Categories: اخبار نساجی

مردن هم گران شد

 

 

خرید قبر یکی از عمده‌ مخارج مراسم تدفین به حساب می‌آید. زیرا قبر در بهشت زهرا از ۴۰۰ تا ۷ میلیون تومان قیمت دارد. نکته اما اینجاست که هر کسی دوست دارد عزیز از دست رفته‌اش را در بهترین محل بهشت‌زهرا دفن کند. برای همین امکانات محلی قبر، نظیر واقع شدن در مکانی پر درخت و سرسبز، نزدیکی به شیر آب، نزدیکی به دکه‌های واقع در بهشت زهرا و گل‌فروشی به قیمت قبور اضافه می‌کند.

به گزارش افکارنیوز به نقل از اقتصاد ایران آنلاین همیشه صحبت بر سر این بوده‌است که «زندگی خرج دارد». تمام مباحث گرانی هم حول محور زندگی می‌گردد و اینطور جا افتاده‌است که برای زنده ماندن و زندگی کردن باید پول خرج کرد. حقیقت هم جز این نیست ! با این وجود اما در نقطه مقابل زندگی که حسابی پرهزینه‌است مرگ قرار دارد که این روزها خود را به غافله گرانی رسانده‌است.

اگر این روزها خدای نکرده پایتان به بهشت‌زهرا رسیده باشد و یا درگیر مراسم تدفین و باقی بند و بساط این موضوع شده باشید قطعا دریافته‌اید که «مرگ» هم دیگر کم‌هزینه نیست و چه بسا به اندازه مراسم عروسی هم خرج و مخارج دارد.
این مخارج و هزینه‌ها درست از لحظه غسل و شست‌وشوی متوفی آغاز می‌شود و تا پایان مراسم ناهار و برگزاری مجلس در مسجد هم ادامه می‌یابد. درضمن اگر کسی در پی برگزاری مراسم سوم و هفتم و … باشد هزینه آن بالاتر از این هم خواهد شد. به هر روی دست کم برای روز اول و در بهشت‌زهرا باید چیزی نزدیک به سه میلیون تومان پول نقد در جیب داشته باشید.

برای فهم بهتر موضوع باید به گوشه‌ای از خرج و مخارج مراسم تدفین اشاره کرد. در مرحله اول و در بخش اداری برای شست‌وشوی متوفی و دیگر امور مربوط چیزی حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان از شما دریافت می‌شود.
پس از این نوبت به خرید قبر در یکی از قطعات بهشت‌زهرا می‌رسد. خرید قبر یکی از عمده‌ مخارج مراسم تدفین به حساب می‌آید. زیرا قبر در بهشت زهرا از ۴۰۰ تا ۷ میلیون تومان قیمت دارد. نکته اما اینجاست که هر کسی دوست دارد عزیز از دست رفته‌اش را در بهترین محل بهشت‌زهرا دفن کند. برای همین امکانات محلی قبر، نظیر واقع شدن در مکانی پر درخت و سرسبز، نزدیکی به شیر آب، نزدیکی به دکه‌های واقع در بهشت زهرا و گل‌فروشی به قیمت قبور اضافه می‌کند.

از همین‌رو کمتر کسی پیدا می‌شود که متوفی را در قبور ۴۰۰ هزار تومانی دفن کند. در حال حاضر در قطعات اصلی‌ بهشت‌زهرا که هم دست‌رسی به آنها آسان است و هم در محلی تقریبا مورد قبول واقع شده‌است یک قبر سه طبقه قیمتی حدود ۳ میلیون تومان دارد. باید توجه داشت که نمی‌توان یک طبقه از یک قبر سه طبقه را خرید و اگر خریدار قبور مورد نظر باشید باید از بهشت‌زهرا هر سه تای آن را خریداری کنید.

با این وجود برخی قطعات بهشت‌زهرا هم هستند که قیمتی بسیار بیشتر از این مقدار دارند. در قطعاتی که در آن درخت‌کاری انجام گرفته و آبسرد کن و شیر آب نصب شده قیمت قبرهای ۲ یا ۳ طبقه به ۵ تا ۷ میلیون تومان هم می‌رسد. البته در بهشت‌زهرا قبرهایی هم هستند که ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان قیمت دارند. این قبرها عموما مربوط به آرامگاه‌های خانوادگی هستند. برای خرید یک آرامگاه خانوادگی که در آن ۱۰ قبر قرار گرفته است عموما هزینه‌ای بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان طلب می‌شود. یعنی دقیقا قیمت یک خانه ۵۰ تا ۶۰ متری در برخی مناطق تهران!

دیگر مخارج مراسم فوت

خرید قبر و به خاک سپردن متوفی اما آخر خرج و مخارج نیست. زیرا پس از آن نوبت به کرایه صندلی و نوحه‌خوان می‌رسد. هر نوحه‌خوان بهشت‌زهرا برای نیم‌ساعت روضه‌خوانی بر سر مزار پولی در حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان دریافت می‌کند. اجاره ۵۰ تا ۶۰ صندلی به مدت دو ساعت هم نرخی برابر با ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان دارد.

پس از پایان مراسم تدفین نوبت به ناهار می‌رسد. این موضوع بستگی به تعداد میهمان‌های خانواده متوفی دارد. سرجمع اما برای ناهار یک جمعیت ۸۰ نفره در یک رستوران، باید چیزی در حدود ۱ تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کنار بگذارید. اجاره مسجد و برگزاری مراسم روز اول فوت در مسجد هم هزینه‌های خاص خود را دارد. این هزینه‌ها گاهی سر به ۲ میلیون تومان می‌گذارد. زیرا شما باید برای پذیرایی از مهمان‌ها در مسجد وسایل لازم نظیر خرما، حلوا، میوه و دیگر موارد دل‌خواه را تهیه کنید و تمام این موارد این روزها قیمت بالایی دارند. جمع تمام این موارد گاه سر به ۱۰ میلیون تومان می‌گذارد و همین موضوع نشان می‌دهد مردن هم این روزها به اندازه برگزاری جشن عروسی گران در می‌آید!

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

پنبه: چالش خرید تضمینی و آینده کشاورزی در ایران

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به خرید وش پنبه کمتر از قیمت تضمینی از…

7 ساعت ago

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

2 روز ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

4 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 هفته ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago