Categories: مد و پوشاک

مسابقه طراحی پارچه و لباس برگزار می‌شود

 

مسابقه طراحی لباس و پارچه از ۱۲ تا ۱۵ بهمن ماه در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

به گزارش هنرآنلاین صدیقه پاک بین، دبیر و رئیس انجمن طراحان پارچه و لباس ایران، از برگزاری مسابقه طراحی پارچه و طراحی لباس در بهمن ماه امسال خبر داد. او در گفت و گو با خبرنگار هنرآنلاین گفت: برگزارکننده این مسابقه انجمن طراحان پارچه و لباس است و امسال سومین دوره آن برگزار می‌شود.

پاک‌بین افزود: در دوره‌های قبل استقبال خوبی از مسابقه به عمل آمد و حضور طراحان در این مسابقه باعث شد نسبت به کار خود آگاهی پیدا کنند.

او در مورد شرایط برگزاری مسابقه گفت: در روزهای ۱۲ تا ۱۵ بهمن علاقه‌مندان در غرفه‌های نمایشگاه حاضر می‌شوند و لوازم کار در اختیار آنها قرار می‌گیرد. مسابقه به صورت موضوعی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگان باید در زمینه طراحی لباس جامعه، مشاغل، کودک و… طرح‌های خود را ارائه دهند. در بخش طراحی پارچه هم باید برای پارچه‌های مناسب لباس، مبل، پرده و… طراحی انجام شود.

پاک‌بین با اشاره به اینکه طراحان باید در مدت زمان تعیین شده طرح خود را تحویل دهند گفت: مهم‌ترین نکته در طراحی، خلاقیت آن است و تاکید ما این است که از آثار ایرانی و تاریخی الهام گرفته شود. بیشترین تمرکز در طراحی پارچه هم باید در استفاده از موتیف‌های ایرانی باشد. طراحان باید آثاری خلاقانه طراحی کنند که تا به حال مشابه آن وجود نداشته باشد.

استاد دانشگاه الزهرا با بیان اینکه در این دوره سعی شده است دگرگونی در مسابقه ایجاد شود افزود: با توجه به اینکه برگزاری مسابقه طراحی با نمایشگاه پوشاک و نساجی همزمان است، همه تولیدکنندگان، صادرکنندگان و شرکت کنندگان خارجی در آن حضور دارند و در روز آخر نمایشگاه شاهد ارائه آثار شرکت کنندگان خواهند بود.

او افزود: مهم‌ترین کار ما در این دوره این است که داوری آثار از طرف بخش صنعت انجام می‌شود و تولیدکنندگان در مورد اینکه طرح‌ها مناسب تولید انبوه لباس یا چاپ پارچه هست یا نه نظر می‌دهند.

پاک‌بین با بیان اینکه سال قبل سه کارخانه اسپانسر مسابقه شده و جوایز نفیسی به برگزیدگان اهدا کردند گفت: امسال هم تاکید داریم که بیشترین کار در این بخش انجام شود و بتوانیم تعدادی از طرح‌ها را به تولید انبوه برسانیم. هدف ما این است که طراحان را به جامعه ایران و حتی خارج معرفی کنیم.

عضو بنیاد ملی مد و لباس ادامه داد: ثبت نام اولیه در انجمن انجام می‌شود و بعد شرکت‌کنندگان برای حضور در روزهای مختلف نمایشگاه تقسیم‌بندی می‌شوند. این دوره خیلی متفاوت از دوره‌های قبلی است و از شرکت‌کنندگان می‌خواهیم آثاری خلاقانه ارائه دهند که در عین حال کاربردی باشد. در حال حاضر بسیاری از طراحان کار خلاقانه انجام می‌دهند اما در عمل این طرح‌ها قابل استفاده نیست. هدف ما این است که مسابقه سال به سال پربارتر باشد تا بتوانیم بهترین کار را از این گروه داشته باشیم و طرح‌ها را به تولید انبوه برسانیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

8 ساعت ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

9 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

3 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

6 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago