نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه باید دولت و مجلس تبعات منفی اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها را بررسی کنند و پس از آن به فکر اجرای فاز دوم هدفمندی باشند، گفت: مردم به نمایندگان مجلس میگویند حاضر هستیم یارانههایی را که تاکنون رئیسجمهوری داده است پس بدهیم اما دولت قدرت خریدمان را به ما بازگرداند.
محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه بعد از اجرای نوبت اول قانون هدفمندی یارانهها باید چگونگی اجرا را مورد بررسی قرار دهیم، گفت: اجرای این قانون مسائلی را در کشور به وجود آورده است که حتماً باید برای مرحله دوم این مسائل مدنظر قرار گرفته شود.
وی در بیان مسائل مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: اول در بحث هدفمندی باید این موضوع را مورد توجه قرار دهیم که نمیتوانیم فقط قانون هدفمندی یارانهها را بنای تصمیمگیری اقتصادی قرار دهیم، چرا که این قانون یک مسالهای است که به همراه خود موارد دیگری را به دنبال میآورد و باید همه این موارد همزمان جلو برود.
این نماینده مجلس ادامه داد: به عنوان مثال همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانهها شاهد نوسانات ارزی بودیم که اگر چه بخشی از آن ناشی از تحریمهای اقتصادی بود اما کاهش ارزش پول ملی را به دنبال داشت و آنچه را که هدف ما در اجرای هدفمندی یارانهها بود را تحتالشعاع قرار داد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در ابتدای اجرای هدفمندی ما میخواستیم قیمت حاملهای انرژی را به قیمت منطقه نزدیک کنیم اما با وضعیتی که در سوءمدیریت ارز در کشور به وجود آمد نه تنها به قیمت منطقه نزدیک نشدیم بلکه از قیمتهای منطقه نیز دور هم شدیم این در حالی است که ما باید به گونهای عمل میکردیم تا قانون هدفمندی یارانهها به صورت یک طرفه اجرا نشود و پیامدهای منفی این چنینی برای کشور نداشته باشد.
وی ادامه داد: اجرای قانون هدفمندی یارانهها موجب بروز مسائلی همچون افزایش نقدینگی در کشور نیز شده است که این نیز پیامدهایی را به دنبال داشته است.
پورابراهیمی ادامه داد: حجم نقدینگی در کشور در سال ۸۴ معادل ۹۳ هزار میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که اکنون حجم نقدینگی بالغ بر ۴۳۰ هزار میلیارد تومان است که بخشی از آن آثار پرداخت نقدی یارانه و تبعات منفی آن است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…