مراقب آلودگی های جاروبرقی روی فرش باشید

بر کسی پوشیده نیست جاروبرقی به حفظ پاکیزگی خانه کمک می‌کند و می‌تواند ذرات گرد و خاک، سلول‌های مرده پوست و مو و شوره سر و مایت‌ها را از سطح فرش و موکت تمیز کند، اما باید بدانید هنگامی که جاروبرقی روشن و با قدرت زیادی مشغول بلعیدن آلودگی‌های خانه است از قسمت پشت و موتور آن، هوایی خارج می‌شود که می‌تواند باکتری‌ها و میکروب‌هایی را که درون کیسه جاروبرقی وجود دارد در هوای اتاق و روی فرش‌ها و موکت‌ها پراکنده کند و از طریق سیستم تنفسی وارد ریه‌های ما شود.

مطالعات مشترک متخصصان استرالیایی و کانادایی نشان داده است به دلیل آن که جاروبرقی یک وسیله ساطع‌کننده گرد و غبار در داخل خانه است، استفاده مداوم از آن احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد و برای کودکان، بیماران مبتلا به انواع آلرژی، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیش از دیگران خطرناک است، ضمن این که این وسیله می‌تواند زمینه بروز حساسیت‌های پوستی را فراهم کند.

همچنین پژوهشگران در سال‌های اخیر نمونه‌هایی از سندرم ناگهانی مرگ نوزاد به واسطه انتشار گرد و غبار ناشی از جاروبرقی در محیط خانه را گزارش کرده‌اند.

اما چه باید کرد؟

هنگام خرید جاروبرقی، انواعی را که دارای چند فیلتر تصفیه‌کننده هوا هستند انتخاب کنید این فیلترها، ذرات گرد و غبار را به خود جذب کرده و از بازگشت دوباره آنها به هوا جلوگیری می‌کند. این قابلیت بویژه برای خانواده‌هایی که فرزند کوچک دارند یا مبتلا به آلرژی، آسم و سایر حساسیت‌ها و بیماری‌های تنفسی هستند بسیار مفید است. اغلب فیلترهای جدید چهار لایه می‌توانند تا ۹/۹۹ درصد گرد و غبار و آلودگی هوا را هنگام جارو کردن کاهش داده و هوای خروجی از جاروبرقی را تصفیه کنند.

قبل از این که کیسه جاروبرقی به طور کامل پر شود آن را تعویض کنید و فیلتر‌های آن را هم لااقل دو بار در سال شست‌و شو داده یا عوض کنید .

بهتر است برای کاهش انتشار آلودگی، برای جاروبرقی از کیسه‌های یکبار مصرف استفاده کنید، اما اگر کیسه آن دائمی است و هر بار به تخلیه نیاز دارد، حتما از ماسک و دستکش استفاده کنید و این کار را در فضای باز و پشت به باد انجام دهید.

نظافت بدنه جاروبرقی بسیار مهم است. از آنجا که چرخ‌ها و سطح جاروبرقی همیشه مقادیری گرد و کرک به خود می‌گیرد نیاز است با یک دستمال مرطوب پاک شود. توجه به این نکته هم ضروری است که هیچگاه سطح بالش، تشک یا مبلمان را جارو نکشید چون بدون شک آلودگی‌های سطح زمین به این قسمت‌ها راه پیدا می‌کند.

هنگام خرید جاروبرقی به این نکته توجه کنید که طول دسته آن قابل تنظیم باشد تا بتوانید هنگام جارو کشیدن بر اساس طول قدتان آن را تنظیم کنید و مجبور نشوید خم شده و به کمرتان فشار و آسیب وارد کنید.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نیاز به زمان‌بندی بهتر و توجه بیشتر در برگزاری نمایشگاه (ویدیو)

فرش اکباتان یکی از برندهای پیشرو در صنعت فرش کشور است که سال‌هاست با محصولات…

2 ساعت ago

رکود صنعت فرش ماشینی در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی تهران (ویدیو)

فرش آسایش با تکیه بر سال‌ها تجربه و تخصص در صنعت فرش ماشینی، همواره تلاش…

3 ساعت ago

فرش داریس: فراز و نشیب‌های حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی (ویدیو)

فرش داریس با سال‌ها تجربه در عرصه تولید و بازرگانی فرش ماشینی، همواره کوشیده است…

2 روز ago

تنها راه نجات این صنعت، توسعه صادرات است (ویدیو)

نساجی اطمینان، با افتخار گزارش خود را از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی امسال…

2 روز ago

روایتی از عشق به فرش و فرهنگ ایران (ویدیو)

داستان زندگی آقای طاهر صبایی این کتاب درباره کرمان است. باید آن را مطالعه کنیم.…

2 روز ago

راه‌حل‌ ارزان‌قیمت بازیافت پلاستیک و منسوجات

راه‌حل‌ ارزان‌قیمت بازیافت پلاستیک و منسوجات؛ یک تیم از شیمی‌دانان از ژاپن و مالزی روشی…

3 روز ago