Categories: اخبار نساجی

مذاکرات هسته ای، فقل محدودیت های ارزی برای تجار ایرانی را خواهد گشود

 

 یک فعال اقتصادی با اشاره به محدودیت های اعتباری و اسنادی اعمال شده از سوی بانک های خارجی برای بازرگانان داخلی جهت انجام معاملات بین المللی در پی تحریم ها گفت: یکی از نتایج مذاکرات هسته ای، گشوده شدن فقل محدودیت های اعتبار ارزی و اسنادی برای تجار ایرانی است.

سید احمد رضازاده که در زمینه بازرگانی و صادرات محصولات فولادی فعال است، روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهارکرد: بسیاری از کشورها مشتری محصولات ایران هستند اما به دلیل اعمال تحریم های بانکی، صادرات این محصولات به خارج از کشور با مشکلات متعددی روبرو شده است.

وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر بسیاری از مشتریان خارجی برای خرید محصولات داخلی تماس برقرار کرده اند، تصریح کرد: اما عدم مبادله ارز از سوی بانک های خارجی موجب شده تا طرفین بازار یکدیگر را از دست بدهند.

رضازاده با اشاره به اینکه شرکت تحت مدیریتش هم اکنون به ۱۱ کشور دنیا محصولات فولادی ایران را صادر می کند، گفت: با برداشتن تحریم ها این تعداد به ۲۵ کشور خواهد رسید.

وی ادامه داد: تحریم ها افزون بر اینکه مشکلات بانکی برای صادرکنندگان بوجود آورد، فعالان این عرصه را در زمینه های حمل و نقل بین الملل و بیمه کشتیرانی دچار مشکل کرد.

این فعال اقتصادی بااشاره به اینکه شرکت تحت مدیریتش برای صدور محصولات ایرانی هم اکنون از کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا نیز پیشنهاد دارد، تصریح کرد: به دلیل قطع ارتباط بانکی و عدم شناخت از طرف مقابل این پیشنهادات عملی نشده است.

وی با اشاره به اینکه برخی کشورها از جمله گرجستان، قطر و کویت نیز پس از تحریم ها خرید محصولات ایرانی را متوقف کردند، اظهار کرد: با توافق هسته ای خرید این کشورها از شرکت های ایرانی از سرگرفته خواهد شد.

رضازاده تاثیر نتایج مذاکرات هسته ای بر تولید داخل و صادرات محصولات ایرانی را بسیار موثر دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از واحدهای تولیدی کشور به دلیل اعمال تحریم ها و مشکلاتی که در زمینه صادرات وجود دارد با ظرفیت کامل خود فعال نیستند و رفع تحریم ها می تواند به از سرگیری فعالیت این واحدها کمک کند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت این واحدهای تولیدی بر مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز تاثیرگذار است، گفت: نتایج مذاکرات هسته ای نتنها از لحاظ سیاسی و اقتصادی تاثیرگذار است بلکه پیامدهای اجتماعی و فرهنگی نیز دارد.

ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ پس از ۲۲ ماه مذاکرات سخت و فشرده، ۲۳تیر ۹۴ برای رفع سوء تفاهم ها در مورد برنامه صلح آمیز هسته ای و همزمان لغو تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران به یک جمع بندی رسیدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

7 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago