Categories: اخبار نساجی

ماندن در مقام اول تولید و صادرات؛ نیازمند عزم جدی و ملی

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبی با ابراز نگرانی نسبت به تهدید جایگاه تولید و صادرات کشورمان، تصریح کرد: در حال حاضر کشور‌های افغانستان، یونان، مراکش و حتی چین به دنبال ترویج کشت گلخانه‌ای زعفران هستند که با ادامه روند فعلی صادرات ایران و مشکلات آن، مزیت کشورمان در این محصول از دست می‌رود لذا برای ماندن در بازار تولید و صادرات نیازمند عزم جدی و ملی هستیم.

سید علی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره مشکلات صادرات زعفران و بسته‌بندی کوچک آن اظهار کرد: در صادرات زعفران هیچ وقت صادرات به صورت فله نداشته‌ایم و زعفران از بسته‌بندی ۱۰۰ میلی‌گرم به بالا در حال توزیع در داخل و خارج کشور است.

وی با اشاره به اینکه براساس اعلام دولت از سال گذشته صادر‌کنندگان باید برای صادرات بسته‌های بالاتر از ۳۰ گرم پنج درصد عوارض بپردازند، گفت: این سیاست راهکار حل مشکل زعفران نیست چراکه باید بر اساس نیاز و تقاضای بازار هدف صادرات همه نوع بسته‌بندی صورت گیرد چراکه برخی صنایع دارویی یا غذایی و لبنی خواستار بسته‌بندی‌های بزرگ زعفران هستند که باید بر اساس نیاز آنها هم صادرات داشته باشیم، ‌که اعمال این عوارض باعث ‌شده بسته‌های صادراتی در اسپانیا باز و طبق تقاضای مشتریان و به نام این کشور بسته‌بندی شود.

حسینی تصریح کرد: این درحالی است که ریالی از میلیارد‌ها تومان عوارض اخذ شده از صادرات زعفران برای بازارسازی و توسعه‌ی صادرات آن هزینه نشده است.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبی تاکید کرد: اگر خواهان رشد فرهنگ توسعه‌ی صادرات زعفران در بسته‌بندی کمتر از ۱۰ گرم هستیم، نباید عوارض در نظر گیریم بلکه نیازمند بستر‌سازی برای توسعه بازار و افزایش ضریب نفوذ در بازار صادراتی هستیم.

وی معتقد است: ایران به عنوان بزرگترین تولید‌کننده و صادر‌کننده زعفران در جهان باید براساس خواست و تقاضای بازار صادرات داشته باشیم، اما در مدیریت تولید و صادرات ضعف دارد.

حسینی تصریح کرد: طی سال گذشته بسته‌های زعفران زیر ۱۰ گرم کمترین صادرات را داشته و حداکثر صادرات به بسته‌های ۱۰ تا ۲۵ گرم اختصاص یافته و میزان صادرات بسته‌های ۲۵ تا ۳۰ گرمی بسیار ناچیز بوده است.

به اعتقاد نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبی به جای اخذ عوارض از میزان بسته‌بندی زعفران باید با حمایت از مدرن‌سازی صنایع بسته‌بندی پرداخت تا همان گونه که از نظر کمی و کیفی در صدر جهان هستیم نام ایران در بازار صادرات اول باشد.

گفتنی است: صادر‌کننده‌های زعفران کیلویی ۱۶۶ دلار جریمـه می‌پردازند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

1 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago