Categories: مد و پوشاک

لیوایز، نامی آشنا در دنیای شلوارهای جین

لیوایز یکی از بزرگ ترین و معروف ترین تولیدکنندگان شلوار جین در سطح دنیاست
لیوایز یکی از بزرگ ترین و معروف ترین تولیدکنندگان شلوار جین در سطح دنیاست که برای نخستین بار در دهه۱۸۷۰ میلادی شلوارهای جدیدی را با نام شلوارهای جین به بازار عرضه کرد و به این ترتیب قدم در مسیری جدید گذاشت که در دهه ۱۹۲۰ میلادی به پیشرفت قابل توجهی دست یافته و با تولید شلوارهای جین مدرن و امروزی مورد توجه بسیاری از جوانان و نوجوانان قرار گرفت.
لوی اشتراوس صاحب این برند، از تاجران بزرگ پارچه بود و ژاکوب دیویس خیاط نیز ازجمله مشتریان لوی اشتراوس بود که پارچه مورد نیاز خود را به صورت عمده از این شرکت خریداری می کرد.
یکی از مشتریان دائمی ژاکوب دیویس مرد جوانی بود که به علت پاره شدن جیب هایی که ژاکوب برای شلوارهایش می دوخت و در نتیجه برای تعمیر آنها هر روز سری به خیاطی ژاکوب می زد تا این که ژاکوب تصمیم گرفت راه حلی برای او پیدا کند و این ایده به ذهنش رسید که بهتر است برای افزایش استحکام بخش های آسیب دیده شلوارهای این مرد جوان از نوعی پرچ فلزی استفاده کند.

به تدریج این ایده مورد توجه شمار زیادی از مشتریان ژاکوب قرار گرفت و او تصمیم گرفت هر چه زودتر حق امتیاز این کار را برای خودش ثبت کند، اما از آنجا که هزینه لازم برای این کار را که در آن زمان تنها ۶۸ دلار بود، نداشت با ارسال نامه ای به اشتراوس به او پیشنهاد همکاری داد و او نیز بلافاصله پیشنهاد ژاکوب را پذیرفت و در ۲۰ فوریه ۱۸۷۳، آنها حق امتیاز این اختراع را به نام خود به ثبت رسانده که امروزه به عنوان تاریخ تولد رسمی شلوار جین در سطح دنیا شناخته شده است. به این ترتیب ژاکوب به عنوان سرپرست خط تولید شلوارهای جین در شرکت لوی اشتراوس استخدام شد. در آن زمان قیمت یک دست لباس جین که در مقایسه با لباس های دیگر از دوام و استحکام بیشتری برخوردار بود تنها ۲۵ / ۱ دلار بود. حق امتیاز این محصول تا ۲۰ سال در انحصار این شرکت بود و پس از آن بسیاری از شرکت ها و کارخانجات بزرگ تولید کننده پوشاک در سطح دنیا به این فکر افتادند تا محصولات مشابهی را به بازار عرضه کنند. تا پیش از پایان جنگ جهانی دوم تولید این شلوارها بسیار محدود بوده و تنها افرادی که در نیروهای دفاعی جنگی مشغول فعالیت بودند می توانستند این شلوارها را خریداری کنند، اما پس از پایان جنگ این شرکت فعالیت خود را گسترش داد و از سال ۱۹۴۶ توانست پاسخگوی نیاز شمار زیادی از مشتریان و علاقه مندان به پوشیدن شلوار جین باشد.
سرانجام در سال ۱۹۷۰ پوشیدن شلوار جین به عنوان یک پوشش غیررسمی و شیک مورد توجه افراد زیادی قرار گرفت. واژه لیوایز واژه ای بود که مردم نخستین بار برای این شلوارها به کار بردند و به این ترتیب اشتراوس نیز این نام را به عنوان علامت تجاری این شرکت به ثبت رساند و به این ترتیب لیوایز به یکی از پرطرفدارترین لباس ها در میان نسل جوان انتخاب شد.

روزنامه جام جم، شماره ۳۰۹۸

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

13 ساعت ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

1 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

2 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

3 روز ago

استقبال از قالیچین در نمایشگاه دموتکس دبی ما را شگفت زده کرد

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

3 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

3 روز ago