وزیر صنایع و معادن می گوید: برخی کارشناسان تعیین تعرفههای بالا را یکی از دلایل افزایش قاچاق میدانند، در حالی که طرح چنین مباحثی پاک کردن اصل مسئله و ایجاد انحراف در این بخش است.
”علی اکبر محرابیان” در گردهمایی دو روزه سراسری روسای کمیسیون های مبارزه با قاچاق کالا و ارز در محل هتل المپیک در تشریح مطلب خود، افزود: “درباره تاثیر تعرفه بالا در قاچاق درست مانند آن است که بگوییم علت همه طلاقها وقوع ازدواج است پس ما نمیتوانیم تعرفه را صفر کنیم به این امید که پدیده شوم قاچاق کاهش یابد”.
به گفته وی، قاچاق از جمله مسائلی است که به دلیل گستردگی آن در ابعاد مختلف، زیان های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مختلفی را به کشور تحمیل می کند.
وزیر صنایع و معادن در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: پدیده قاچاق ویروس فعالیت های اقتصادی است که با ورود در این عرصه همه فعالیتها فلج می شوند، بنابراین باید با تدوین الگوهای بومی و استفاده از تجربیات کشورهای تولید محور به افزایش شغل پرداخته و قاچاق کالا و ارز را مهار کرد.
وزیر صنایع با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب در نهم فروردین ماه امسال، اظهار داشت: بسیاری معتقدند افزایش واردات باعث ایجاد رقابت در بازار کشور و عامل برای رونق اقتصادی کشور است و این در حالی است که معظم له فرمودند: “بدترین گزینه در اقتصاد باز گذاشتن درهای واردات است به این امید که کیفیت را افزایش داده یا قیمت را کاهش دهیم.”
وی حوزه تولید را از جمله زمینههای آسیب دیده قاچاق دانست و افزود: خسارت به عوامل اجرایی تولید و مصرف کننده از مضرات این پدیده شوم است چرا که مصرف کننده، کالایی را میخرد که از مبادی غیرقانونی وارد کشور شده و به همین دلیل از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و تنها به خاطر ظاهر آراستهاش مقبول واقع میشود.
وزیر صنایع و معادن در ادامه به آسیبهای ناشی از قاچاق در حوزه تولید کالا پرداخت و تصریح کرد: نفوذ کالای قاچاق به کشور، رونق بازار تولید را کاهش داده و تولیدکنندگان با شرایطی مواجه میشوند که در بسیاری از موارد کالاهای شان به فروش نرسیده و آسیب های مختلفی به کشور تحمیل میشود.
محرابیان آشنایی با مقوله اقتصاد را یکی از نیازهای اساسی فعالان اقتصادی ذکر و اظهار کرد: “در بسیاری از موارد با افرادی مواجه هستیم که بدون آشنایی با اقتصاد کشور آن را با سایر کشورها مقایسه میکنند و راهکارهایی را نیز در این زمینه ارائه میدهند، این در حالی است که در بسیاری موارد در هیچ زمینه با نمونه ی مورد نظر مشترکات وجود ندارد.”
** اقتصاد تولید محور
وی اقتصاد را به دو بخش تولیدی و تجاری تقسیم کرد و گفت: اقتصاد کشور ایران تولید محور است بنابراین چگونه میتوان انتظار داشت از الگوی کشوری که از لحاظ جمعیتی، منابع خدادادی و غیره هیچ اشتراکی با ایران ندارد، تبعیت کرد، کشورهایی که حتی نیروهای متخصص و کارگری را از دیگر نقاط جهان تامین میکنند.
محرابیان پویایی اقتصادی و پیشرفت را از امتیازات کشورهای تولید محور ذکر کرد و افزود: کشور ما از جمله این کشورهاست بنابراین ایجاد اشتغال دغدغه اصلی مسئولان این کشور است.
به گفته وی، با سرمایهگذاریهای مختلف می توان به ایجاد فرصت های بزرگ برای جوانان پرداخت.
محرابیان در ادامه به ارائه راهکاری درباره قاچاق پرداخت و گفت: باید با سیاستگذاری صحیح و گذاشتن ضوابط صحیح در اقتصاد، ضمن نظارت بر برنامه های اقتصادی قاچاق کالا و ارز کنترل شود.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…