به گزارش مجله نساجی کهن به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، فرش ماشینی و مشکلات آن که در یکی دو سال اخیر بدلیل نوسانات نرخ ارز ، مشکلات تامین مواد اولیه و تصمیمات جدید ارزی در سامانه نیما و شاید عدم مدیریت و تدبیر درست در فعالیت واحدهای تولیدی همه و همه حکایتی دنباله دار است که از زبان مسئولان مختلف چه در تولید ، چه در عرصه اجرایی و چه در صادرات آن حرف هایی برای گفتن دارد.
سید علی دیانت، عضو و خزانه دار اتاق بازرگانی کاشان در گفت و گو با خبرنگار با اشاره به وجود هزار دستگاه فعال بافت فرش ماشینی ۵۰۰، ۷۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰ شانه در ۷۰۰ شرکت در کاشان گفت: بیش از ۲۰ هزار کارگر بافنده فرش در ۷۰۰ شرکت فرش ماشینی کاشان اشتغال دارند.
دیانت در مورد خصوصیات فرش از جمله ارتفاع خواب فرش و تراکم آن گفت: فرش ۷۰۰ شانه از نظر ارتفاع خواب ۱۰ تا ۱۱ میلیمتر و فرش ۱۲۰۰ تا۱۵۰۰ شانه حداکثر ۶ تا ۷ میلیمتر است.
وی تصریح کرد: هر چه تراکم بالاتر میرود ارتفاع خواب فرش کمتر میشود و هرچه تراکم پایینتر باشد ارتفاع خواب آن بلندتر است.
به گفته وی، وضعیت کنونی فرش به خاطر رکود بازار و کمبود نقدینگی در بازار فروش پایین آن است.
عضو اتاق بازرگانی کاشان، در خصوص بحث صادرات فرش که با جهش غیرمنتظره نرخ دلار خریداران خارجی آن قیمت خرید را پایین آوردند گفت: این افزایش قیمت دلار به سود صادرکننده نشد بلکه بیشتر به نفع خریدار و تاجر خارجی شد.
دیانت، تاکید کرد: بدلیل رقابت ناسالم و کاهش قیمت رکود فرش افزایش یافت و انتظار مردم نیز بیشتر کاهش قیمت این کالا است.
وی نرخ دلار را شمشیر دو لبه دانست و گفت: نرخ دلار از یکطرف قاچاق را کنترل میکند و از طرف دیگر قیمت تمام شده مواد اولیه تولید فرش و قطعات ماشین آلات را بالا میبرد، بنابراین نرخ دلار باید کارشناسی شده، با دقت و ملاحظه همه جهات تعیین شود.
این تولید کننده نخ فرش ماشینی، نرخ سامانه نیما رایادآورشد و گفت: قرار بر استفاده از دلار ۸۵۰۰ تومانی بود که تا این تاریخ هنوز بدست تولیدکننده نرسیده و در فرآیند و سیکل اداری آن در حال پاس دادن متوقف مانده است.
به گفته وی، علاوه بر تعادل در عرضه و تقاضا در بازار افزایش سرعت عمل و تسریع در فرآیند بروکراسی اداری نیز برای رفع مشکلات فرش ضروری است.
عضو اتاق بازرگانی کاشان، با تاکید بر اینکه زمان ثبت سفارش کالا تا نهایی شدن صدور مجوزها گاهی بیشتر از زمان اعتبار پروفرم (پیشنهاد فروشنده کالا) است و این معطلی فرآیند اداری باعث باطل شدن این پروفرم میشود گفت: با باطل شدن پرو فرم علاوه براین که همه فرآیند یعنی یک دور تسلسل باطل باید مجدد تکرار شود تازه قیمتها تغییر کرده است.
دیانت، وجود یک مشکل را نیز در سامانه نیما تأکید کرد و گفت: تولیدکننده یا وارد کننده با یک صرافی روبرو میشود که در لحظه تخصیص ارز، ریال را کامل میگیرد حال اگر به هر دلیل مثل وجود نواقص بروکراسی اداری صراف نتواند ارز را در اختیار بانک حواله دهنده قرار دهد ضرر و زیان فاحشی برای واردکننده حاصل میشود.
احیای مجدد پلی اکریل میتواند نصف مواد اولیه کارخانجات تولید فرش را در داخل تامین کند
به گفته وی، یکی دیگر از مشکلات صنعت فرش عدم تولید کارخانه پلی اکریل اصفهان است که گشایش آن بسیار کارساز میشود و میتواند نصف مواد اولیه بازار فرش ماشینی داخل را تامین کند.
دیانت، افزایش بدهیهای واحدهای تولیدی بدلیل نرخ بهره را از دیگر مشکلات موجود برشمرد و گفت: اگرچه واحد تولیدی وکار متوقف میشود، ولی بهره توقف ندارد و تعطیلی نمیشناسد.
به گفته وی، با وجود همه این مشکلات و درآمد پایین نفت آنچه که باید انجام شود صداقت و امانت مسئولین و دلسوزی آنها راجع به سرعت عمل کار در جلوگیری از توقف و تعطیلی واحدهای تولیدی است.
دیانت، اظهارداشت: واحدی که متوقف شود مثل لوکوموتیوی که از حرکت بایستد راه اندازی مجدد آن سخت است.
[instagram-feed]
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…