کشور ۲۶ میلیونی مالزی به سبب موفقیت در تدوین و اجرای استراتژیهای توسعه صادرات، به پنجمین قطب تجاری مهم قاره آسیاتبدیل شده است.
کشور ۲۶ میلیونی مالزی به سبب موفقیت در تدوین و اجرای استراتژیهای توسعه صادرات، در سالهای اخیر به پنجمین قطب تجاری مهم قاره آسیا (پس از چین، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور) تبدیل شده است.
به گزارش سازمان خبری اقتصاد ایران در سال ۲۰۰۸ میلادی، حجم تجارت خارجی مالزی ۶/۳۵۳ میلیارد دلار بوده است که این رقم بیش از ۵/۱ برابر تولید ناخالص داخلی این کشور است. ارزش صادرات مالزی که بخش قابل ملاحظهای از آن را کالاهای “های – تک” تشکیل میدهد در سال ۲۰۰۸ بالغ بر ۱۹۹ میلیارد دلار بوده است.
اتخاذ خطمشی “توسعه صادرات” سبب شده است که مالزی با ۲۲۲ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی، به سیونهمین کشور غنی دنیا تبدیل شود و به درآمد سرانهای بالغ بر ۱۵۲۰۰ دلار دست یابد. مهمترین شرکای تجاری مالزی عبارتند از سنگاپور، چین، آمریکا، ژاپن و تایلند که بیش از نیمی از صادرات مالزی را خریداری میکنند.
از اقلام مهم صادرات کالاهای “های – تک” مالزی می توان به رایانه و قطعات آن، تجهیزات ارتباطات راه دور، نیمههادیها، مدارهای تکمیل شده و ابزارآلات دقیق علمی و فنی اشاره کرد.
جذب سرمایهگذاریهای مستقیم خارجی شرکتهای فرا ملی به مناطق آزاد مالزی در توسعه کالاهای صنعتی این کشور – به ویژه کالاهای دانشپایه و مبتنی بر فناوری پیشرفته – تأثیر زیادی داشته است.
ایجاد دفاتر تجاری شرکتهای بزرگ در مناطق آزاد مالزی نقش مؤثری در توسعه صادرات کشورهای متبوع این دفاتر به “اتحادیه ملل آسیای جنوب شرقی” داشته است.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…