و همچنین ۵۰ درصد از شرکت‌های مدیریت تولید برق را با همکاری ارزیابان سازمان خصوصی‌سازی جهت واگذاری آماده‌سازی کرده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

18 ساعت ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

5 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

5 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

7 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago