افرادی که در این گزارش به آنها اشاره شده کسانی هستند که به نظر میرسد بیشتر در کانون توجه رسانهها بودهاند؛ البته در به دست آوردن این جایگاه، موفقیتهای شخصیشان هم بیتاثیر نبوده است. می دانیم که جای چند نفر در این میان خالی است
به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران بعد از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها به علت تغییر و تحولات بازار برخی چهرهها که تا پیش از آن در رسانهها کمتر مطرح بودند و مردم آنها را نمیشناختند؛ به یکباره به چهرههای تاثیرگذار و مهمی تبدیل شدند. پیش از این تنها چهره های اقتصادی در بخش خصوصی که مورد توجه رسانه ها قرار می گرفتند روسا و چهره های اتاق بازرگانی بودند که عموما در سطح اقتصاد کلان اظهار نظر می کردند.اما تغییر و تحولات اقتصادی کشور و اتفاق بزرگی به نام هدفمندی یارانه ها و هوشیاری افزونتر مردم نسبت به اتفاقات و فراز و نشیب های اقتصادی موجب شد تا روسای صنوف که در تمام این سال ها تحت الشعاع اعضای اتاق بازرگانی قرار داشتند به عنوان چهره های رسانه ای مورد توجه قرار گیرند.
در حوزه هایی مثل طلا و جواهر ،خودرو، مسکن ،لوازم خانگی و موبایل و گوشی های همراه روسای اتحادیه های این صنوف به پای ثابت روزنامهها و سایت ها بدل شده اند و مردم با دقت اظهار نظرها و مشاوره های این چهره هارا دنبال می کنند.برخی از آنها مثل کشتی آرای و مصطفی قلی خسروی از ذکاوت رسانه ای مناسبی نیز برخوردارند و در تعاملی مدام با اصحاب رسانه قرار دارند .پرونده ای کوچک برای مهمترین روسای صنوف آماده کرده ایم.
افرادی که در این گزارش به آنها اشاره شده کسانی هستند که به نظر میرسد بیشتر در کانون توجه رسانهها بودهاند؛ البته در به دست آوردن این جایگاه، موفقیتهای شخصیشان هم بیتاثیر نبوده است. می دانیم که جای چند نفر در این میان خالی است.از جمله طحان پو، رئیس اتحادیه لوازم خانگی،پورشیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک و روسای اتحادیه های متنفذی مثل آهن فروش ها.اما این تنها فتح بابی است در بررسی جایگاه صنوف در زندگی اقتصادی مردم ما.
محمد کشتیآرای – رئیس اتحادیه طلا و جواهرکشور
محمد کشتیآرای رئیس اتحادیه طلا و جواهر از جمله افرادی است که در چند سال اخیر به خصوص بعد از نوسانات طلا و ارز، نامش بیش از پیش سرزبانها افتاده است. رسانهها او را به عنوان فرد خوش صحبتی میشناسند که همیشه تعامل خوبی با خبرنگاران دارد و آخرین تحلیلها و اخبار بازار طلا و سکه را در اختیار آنها میگذارد. بدون شک او را با ۵۲ سال فعالیت در صنف طلا و جواهر میتوان از قدیمیترین فعالان این بخش دانست. او علاوه بر تجربه کاری طولانی در حوزه طلا و جواهر، تحصیلات دانشگاهی مفصلی هم دارد. فارغالتحصیل حسابداری صنعتی، حسابداری و مهندسی مالی است و هماکنون در مقطع فوق لیسانس مدیریت بازرگانی در حال تحصیل است. از سوی دیگر به عنوان کارشناس رسمیدادگستری در رشته طلا و جواهر هم مشغول به کار است..
او در مورد فعالیتهای خود در اتحادیه طلا و جواهر اینطور میگوید: «از سال ۱۳۷۲ به عنوان بازرس اتحادیه مشغول به کار شدم و هشت سال هم کارشناس اتحادیه بودم. تا اینکه از سال ۱۳۸۲ وارد هیات مدیره شدم و با سمت نایب رئیس اتحادیه مشغول به کار شدم.» محمد کشتیآرای از سال ۱۳۸۷ اولین رئیس اتحادیه کشوری ایران است و او را باید مبتکر سیستم اطلاعرسانی به روز قیمت سکه و طلا نامید؛ سال ۱۳۸۳ او در رادیو به طور مستمر آخرین قیمت طلا و سکه را اطلاعرسانی میکرد.
جدا از آن مدتهاست یک نشریه صنفی به صورت فصلنامه با تمرکز روی بخش بازار طلا و سکه منتشر میکند. محمد کشتیآرای تالیفاتی هم در حوزه طلا و جواهر دارد و سه کتاب با محوریت جواهرات، طلا، سکه و سنگهای زینتی و قیمتی منتشر کرده است. آخرین پیشنهاد جالب او تاسیس بانک طلا بود که میگوید با همکاری یکی از بانکها مقدور است
افشار فروتن لاریجانی- رئیس صنف فروشندگان تلفن همراه
افشار فروتن لاریجانی یکی از نامهایی است که معمولا در بحثهای مربوط به تلفن همراه میتوان رد آن را پیدا کرد. او رئیس انجمن صنف تلفن همراه کشور است که از ۱۰ سال پیش تشکیل شده است. او ۱۲ سال پیش فعالیتهای خود را در این صنف آغاز کرده و به سرعت توانسته در این بخش رشد کند به طوری که ابتدا به عنوان دبیر انجمن و بعد از دو سال به عنوان رئیس انجمن مشغول فعالیت شد. فروتن لاریجانی در حال حاضر ۴۴ سال سن دارد و در رشته کارشناسی مخابرات تحصیل کرده است.
از جمله اقدامات او در اتحادیه میتوان به تشکیل کمیتههای مستقل، مثل کمیته پیگیری حقوق اعضای صنف در کل کشور اشاره کرد. به طور مثال زمانی که تعرفه واردات ۶۰ درصد تعیین شده بود با پیگیری این کمیته این تعرفه به ۲۵ درصد و بعد به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد. از دیگر اقدامات او تشکیل کمیته برای تامین نیازهای اعضا در پنج سال پیش بود.
فروتن لاریجانی ایده دیگری هم داشت مبنی بر هولوگرام دار کردن گوشیهای تلفن همراه که بعدها با افزایش تعرفه و بالا رفتن قاچاق تلفن همراه از بین رفت. فروتن لاریجانی از متولیان برگزاری چهار همایش سالانه در حوزه تلفن همراه است که در آن اقدامات و امکانات جدید در حوزه تلفن همراه معرفی میشود و گاهی در این همایشها نرم افزارهای رایگان هم به بازار عرضه میشود. از فعالیتهای رسانهای او هم میتوان به تهیه ویژهنامه تلفن همراه و همکاری با نشریات مکتوب و مجازی برای ارائه اطلاعاتی در مورد تلفنهای همراه موجود در بازار اشاره کرد.خریداران تلفن همراه، سیمکارت و لوازم جانبی گوشی میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را لابهلای اظهارات او پیدا کنند.
حسین اردوخانی – رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو
پروژه ساخت و تولید ال ۹۰ یکی از سکوهای پرش برای اردوخانی بود تا افراد بیشتری او را بشناسند. اواخر دهه ۸۰ بحث و تبادل نظر درباره پروژه ال ۹۰ به شدت روی بورس بود و موافقان و مخالفان زیادی در مورد این موضوع به صحبت میپرداختند. یکی از بخشهای گفتوگوی خبری شبکه دو در همان زمانها میزبان دو میهمان موافق و مخالف در زمینه تولید خودرو ال ۹۰ بود و اردوخانی به عنوان موافق این پروژه و حمیدرضا کاتوزیان که در آن زمان سمت نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن را به عهده داشت به عنوان منتقد در این برنامه شرکت کردند. پس از این برنامه نام اردوخانی به عنوان یکی از موافقان سرسخت این پروژه بر سر زبانها افتاد و به چهرهای شناخته شده تبدیل شد.
او در کسوت رئیس اتحادیه نمایشگاهداران از تولیدات و خودروسازان داخلی به شدت حمایت میکند و از طرف دیگر با واردات کنندگان خودرو رابطه خوبی ندارد و در صحبتهای خودش بارها آنها را مورد انتقاد قرار میدهد. او با وجود آنکه رابطه خوبی با خبرنگاران ندارد و به جز مصاحبه با یکی، دو خبرنگار مشخص با رسانههای دیگر صحبت نمیکند اما به موضع گیریهای جنجالی و پر سر و صدا معروف است. در زمانی که شرکتهای لیزینگ با استقبال فراوانی روبهرو بودند اردوخانی در اظهارنظری عجیب اعلام کرد همه شرکتهای لیزینگ خودرو چه آنهایی که با مجوز بانک مرکزی در امر فروش اقساطی خودرو فعال هستند و چه آنهایی که بدون مجوز و به صورت غیرقانونی فعالیت میکنند، فاقد وجاهت قانونی بوده و فعالیتشان مورد تایید اتحادیه نیست!
در هفت ماه اول امسال هم او با اظهارنظرهایش حسابی سر و صدا کرد و شرکتهای مختلف را مورد اتهام قرار داد. او در یک مقطع زمانی اعلام میکرد عدهای از واردکنندگان، خودروی دستدوم وارد کردهاند و در اظهارنظر دیگری میگفت که برخی شرکتهای خودروسازی گرانفروشی کردهاند. اردوخانی البته هیچگاه جزئیات بیشتری از اطلاعات خود را اعلام نمیکند و پس از ایجاد واکنشهای مختلف، حرفهایش مدتی بعد به فراموشی سپرده میشد.
مصطفی قلی خسروی – رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور
بالا و پایین شدن قیمت مسکن در چند سال اخیر و علاقه مردم به دنبال کردن خبرهای این حوزه باعث شناخته شدن یک چهره مهم و تاثیرگذار در حوزه مسکن شد. مصطفی قلی خسروی که تا چند سال قبل کمتر کسی از مردم عادی او را میشناخت این روزها به یک فرد شناخته شده تبدیل شده و صحبتهای او در رابطه با قیمت مسکن، اجارهبها و… برای همه مهم شده است.
از ورود او به دنیای مسکن خاطره جالبی نقل میکنند. گفته میشود در سال ۱۳۶۳ پس از آنکه قلی خسروی از فرماندهی قرارگاه پشتیبانی تهران بیرون آمد به کار آزاد روی آورد و تا مدتی مشاغل مختلف را امتحان کرد. نخستین تجربه او در زمینه معاملات ملکی با کار در بنگاه باجناقش در میدان شهدا- ژاله سابق – رقم خورد و پس از این اتفاق در حوزه مسکن ماندگار شد و رفته رفته به مراتب بالاتر رسید. از سال ۸۴ به بعد حضور قلی خسروی به عنوان یک فرد تاثیرگذار در زمینه مسکن پر رنگتر شد و هم سویی او با سیاستهای نظام نیز جای پای او را محکمتر کرد.
قلی خسروی در سمت رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور طرحهای مختلفی مثل ایجاد سامانه ثبت املاک و دریافت کد پیگیری برای خریداران و فروشندگان و الزام مدیران و مشاوران املاک به گذراندن دورههای تخصصی را اجرایی کرد. این رئیس اتحادیه از جمله موافقان سرسخت پایین آمدن قیمت مسکن است و هر از چند گاهی به مردم وعده میدهد که نگران نباشند و قیمتها پایین میآید.
وعدههایی که البته میان خود مشاوران املاک نیز مخالفانی دارد و میگویند چرا رئیس اتحادیهشان مخالف بالا رفتن قیمتهاست. انتقادی که قلی خسروی در پاسخ آن بارها گفته که اتحادیه مشاوران املاک نهاد بخش خصوصی است و به همین جهت تنها مرجعی است که عادلانه و واقعی قیمت مسکن را اعلام میکند و در این میان نفع و ضرری نمیبرند. با تمامی این ماجراها قلی خسروی به یک فرد شناخته شده در حوزه مسکن تبدیل شده. فردی که به گفته خودش حدود یک میلیارد تومان دارایی دارد و میگوید حدود شش سال است که مستاجر یک فرد مسیحی با انصاف است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…