Categories: اخبار نساجی

محاسن قیمت‌گذاری پتروشیمی با ارز آزاد بیش از معایب آن است/با معترضین جلسه می‌گذاریم

 

معاون وزیر صنعت با بیان دلایل قیمت گذاری محصولات پتروشیمی براساس ارز آزاد در بورس کالا، گفت:مسئولین برای رعایت حقوق بورس کالا، شرکت های پتروشیمی و مصرف کنندگان این تصمیم را اتخاذ کرده اند.

مجتبی خسروتاج در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به اعتراض برخی واحدهای تولیدی به عرضه مواد پتروشیمی در بورس کالا براساس ارز آزاد به ارائه توضیحاتی پرداخت و اظهار داشت: در گذشته اکثریت مصرف کنندگان از نحوه توزیع کالا در بورس ناراضی بودند زیرا در آن شرایط دلالان یا واسطه گران به خرید مواد در بورس اقدام کرده و آنها را با قیمت گران در سطح بازار بفروش می‌رساندند.

وی با بیان این که دلالان مواد پتروشیمی خود مصرف کننده نبوده و باعث اختلال‌هایی در بازار شده بودند، افزود: در این میان واحدهای پتروشیمی هم انگیزه‌ای برای عرضه محصولات خود در بورس کالا نداشتند زیرا با توجه به سیاست دولت وقت که حمایت از صادرات بوده در صورت صادرات می توانستند محصولات خود را با قیمت بالاتر به فروش برسانند.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: هم اکنون ۹۹ درصد پتروشیمی ها خصوصی هستند بنابراین ما نمی توانیم به یک بخش خصوصی در عرضه مواد در بورس کالا فشار بیاوریم زیرا صادارت محصولات پتروشیمی برای شرکت های پتروشیمی نسبت به عرضه داخلی سود آورتر است.

خسروتاج با اشاره به اینکه در این شرایط بورس مکانیزم خود را از دست داده و مصرف کنندگان هم ناراضی و شرکت‌های پتروشیمی هم در عرضه محصولات خود در داخل ناراضی بودند، گفت: این موضوعات باعث شد تا تصمیم بگیریم قیمت گذاری مواد پتروشیمی براساس ارز آزاد انجام شود. البته بنده مزایا و معایب این تصمیم را قبول دارم اما در مجموع محاسن  این تصمیم بیشتر از معایب آن است.

وی با بیان این که وزارت صنعت با بخش های تولیدی معترض به این تصمیم جلساتی را برگزار و نظرات آنها را بررسی می کند، تصریح کرد: قیمت گذاری محصولات پتروشیمی در بورس کالا براساس نرخ آزاد دلایل مختلفی داشت و مسئولین برای رعایت حقوق بخش های متعدد از جمله بورس کالا، شرکت های پتروشیمی و مصرف کنندگان این تصمیم را اتخاذ کرده اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

6 ساعت ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

3 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago