بعضی طراحان لباس معتقدند مد، دولتی شده و این مساله، چندان خوشایند نیست و کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نباید دخالت چندانی در این زمینه داشته باشد.

سومبات هاکوپیان، رئیس انجمن طراحان پارچه و لباس از جمله این منتقدان است. او در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره مد و لباس، به صراحت بیان کرد: زمانی که آقای صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد بود به ایشان گفتم که امکان ندارد، مد دولتی شود. امروز هم می‌گویم، اگر مد در انحصار دولت قرار بگیرد، محکوم به مردن است. همه طراحانی که این جا جمع شده‌اند، روزگار سختی را گذرانده‌اند. من خواهش می‌کنم به بخش خصوصی اطمینان کنید. بخش خصوصی که بدنه جامعه است در خدمت شماست. مملکت‌داری تخصص شما و مملکت‌آرایی تخصص ماست.

حمید قبادی دبیر کارگروه سامان‌دهی مدولباس کشور اما این انتقادات را قبول ندارد و در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: گاهی اوقات گفته می شود که کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، طراحی را به بخش خصوصی واگذار کند. من به صراحت اعلام می کنم کلیه فعالیت‌های حوزه مد و لباس کشور بر دوش افراد و نهادهای غیردولتی است. ما هیچ‌گاه، طراح استخدام نکرده‌ایم تا از ما حقوق بگیرد و به ارائه نمونه های مختلف بپردازد و مد را محدود به طراحی‌های خود کند.

دبیر کارگروه مد و لباس کشور در پاسخ به این که بعضی معتقدند که مد، دولتی شده، بیان کرد:. حرف همه کسانی که اشاره می‌کنند، مد دولتی نمی‌شود، درست؛ اما باید مصداق‌های این دولتی شدن را مطرح کنند. این که فعالیت ها مطابق با قوانین باشد، امری بدیهی است حتی اگر مسئولیت اجرایی  ساماندهی به مد و لباس کشوردر اختیار یک موسسه خصوصی هم قرار بگیرد، باید همه فعالیت ها  با سایر قوانین هماهنگ باشد.

قبادی، لباس ر ا یک محصول مهم فرهنگی دانست و افزود:براساس قانون و آموزه‌ها، لباس، چه داخلی باشد چه خارجی، یک محصول فرهنگی است. از این رو ما با ورود برخی از نمونه های مبتذل که با فرهنگ ما هماهنگی ندارند،   دچار چالش می شویم. پس من براساس سلیقه شخصی خودم نمی توانم هنرنمایی کنم  و ناچارم به نظام ارزشی کشور توجه داشته باشم.

او نگاه کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور به حوزه پوشاک کشور را نگاهی توسعه ای برشمرد و گفت: ما در پی حمایت از فعالیت های مد و لباس هستیم و نگاهمان در این زمینه، توسعه ای است. بنابراین فعالیت های طراحی و مد سازی بر عهده اشخاص است. سرمایه گذاری در این حوزه  هم دولتی نیست اما نظام هم به استناد قانون، برای آین اموزه دینی و فرهنگی، ارزش قائل شده و مد و لباس را به عنوان یک اصل و قانون مترقی در نظر گرفته است

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

7 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago